doa utk ketenangan hATi

اللَهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ نَـفْسـاً بِكَ مُطْمَئِنَّـةً ، تُؤْمِنُ بِلِقَائِكَ، وَتَرْضَى بِقَضَـائِكَ ، وَ تَقْنَعُ بِعَطَائِكَ .

Maksudnya : “Ya Allah , aku memohon dariMu jiwa yang tenang , yang beriman dengan pertemuan denganMu , redha dengan ketentuanMu , dan merasa cukup dengan pemberianMu”

ermmmm

lamer sungguh aku tak on9...
bukan ape....
aku malas.... tade mood... dan sebab utama... aku tanak kaco mood beraye aku...
hehe
walau aku rindu yg amat... tapi aku pendam jek... wat2 busy melayan sedare mara aku...

lately... mcm2 terjadi pada aku...
ader yg langsung tak masuk akal....
pada aku semua2 tu.... cuma alasan... atau.... cari sebab utk elak kan diri dari aku....
biar lah aku anggap mcm tu....
sekurang2 nya aku sedang membuka mata...
menjadi matang ttg kehidupan aku...
TERIMA KASIH ALLAH...

aper lah dosa aku pade dia...
pada diri aku sendiri... dan pada ALLAH
sehingga kau dihukum cengini....
semoga kamu berbahagia selalu....

luper kan perkara menyedihkannn....

rayer kedua....
kakak aku bertunang.... walaupun majlis simple ... sederhana... tapi semua org happy...
selamat bertunang pada kakak aku... mawar nuraini dan abg amirlutfi....
semoga ade jodoh korang... bahagia sehingga akhir hayat...

melihat kak mawar bahagia.... aku jadi sebak....
cemburu aku melihat dia happy disamping abg amir yg setia...
lepas dorg bertunang....
aku borak dgn abg amir.... kate dia... 9 tahun dia bersabar dgn kak mawar...
dalam mase tu... mcm2 perkare terjadi...
dan hari tu... kesabaran dia berbaloi....
uishhh terharu aku dgrnyer..

aku pulak?
hurmmm...
dia ckp nak abg dan mak dier dtg... merisik...
ikhlas ke dia?
atau... cuma nak memuaskan hati sendiri?
bagi aku... dia cuma........................
ermmm....
biar lah.... aku tak nak luka kan hati aku sendiri...
aku nak lupa kan semua...

uishhhh minggu depan... aku dah nak berambus dari sini... hehe
harap2 aku boleh lah luper kan semua kenangan manis.. pahit... aku...
aku dgr2... kat saner... aku akan tggl kat kawasan kg yg mundur... huhu
biar betul prof nizar nii.... nanti aku tade tenet... tade fon signal...
huwaaaaa..... 2 mggu sekali jek bole call ummi....
call boifren ... jgn harap....
huh seb baikkk aku tade bf... hehe
kalau x... mau nyer merajuk bf aku... huhu

jepun kan maju..... huh... x kan lahhhhhhhh...
haihsssss

x per lah....
mcmana pun nanti... terime lah dgn redha... ;p

kalau aku tak on9.... korang jager lah diri baik2 yek.....
utk org kat sudan.... jage diri...
walau aku tahu ... aku bukan sesiapa pun kat die.... tapi.... dia tahu aku syg dia.... harap dia jaga diri baik2...

utk kenkawan yg aku syg..... abg2... kakak2....
aimi.... abg airiel.... abg erwan.... bart.... kak long... akak cta.... along zam...
abg akeem... lili... shira... iman... abg sham...
korang jaga diri jugak....

utk seseorg yg aku panggil duckling..
aku akan jawap soalan awk... suatu hari nanti..... insyallah
tu pun kalau awk bersabar... hurmm...
enjoy lah hari2 awk kat malaysia....
nanti dah balik irbid.... belajar lah rajin2 yek....
semoga tercapai cita2....
berdoalah utk kebahagiaan... awk dan saye...
p/s~ sy tak suke awk guner kan ayah sy..... sgt2 x suker.... huh

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS