doa utk ketenangan hATi

اللَهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ نَـفْسـاً بِكَ مُطْمَئِنَّـةً ، تُؤْمِنُ بِلِقَائِكَ، وَتَرْضَى بِقَضَـائِكَ ، وَ تَقْنَعُ بِعَطَائِكَ .

Maksudnya : “Ya Allah , aku memohon dariMu jiwa yang tenang , yang beriman dengan pertemuan denganMu , redha dengan ketentuanMu , dan merasa cukup dengan pemberianMu”

today was a fairy tale~~

selamat hari khamis....
'today was a fairy tale' hehehe....
aku ngah dgr lagu nii...
bestt....
sgt best... aku suke tylor swift... ;)

tadi borak dgn kawan aku..
kawan aku kata....
aku tak romantik....
huhu... wish ala2 je kat izham....
ishhhh... nak romantik mcmana lagi.... hehe
ok laa tu kan....
doakan yg baik2 utk yg tersyg di hari lahir dia....
cakap yg baik2...
indah2....
romantik laa tu.... huhu...
bagi aku laa kan....
aku tak reti sgt nak jiwang2 bagai ni....
izham pun dah faham....
tapi... kdg2.... datang jugak laaa mode yg tetiba nak jiwang....
hehe bukan laa langsung x de....
nanti tak normal lak kannn....
huhu

sempena b'day dia yg ke 24.....
aku kirim kan dia hadiah dari koufu....
special kan???
romantik nyer aku.... (wawawawa.... )
tengok laa kotaknya pun dah kemek2....
nak tahu x aku kasi ape?
jeng3.....
hehehe xde laa special sgt pun kan....
gempak jee lebih....
tapi alhamdulillah....
aku nampak dia happy...
;)


hehe siap pakai da pun......
gambar2 nii dia yg snap... time dah sampai pada dia....
kire mcm gambar... 'ehsan dari encik izham' laaa yek....
ihikssss....
cantik kan jam nii.... pandai aku pilih.... sesuai jee dgn tangan dia...

dua taw aku kasi hadiah utk dia.....
teddy bear dan jam.... hehe...
dia asyik gelak jee time tu....
mesti dia tak sangke... akan dapat teddy bear...
hehe lelaki macho laa pulak kannn.....
rugby player....
kan ganaz tu....
tapi malam2 peluk bear...weeeee
sgt sweet....
love u darling....
muwahhh3

sebenarnya..... jam tu aku beli sepasang....
ngeee... dua laa kan....
satu utk aku.... satu utk dia.....

cantik kan? yg kecik tu aku punyer.... hehe
;)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Ya Allah…
Abadikan kasih sayangnya,
Tunjukkanlah jalannya dan penuhilah dengan cahaya-Mu yang tidak pernah redup,
Lapangkanlah dadanya dengan limpahan iman dan keindahan tawakal kepada-Mu,
Hidupkanlah dengan ma’rifat-Mu, dan matikanlah dalam keadaan syahid di jalan-Mu.
Sesungguhnya Engkau sebaik-baik Pelindung dan sebaik-baik Penolong.

Amin.

selamat hari lahir

to my hby...

izham....

semoga kasih syg kita bertambah erat...



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

happy b'day tO my hubby~~

Ya Allah…
Abadikan kasih sayangnya,
Tunjukkanlah jalannya dan penuhilah dengan cahaya-Mu yang tidak pernah redup,
Lapangkanlah dadanya dengan limpahan iman dan keindahan tawakal kepada-Mu,
Hidupkanlah dengan ma’rifat-Mu, dan matikanlah dalam keadaan syahid di jalan-Mu.
Sesungguhnya Engkau sebaik-baik Pelindung dan sebaik-baik Penolong.
amennnnnn

selamat hari lahir

to my hby...

izham....

semoga bertambah matang....

murah rezeki...

diberkati usia...

berbahagia selalu

sihat

dan sentiasa dalam lindungan Allah



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

jawap tag~ lahaiiiii

wOOtttttt3...
hehe hari ni aku nak jawap tag chi ah yg dah berkurun aku simpan....
lahaiiii lama beno....
tetiba ari ni aku teringat dia.....
dia ni kawan aku time sekolah sains dulu....
hehe... bile aku bukak je blog dia..... dia dh private.... huhu....
dah janji.... kena laa buat kan.... so.....
layan je laa.....

apa yang penting dalam hidup korang?
~ byk.....
ummi... ayah....
izham.... kakak/adeq....
fOn... lappy....
aihsss


benda terakhir yang korang beli gune duit korang? harga...
~jam.... harga? huhu perlu ke? +- rm 1200... kot....


dimanakah tempat korang akan langsungkan perkahwinan korang dan apakah temanya nanti?
~ ayookkkkk...... segan pulak nak jawap niii.....
ermmm.... kat kg aku laaa.... KG KOTA.....
tema.... belum fikir.... tapi... semestinya simple2 suda..... huhu....


adakah korang sedang bercinta sekarang? dgn siapa.... sila sebut nama penuh dan sedikit biodata
~ yer.... ;p
beliau seorg yg sempoi....
namanya norizham bin nordin....
berumo 24 tahun..... (kami sebaya... hehe walaupun ko x tanye~ tapi aku peramah)
tinggal di seremban....
anak bongsu/tunggal lelaki dari 3 sibling...



berapa lama korang akan mencintai kekasih korang?
~ selama2nya dgn keizinan Allah..... aminnnnn


novel/buku/majalah terakhir dibeli?..
~ novel the dubious miss dalrymple dan 1 majalah masak2 jepon...


apakah nama penuh korang?
~dahliya nurlisa binti dzulkifly

antara mak dan ayah, mana korang lebih mesra?
~ ayah kot..... ayah senang sket nak 'kire2'.... ngeee

namakan orang yang betul² korang nak jumpa dalam hidup korang?
~isteri rasullullah~ siti khadijah RA.... huhu tapi tak mungkin.... ape pun aku sgt admirer kan nya...

adakah korang basuh baju korang sendiri?
~mestilahhh kot..... haihss sape g nak basuh....
pasni sy nak hantar dobiz.com... hehe

dimanakah tempat yang betul2 korang nak pergi?
~ MEKAH....

pilih salah satu, peluk atau cium?
~ huhu sepak ade x???

beritahu 3 benda tentang orang yang beri tag?
3 je???
~ cantik... baik hati....
~best studen SERATAS
~suke bangun lewat.... wawawawa....

Lima yang paling disayangi dalam hidup anda
~parent... family
~izham
~jam tangan..
~fon
~lappy


bila tarikh lahir dan kat mana korang sambut tahun lepas?..
8 ogos 1987...
tahun lepas... budak2 futsal buat surprise kat tempat futsal.... so sweettttt.... aku sgt happy time tu....

Lima rakan Blogger yang korang nak tag:
~aku tanak tag laa...... sape2 yg rajin dan syg aku wat laa ye... hehe

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

bosan tahap hagemaru.....



Just The Way You Are Lyrics

Oh, her eyes, her eyes, make the stars look like they're not shining
Her hair, her hair, falls perfectly without her trying
She's so beautiful, and I tell her every day

Yeah, I know, I know, when I compliment her she won't believe me
And it's so, it's so, sad to think that she don't see what I see
But every time she asks me do I look ok, I say

When I see your face, there's not a thing that I would change
Cause you're amazing, just the way you are
And when you smile, the whole world stops and stares for a while
Because girl you're amazing, just the way you are(yeah)

Her lips, her lips, I could kiss them all day if she let me
Her laugh, her laugh, she hates but I think it's so sexy
She's so beautiful, and I tell her every day

Oh, you know, you know, you know, I'd never ask you to change
If perfect's what you're searching for then just stay the same
So, don't even bother asking if you look ok
You know I'll say

When I see your face, there's not a thing that I would change
Cause you're amazing, just the way you are
And when you smile, the whole world stops and stares for a while
Because girl you're amazing, just the way you are
The way you are, the way you are

Girl you're amazing, just the way you are

When I see your face, there's not a thing that I would change
Cause you're amazing, just the way you are
And when you smile, the whole world stops and stares for a while
Cause girl you're amazing, just the way you are. Yeah

aku busan niii weyyhhhhh....
tulunnn.... tulunnnnnn....
on ym....
xde org yg free....
skype pun xde org gak....
sms2 kenkawan.....
semua reply ayat yg lebih kurang je....
aku busy...
aku kat luar...
malam minggu kot der....
haihsss....

layan lagu ijam kat atas ni.... tah berapa kali dah ulang.....
huhu....
tggu ijam balik ....
hari ni.... die ke Shah Alam....
pergi wedding kawan dia ....
uishhhh jeles nya aku....
nasi kenduri yg sgt sedap....
arghhhhhh....
mcm laa boleh makan skrg....
mmmm

~~
semenjak dua menjak nii...
aku tak sihat....
muntah2...
asal makan je aku mesti akan muntah....
mula2 tu aku syok..... sbb...
berat aku xde laa naik.....
kannn.... sbb apa yg aku makan.... aku muntah kan balik... huhu....
lama2... semua org tegur.... muka aku pucat....
mcm org sakit...
plus aku kerap sgt demam.....
dan ... bila aku g check....
doktor kata aku ada ulser....
haihss....lepas 2 hari aku fikir2.....
terus wat minor operation lepas tu....
hehe.... ramai org terkejut.....
time tu aku cuma bgitahu izham....
selain abg senior aku si hakimi.... dan sorg lagi..... abg azuwan...
huhu...
ummi pun aku tak gitau....
apetah lagi kenkawan....
sebab....
sebab aku tanak kecoh2....
lagipun aku sgt takut time tu....
tanak arr stress2... nanti ramai yg tahu.....
dorg mesti risau.... dan akan wish2 aku bagai2.....
niat aku baek ok.... tanak korang risau....
huhu kalau korang kenal dahliya.....
itulah aku....
aku mmg suka buat org marah....
dan buat org tersinggung....
huhu teruknya aku kannn?
ade aku kesah?

izham...
ermmm....
dia sgt risau....
kesian dia....
walaupun aku ckp aku ok....
tapi aku tahu dia risau....
dalam risau2 tuuu....
asal call aku je....
mesti dia membebel....
aku rasa.... bebel dia tu dah tahap
mak nenek tau x....
banyak betul pantang larang dia...
dan satu perangai dia yg buat kami selalu bertekak skrg....
ialah....
dia sgt garang....
buat aku selalu terasa.....
sensitif laa konon2 nya.....
padehal aku tak larat nak lawan.....
ala org sakit kot.....

kalau tak sakit.... siap rr...
sepatah dia ckp..... 18 ratus aku jwp....
sampai dia pulak terdiam....
hehe.....
sorry syg....
u kan suka ''gurl yg boleh buat u terdiam....''
hehe rasa kann...

pelik kan? suka gurl yg boleh buat dia diam.... huhu....
kalau lelaki lain suka perempuan yg rambut panjang ayu2....
dia lak suka yg rambut pendek....
org lain suka aku kurus2 langsing.....
izham... tak.....
dia tak habis2 suruh aku makan.....
selalu komplen aku sgt kurus....
keding... mcm tak bahagia....
pelikkk2....
sgt pelik ...
org lain sgt takut nak membebel kat aku....
sbb takut aku merajuk... marah....
tapi dia selambe jek....
membebel tanpa segan silu....
huh!!....
paling tak tahan.... bila dia bebel aku pasal makan....
Allah shj yg maha mengetahui... huhu...

uishhhh... cantik nya bulan malam ni....
teringat sgt pada izham....
kata dia.... hobi dia ade lah melihat bulan....
kerana... bulan cantik mcm aku....
aku cntik mcm bulan???
huhu.....
rase mcm terbang bila dia puji mcm tu pagi tadi....
ye laaa.... bukan senang tau nak dgr dia puji2....
haihhh... sejak bila pulak aku suka kena puji niii...
huh....
tapi aku sgt menghargainya....
bulan kan one n only.....
bertuahnya aku.....

bertuah2 pun....
tiap2 hari buat perangai....
bergaduh setiap hari....
sampai ada yg meluat tgk kami.... ihiksss....
bergaduh manje2 je kannn b?
huhu....
kdg2 mcm dah tak peduli kat org lain je.....
bergaduh dgn selambe....
ermmm..... ape de kesah org tak suker kannn....
bukan dorg bayo bill sepital aku kot....
hahaha... poyos...

dah laa.... aku penat nii taip mengunakan tangan kanan....
ermmm
sambung tengok bulan.... sambil... tunggu mamat yg bernama
norizham bin nordin balik dari kenduri.....
mata aku semakin kecik.....
perlu ke aku tido di balkoni malam ni....
mmmmmmmm.........










  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

aku ada kerna kau ada~~




tentang bulan...
aku sgt rindu dia.....
sekarang dah kurang masa dia utk aku...
(aku dah mula pandai merungut)
kata dia lahhhh.....

ke masa aku yg sgt byk skrg....??
hehe aku sgt free der....
dah habis exam...
free laa kan....

tah laa.... yang penting dia tahu... dia selalu abaikan aku....
sedar diri... hehe
cukup laa tu kan... nak ape lagi....
n wednesday... dia cuti.....
1 hari tu.... dia akan habiskan masa dia utk layan aku...
uishhhh.....
sy sgt syg awk izham~~
;p

ermmm bukan ini sebenar nye aku nak tulis....
sebabnya... dia dah tahu aku syg dia.....
tiap2 hari kot dia akan tanya soalan tu... hehe
dan setiap hari tu jugak aku akan jwp.....
kadang2....
~~ syggggg.....
kadang2
~ tak syg....!!

kikikikih......
saje nak buat dia merajuk.... padan muka....
manje sgt!
hehe

tengok pic dia ... berat dah turun katanya....
nampak pp pun dah tak chubby....
:(
susah ati jek aku kat sini.....
tak nak dia kurus2....
mcm tak bahagia jek....
kannnn....

lelaki.... kena lah tuff..... tak yah laa kurus2 sgt kan....
baru lah nampak gagah perkasa... hehe
lain laa kalau aku...
aku kena laa kurus....
ngeeee....

pelik taw ...
izham tanak aku kurus....
dia selalu merungut / membebel kalau ckp pasal makan...
bebel yg tahap telinge akan bernanah dgn sendiri lak tu....
ahaiiiii...

meh laa layan lirik nii....
dia post utk aku smlm....
thanx syg....

Cinta adalah anugerah yang kuasa
Yang bila terasa betapa indahnya
Sungguh lemah diriku
Tak bererti hidupku
Bila tak ada dirimu..

Andai kubisa akan kubalas
Semua yang pernah engkau berikan
Terima kasih dariku
Atas ketulusanmu
Menyayangi diriku [Ulang]

Aku ada karena kau pun ada
Dengan cinta kau buat diriku hidup selamanya

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

kenangan terindah~ ijam*icha



Aku yang lemah tanpamu
Aku yang rentan karena
Cinta yang tlah hilang darimu
Yang mampu menyanjungku

Selama mata terbuka
Sampai jantung tak berdetak
Selama itu pun
Aku mampu tuk mengenangmu

Darimu...
Kutemukan hidupku
Bagiku...
Kau lah cinta sejati

Ooh...

Bila yang tertulis untukku
Adalah yang terbaik untukmu
Kan kujadikan kau kenangan
Yang terindah dalam hidupku
Namun takkan mudah bagiku
Meninggalkan jejak hidupku
Yang tlah terukir abadi
Sebagai kenangan yang terindah

Ooh...

sgt romantis lagu ni......
terima kasih kekasih....
syg awk sgt2 ~ izham......

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

sayap ilusi~ awie

holaaa...
ishhh ape aku nak tulis ni.... dah lama tak jengok sini....
dah hilang segala skil penulisan yg aku hade.....
huh...
(haha.... mcm laa selama ni ade skil)
bedal je laa.....
suker hati laa nak taip ape.....
blog sendiri kot...
wat pe nak ikot citarasa org.....
wahhhhh....
wahh....
dah mule rr ni kann....
readers kalau tak suker....
boleh berambus dari blog aku..... (aimi.... bole ayat nie?)
;p
tapi aku heran gak laa.... x suker pun, masuk gak kan? haihssss....

sebenarnya aku sgt busy lately.....
sangat3
baru balik sympo.....



ehhh dgr lagu ni dulu arrr....

semakin jauh aku renungi diri
semakin dekat kekasih di hati
biar mentari akulah sinarnya
biar lautan akulah airnya

...kalaulah ada selain dari mu
biar ku hancur dan menjadi debu
bila hadir cinta yang satu
tidak ku peduli sejuta pun
menghukum aku dengan dusta
teracap dunia akhirnya
kerana cinta
biar aku di anggap gila wooo...
terbang dengan sayap illusi
bertutur dalam bahasa hati

kalaulah ada selain dari mu
biar ku hancur dan menjadi debu
bila hadir cinta yang satu
tidak ku peduli sejuta pun
menghukum aku dengan dusta
teracap dunia akhirnya
bila hadir cinta yang satu
jangan ditanya siapa dia
tanya dia siapa kita
dan pulang ke mana akhirnya
kerana cinta
biar aku di anggap gila wooo...
terbang dengan sayap illusi
bertutur dalam bahasa hati


sejak balik symposium ni.... aku suka sgt dgr lagu niii....
lirik dia sgt best....
ehhh... nanti2 laa aku sambung 'menulis' nii ea......
tangan aku sakit rr....
tak selesa tul aku kene buat keje dgn tangan kanan.....
hukhuk.....

kenape laa aku asyik sakit jek....
:((
kifarah atas dosa2 aku rr tuuuu....
huwaaa......
insafff2....
byknyaaa dosa aku ruper2nya.... :((


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

selamat hari lahir UMMI



Ya Allah
Rendahkanlah suaraku bagi mereka

Perindahlah ucapanku di depan mereka

Lunakkanlah watakku terhadap mereka dan

Lembutkan hatiku untuk mereka

Ya Allah,
Berilah mereka balasan yang sebaik-baiknya,
atas
didikan mereka padaku dan
Pahala yang besar atas
kesayangan yang mereka limpahkan padaku,
peliharalah
mereka sebagaimana mereka memeliharaku.
Ya Allah,
Apa saja gangguan yang telah mereka rasakan
atau kesusahan yang mereka deritakan kerana aku

atau hilangnya sesuatu hak mereka kerana perbuatanku

jadikanlah itu semua penyebab susutnya
dosa-dosa mereka dan
bertambahnya pahala kebaikan
mereka
dengan perkenan-Mu ya Allah

hanya Engkaulah yang berhak membalas
kejahatan dengan
kebaikan berlipat ganda.
Ya Allah,

Bila magfirah-Mu telah mencapai mereka sebelumku,

Izinkanlah mereka memberi syafa'at untukku.

Tetapi jika sebaliknya,
maka izinkanlah aku memberi
syafa'at untuk mereka,
sehingga kami semua berkumpul
bersama dengan santunan-Mu
di tempat kediaman
yang dinaungi kemulian-Mu,
ampunan-Mu serta rahmat-Mu... .

Sesungguhnya Engkaulah yang memiliki Kurnia Maha
Agung,
serta anugerah yang tak berakhir dan
Engkaulah
yang Maha Pengasih diantara semua pengasih.

Amin Ya Rabbul Alamin..


selamat hari lahir buat wanita terhebat dunia...
PUAN NURSIAH
semoga ummi sentiasa dirahmati....
diberkati usia...
dimurahkan rezeki...
diberi kesihatan yg baik...
berbahagia sepanjang usia....

tahun ni tak ade hadiah utk ummi....
tapi... malam tadi angah buat kek....
mesti ummi bangga....
setiap tahun pun.... ummi tak nak hadiah...
kata ummi....
hadiah terbaik ialah...
angah menjadi anak ummi yg terbaik...
insyaallah ummi...
angah akan sentiasa akan menjadi anak yg baik..
terbaik...
insyaallah....
angah syg ummi...


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

aKu

morning guys......
uhhhhh.... gud day......
hari ni last paper..... yehaaaaaaaaa.....

tapi... pagi2... dah rasa mcm sedih....
sgt sedih.....
izham mcm tegang jek ari ni....
marah2....

ishhh marah ke?
ke aku yg sensitif n tah pape....

ermm tah laa....
malas nak fikir...
penat suda...

niat aku baik.... nak jaga hati semua org....
tanak sesiapa pun terasa or terluka dgn aku....
tapi.... hati aku sape nak jage?

semalam pun same.....
tegang jek.... pantang salah sikit.... mesti nak marah2....
same jugak laa dgn aku....
kenape tah... angin kite skrg kan syg?

mesti lah saya marah.....
tak suke nak dgr bende tu.....
awk asyik2 explain...
explain pulak.... mcm seolah2 sy langsung tak boleh cuit org tu....
penting sgt laa dia kat awk kannn...
hurmmmm
walaupun berkali2 awk ckp tak penting...
tapi...
dari ckp2 awk tu.....
arghhhhh....
sakitnye hati....

suda2... lupakan semua....
malas nak fikir....
semak otak aku jek....
huh...

jom citer pasal esstee lauder.....
yeahhh....
semalam aku dapat email dari dorg.....
akhirnyaaaaa......
dorg reply jugak resume yg aku hantar....
that day.... aku hantar utk.... 'asian look talent'
weeeeee... sukerrr....
i luv estee lauder....
tapi photoshootnyaa.... pade 14 feb......
ada akai kaaaa......
aku tak balik ag oitttt....
huwaaaaaa.... rasa mahu jerit jekk....
frust gak....
yer laa.... aku mmg teringin jugak nak keje dgn
nama besar n profesional mcm EL tuu...
tapi..
x pe lahhh... bukan rezeki aku kot....
hukhukhuk....

semua org disekeliling aku pun mcm tak support jek.....
ummi n ayah tak yah tanye laa...... kompom2 dorg ckp... JANGAN
izham~ 'wowowo... EL kann... mesti lahh baju nye yg ..........................~ syg habiskan study laa dulu.....~
kak long mawar~ gedikkkkk... ummi nangis kang! tak yah ngade2....

mcmana lah sy nak berjaye kalau semua org tak support.... haihssss...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS