doa utk ketenangan hATi

اللَهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ نَـفْسـاً بِكَ مُطْمَئِنَّـةً ، تُؤْمِنُ بِلِقَائِكَ، وَتَرْضَى بِقَضَـائِكَ ، وَ تَقْنَعُ بِعَطَائِكَ .

Maksudnya : “Ya Allah , aku memohon dariMu jiwa yang tenang , yang beriman dengan pertemuan denganMu , redha dengan ketentuanMu , dan merasa cukup dengan pemberianMu”

diam2~

perghhhh.....
lembab siot tenet.....
uhaiiiii... mencabar tul kesabaran aku.....
nak tulis blog pun.... kena tunggu hampir 20 minit.....
arghhhhhhh.... benci aku....
tak suka arhhh lembab2....
aku tak suka menunggu....
hahaha,,.... apa yang cuba aku sampaikan sebenarnya....
haihsss....

time ni.....
aku sedang dengar radio era... haha....
lagunya.... DIAM2 by TILU.....
best laaaaa.... layan gak lagu ni kannn.....

rindu izham laa.....
sangat rindu....
walaupun baru je dengar suara dia....
tapi... tetapppp sangat rindu.....
lately.....
selalu sangat bergaduh....
entah la....
walaupun semua org nampak aku...
keras dan giler...
tapi bila dengan izham.... aku tak bole tahan ,,, tahap manje
aku aku tak bole dikawal... hehe...
asyik nak kememe je....
emo....
kesian izham....'
huhu jom dgr lagu niii lahhh.....
ckp byk pun korang bukan nye faham.... hahaha



Wajah yang tampan
Sungguh menawan
Dan juga kaya
Ku suka dia
Tak banyak gaya sungguh sederhana
Baik budinya juga bahasanya

Saat kau menghampiri diriku
Ku ingin engkau tahu
Sebenarnya aku

##
Diam-diam
Aku jatuh hati padamu
Ku ingin kau tahu
Diam-diam
Aku jatuh hati padamu
Ku ingin kau tahu

Wajah yang tampan
Sungguh menawan
Dan juga kaya
Ku suka dia
Tak banyak gaya sungguh sederhana
Baik budinya juga bahasanya

Saat kau menghampiri diriku
Ku ingin engkau tahu
Sebenarnya aku

##

Saat kau menghampiri diriku
Ku ingin engkau tahu
Sebenarnya aku~~~~~


uhaiiiii.... lagu ni utk izham... haha....

tak bole bla.....




  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

sejuta ciNta ~nUrLisA

Sudah memang sudah
Perjalanan cinta berakhir sudah
Engkau pergi ‘tuk selamanya
‘tuk selamanya

Mungkin ini sudah suratan
Engkau dan diriku tak bisa bersama
Mungkin ini sudah suratan
Sudah suratan

Reff:
Jangan kau pergi untuk meninggalkan aku
Aku disini dengan sejuta cinta untukmu
Jangan kau pergi untuk melupakan aku
Aku menangis karena hidup tanpamu

Sudah memang sudah
Perjalanan cinta berakhir sudah
Engkau pergi ‘tuk selamanya
‘tuk selamanya


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

biarlah

biarlah bulan bicara.....
tentang rindu aku....
tentang cinta...
tentang hati...

betapa aku sangat kasih kan dia....
dia yang tiada dua...
hanya seorang norizham....

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

.................

assalamualaikum........
tumpang lalu.....
hehe poyo.....
aku ade blog rupa2nya.... hahaha....
sorry laaa readers... (ade ke.. org baca blog aku) hehe
aku dah berada di MALAYSIA.......
so..... korang pun mesti faham keadaan aku kann....
kejutan budaya lah lebih kurang.... hehe
busy semedang dah aku sekarang.....

semalam..... buah hati sy tu tegor......
'syg dah lama tak tulis blog....'
baru lah aku tersedar...... yg aku ade blog....
hehe.... hilang ingatan.....
maklom laa.... byk benda nak fikir......
fikir nak makan mc D lahhh...
nasi lemak opah kat depan sekolah tu lahhhhhhhh....
nyummm3.....
mcm2 nk fikir....
haha...

seminggu aku balik.... berat aku naik 2 kg......
skrg.... 44kg.... sekian terima kasih....
ijam punye lah happy mendengarnya.....
haihsss.....

seminggu naik 2 kg.....
sebulan.....8 kg.....
6 bulan...... arghhhhhhh.... aku malas kiraaaa.....
huwaaa......


~~~~~
sudah2..... lupa kan pasal berat badan aku tu.... x penting...
ada yg lebih penting utk kita semua renungkan......
::mode sedih::
sedih tengok keadaan jepun....
kalau aku tak pernah g sana..... atau tak pernah belajar sana.....
mesti aku pun tak kesah ... mcm ... dorg2 yg komen kat blog2......
tentang keadaan MARIA OZAWA..... ok ke tak....
tentang lukisan sebuah akhbar m'sia..... yg masuk berita CNN......
time tu aku berada di seoul.... tgk berita mcm tu...... CNN lak aihhhh....
1 dunia tgk.....
rasa mcm nak nangis jek.....
perlu ke wat lawak benda mcm ni.....
orang kena musibah......
bersimpati lah .....
bukan nya mempersenda2 mcm tu.....

time tu.... semua family.... iaham... kawan2.... risaukan keadaan aku....
terima kasih korg yg mendoakan aku...
apa yg aku boleh kongsi.....
aku sgt takut time tu....
Allah je tahu.....
menangis dan berdoa jek......
line fon semua terputus.....
nak keluar takut....
sesekali jek boleh online.....
bayangkan.....
tapi aku bersyukur..... sebab.... semua selamat.....
Alhamdulillah....
Allah maha besar....

teringat lagi.... mase earthquake tu....... kitorang kat sana semua mcm takjub.....
~hebatnyaaaa teknologi jepun.... EQ 8 sumthing pun tak jejas teruk bangunan2.....
hebat3.......
tapi sehari selepas tu...... tsunami dtg..... masyaAllah...... subhanallah....
muhasabah diri....... sehebat mana pun teknologi manusia..... tetap tak dapat menahan kehendak Allah yg maha agung.... subhanallah......
Allah maha mengetahui.....


ما شاء الله كان وما لم يشأ لم يكن
Setiap sesuatu yang Allah kehendaki ia berlaku maka ia berlaku, adapun setiap sesuatu yang tidak Allah kehendaki ia berlaku maka ia sekali-kali tidak akan berlaku.

semoga semua org kat jepun tabah menghadapi ujian Allah.......
semoga Allah sentiasa pelihara semua kawan2 yg aku syg disana.....
utk korang yg masih di koufu..... tabah ya.... sabar.....
jaga kesihatan...... sesungguh aku tak happy bile ingat korang semua yg dalam kesusahan disana.... :((
aku setiap hari tggu berita korang..... doakan korg....

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

:)

menghitung hariiiiii....
detik demi detik.....

weeeee,,,.... sangat happy laa...
tak sabar nak balik.....
haihss.....
hari ni..... aku belanje kawan2 aku makan kat 'the resident'
hehe berlagak x?
;p
riak siot....
kitorg makan western... hehe

sebenarnya kannn...
aku ada rahsia nak ckp ke kome nii.....
aku malas tulis blog laaa skrg....
hati aku dah x de kat sini.... dah terbang ke kampung aku....
huwaaa.....
so...
cukup laa aku poyo2 taip sikit2 ea.....
hope korang doakan aku selamat yek....
selamat transit di Bangkok.....
cuti2 siam... weeeeee....
walaupun ayah baru bagitahu aku..... Bangkok tak selamat sekarang.....
aku ckp kat ayah.....
kak ngah nak join rusuhan... hehehe
'marah betul ayah aku... aku cakap mcm tu....
seb baik dia tak tarik balik elaun... haha....
;p

malas kuasa tige lah nak tunggu encik izham balik keje....
hukhuk.... lambat beno laa die tu....
lembab dan gedik.....
ngaaaaa suke2 hati aku jek kann....
suke rrr,,... blog aku kot... suker rr nak taip ape....
wakakaka....
daaaaaa....
selamat malam korang yg tersyg yek...
muwahhhh

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Andai kumiliki semalam

Andai kumiliki semalam
Dan bisa aku ubah menjadi esok
Takkan kuubah apapun
Kerna aku tahu engkau tetap indah
Tanpa sempadan masa
Aku bahagia seadanya

Tangis ini tanda kasihku
Bukan mengeluh luka yang semalam
Kerna engkau mengasihiku
Tiada sendu lagi di duniaku ini

Aku tak dapat bayangkan
Sengsara yang harus kutanggung
Jika kau pilih perpisahan
Tanpa punca yang meyakinkan
Aku akan tersasar mencari cintamu

Andai terhentinya masa
Dan gunung jatuh ke laut
Kau tetap kucinta
Kasih sayangku adalah kekuatan

Untuk menempuh segala
Dugaan yang tak terbayangkan
Oleh insan yang lemah seperti kita
Sekalipun kumiliki esok
Takkan kumenolak ketentuan




~~ uishhh...
korang tengok liriknyer,.... baca.... faham.....
speechless kannnn....
sebab sgt best....
dari semalam.... dah berbelas kali aku dgr lagu nii.....
sukerrr sgt laa der,....

bermula.... aku dgr dari wall club hansome N beautiful di facebook.... (haha club mcm ni pon ade)
korang join x?
takkkk???? :O
korg tak cantik /ensem lah maksudnya... hehe....
sebab tu lh x de org invite.... wakakakakaaaaaaa.....

aku 1st time dorg invite pun.... malu2 nak join...... hehe...
ape tak nye..... semua kat sana mmg sgt2 hensem dan cantik2.... (kecuali aku)
semua hot2... haha....
haihss..... terima kasih laa kepada encik rahul.... selaku president club.... kerana
menginvite aku.... dan ckp aku antara camteq2...
errrr.... poyonya aku....

adehhhhh... sudah2 laa kepoyoan k....
ape nak citer ea??
ermmm.....
xde ape yg menarik pun.... aku masih kat koufu......
hari2 terakhir disini.....
wahhhhhh......
tak sabar nak berambus dari sini.... haha....
kecik hatiiii org2 koufu bace nii kannn....
aku gurau lahhhh.....
''gurau2 sket pun dah x bole skrggggggggggg.... fine lahhhhhh''~~~ teka ayat sape niii???.....
sape tgh senyum time bace niii.... ayat die lah k..... aku pinjam.... hahaha

cerita pasal buah hati.... tak ada apa jugak yang best.....
biasa2 je.....
merajuk... berangin..... kan biasa tu.... adat laa kot....
kitaorg bergaduh... bukan sebab sesiapa okeee.....
jgn salah faham.....
cerita2 org.....
cerita bodoh2 tu..... kita gelak2 je kannn syg?
tak menjejas kan apa2 pun.... makin syg ade laa.....
anggap jer laa.... lawak bodoh.... citer lapok...
yg dah basi...... (attn to cik athira)
huhu....

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

hami asraff?? :O

morning sunshine....
ngee...
tah kenapa.... hari ni aku rasa ceria....
Alhamdulillah... syukur kepada Allah....
yang memberi aku 'rasa' sebegini....

pagi2... seawal 4.30am waktu koufu....
ummi aku dah call...
huhu...
kadang2 aku terfikir....
subhanallah.... betapa tingginya kasih ummi....
sampai sanggup bersusah2 mcm ni... (bagi aku susah laa..... time tidur kena pulak kejut org lain bangun subuh)
'org' tu pulak... sudah berumur 23 tahun..... haihsss....

entah laa aku boleh buat mcm tu nanti kepada anak2 aku....
huhuk....
rasa mcm tak sanggup je....
~ ya ALLAH...
aku lemah aku banyak dosa,
aku suka mengeluh,
aku kerap lalai dan alpa,
Ampunilh aku Ya Allah,
ampunilh diriku dengan pengampunan
oleh sifatMu yg Maha Pengampun,
Maha Pengasih& Maha Penyayang..
Mudah-mudahan tanpa banyak hisab
dan tanpa banyak syarat,
sebagaimana ummi ayahku memaafkan aku tanpa syarat,
mengasihiku tanpa mengharapkan balasan

Ya Allah ampunilah ummi dan ayah ku
rahmatilah mereka
dan limpahkan RahmahMu kpd mereka ..
mereka yang mengasihiku tanpa syarat,
maafkan mereka
dan limpahkan kasih sayangMu kepada mereka tanpa hisab
dan tanpa syarat
ampunkan mereka
uzurkan kekurangan-kekurangan mereka
tempatkan mereka di dunia rahmat Mu
dan di akhirat redha Mu

ameeennn ya Rabbal 'Alamin



selepas subuh....
aku tidur balik... huhu...
haihss... ape nak jadi lah....
hehe... free kan sekarang....
tak ade kelas...
org sakit kot....
kena lah cukup tidur... hehe....
alasan tak boleh bla....

lepas bangun..... terus on lappy.....
blog walking....
aku mmg suka melawat blog2 org nii.....
akhir2 nii.... aku terjumpa satu blog... yg bagi aku sgt best....
sempoi....
byk ilmu yg aku bole kongsi disana.....
gaya penulisan dia pun agak simple....
senang cerita..... 'best' lahhhh....
hehe... sesuai dgn jiwa aku laa kot.... ;p
blog tu ialah.... HAMI ASRAFF
korg try laa view....
mesti korg pun akan suka.....
nak2.... owner blog tu ..... ''hensem siot'' kata kak nadia... haha... opsss.....
opsss.....
opssssssss......
blogger famous tuu....

huhu... alamak....
berehat seketika dgn kit kat....
ade org call... hehe
daaaaa

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS