doa utk ketenangan hATi

اللَهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ نَـفْسـاً بِكَ مُطْمَئِنَّـةً ، تُؤْمِنُ بِلِقَائِكَ، وَتَرْضَى بِقَضَـائِكَ ، وَ تَقْنَعُ بِعَطَائِكَ .

Maksudnya : “Ya Allah , aku memohon dariMu jiwa yang tenang , yang beriman dengan pertemuan denganMu , redha dengan ketentuanMu , dan merasa cukup dengan pemberianMu”

ku ada kamu ~



LIRIK LAGU KU ADA KAMU

Di kala ku kehilangan
Di dalam kegelapan
Kau suluhkan sinar petunjuk
Di kala ku kesedihan
Kau ukirkan senyuman
Dengan penuh sabar memujuk

Engkau menyambut tiap kali aku terjatuh
Andai hari esok langit akan runtuh
Tabahlah menjunjung bersamaku
Andai hari esok dunia gelora
Takkan ku gemuruh selagi ku ada kamu

Di kala aku tak pasti
Kau tampil dengan berani
Membimbing agar lebih yakin
Dan bila hidup penuh soalan
Kau berikan jawapan
Melengkap semua kekurangan

Engkau menyambut tiap kali aku terjatuh
Andai hari esok langit akan runtuh
Tabahlah menjunjung bersamaku
Andai hari esok dunia gelora
Takkan ku gemuruh selagi ku ada kamu

Tidak mungkin diri ini mampu hidup tanpa doronganmu
Andai hari esok langit akan runtuh
Tabahlah menjunjung bersamaku
Andai hari esok dunia gelora
Takkan ku gemuruh selagi ku ada kamu


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

;))

erghhhhhh..... jem da otak aku......
seharian hari niii aku ngadap benda alah niii.....
aku nak siapkan tesis aku.....
break jap ea.....
n aku nak share.... sesuatu nihhh.... jeng3.... ;p

b...sori.....sori sgt2...xtau npe..
hmmm...cmne nak mulakan ekkk..
hmmm...
cmnie...
mulanya,sy just nak share pglaman je..
so,sy mmbebel la merapu2 d awal pengenalan kita..
xde niat pape pun...
just nak tlg...ihklas..
bkn agenda seorang playboy utk cr mgsa barunya..
btl...
tp smnjak 2 mnjak neh..bl kt dah mula bergurau yg agk "ksr"..
sy rs laen..mcm ade sesuatu dantara kita..
sama ada hasutan syaitan,atau rahmat dan anugerah baru drNYA..
sy xtau..
sori r klo pengakuan sy neh wat spoil hbgan kt je..
tp sy still gak nak ckp..
ape nak jd,jd la..klo sy kene tipu or dpermainkan pun xpe la..
sbnrnya setiap grauan sy,ape2 yg sy post kan kat wall awk tue,
sbnrnye.....................................
smua bermaksud!!

tp smua mustahil..
kt terlalu jauh berbeza..
(perasan btl sy nie kan...)

tp sy kne tau..awk ada cita2,awk da life n ms dpn yg cerah..awk kne teruskan..sy sntiasa doakan kejayaan awk..amin..
hope awk xlupakan sy..
lps nie,ape pun yg jd,kt still kwan rite..??

k la..sy kjap je neh..
nak packing brg..
nak blik PD..
k,bye awk..
Assalammualaikum........
bye b....(nak jgk..hehehe...)


ihikkkssss.....
lepas tuu aku balas niiii....

Icha Nurlisa October 17 at 7:12pm
alhamdulillah awk ok.... sy juz risaukan awk....
ermm... yg lain2 x yah pk..... ok... hope sy ley jadi 'kawan ' awk yg baik...


kikikikiki
sekali tengok sikapnya yg gelabah n garang.... saling tak tumpah... dia macam fahri...
hahhhhhh.... obses kah aku?
betul... dia mcm fahri....
tak romantiknya....
garang / seriusnya....
kuat membuli.....
haihhhh ape lahh aku nii kan.....
obses laa pulak...
tu lah dulu kata kat org sgt.... kan dah kene.... grgrgrgr

then.... dia suka kasi aku lirik2....
aku pun pelik....
pelik lah mamat niii.... kasi lah lagu... bole gak dgr.... ini tak... kasi lirik... ermmm

If You're Not The One oleh Daniel Bedingfield


If you're not the one then why does my soul feel glad today?
If you're not the one then why does my hand fit yours this way?
If you are not mine then why does your heart return my call?
If you are not mine would I have the strength to stand at all

I never know what the future brings
But I know you are here with me now
We'll make it through
And I hope you are the one I share my life with

I don't want to run away but I can't take it, I don't understand
If I'm not made for you then why does my heart tell me that I am?
Is there any way that I can stay in your arms?

If I don't need you then why am I crying on my bed?
If I don't need you then why does your name resound in my head?
If you're not for me then why does this distance maim my life?
If you're not for me then why do I dream of you as my wife?

I don't know why you're so far away
But I know that this much is true
We'll make it through
And I hope you are the one I share my life with
And I wish that you could be the one I die with
And I'm praying you're the one I build my home with
I hope I love you all my life

I don't want to run away but I can't take it, I don't understand
If I'm not made for you then why does my heart tell me that I am?
Is there any way that I can stay in your arms?

'Cause I miss you, body and soul so strong that it takes my breath away
And I breathe you into my heart and pray for the strength to stand today
'Cause I love you, whether it's wrong or right
And though I can't be with you tonight
You know my heart is by your side

I don't want to run away but I can't take it, I don't understand
If I'm not made for you then why does my heart tell me that I am?
Is there any way that I can stay in your arms...?


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

musim bunga


tajuk tak bole blah arr.... hahahaha

weeeee lately... aku sukaaaa sgt dgn baby...
nak2 dok sini... uishhh baby2 kat sini semua nyaa cumil2 siot...
dgn putih melepaknyaa.... dgn mata sepetnya.... errrr geram aku...
nak je aku cubit2 budak2 tuuu....
errrrrr... errr... errrrrrr
kalau ada baby sendiri kan best....
haaahhhhh... aiyookkkkk....
sape tanak baby... kasi aku oke....
jgn buang2 kat longkan!!!! grgrgrgr

heran kann... dulu aku sgt x suka dgn baby..... merimaskan lah konon....
bising memekak....
sebenarnyaa.... tak.... mereka sgtttttt cantik dan mendamaikan jiwa....

boringnyaa hari ni.... nope i means malam ni....
dah laa sejuk.... kwn lak tak ade nak borak..... mamat putera mikail tu.... balik kg laa pulak..... tadi merungut rindu adam... 'anak' dia... tu lah malam nii dia balik tampin.... selain tu katanya nak ambik kamera n sijil utk interview esok....
tadi siang.... borak/gayut kejap dgn dia.... time dia kat offc...

hehe semenjak dua menjak niii.... aku punye fb... semua dah tak tegang.... ala2 musim bunge laa kononnya kann.... semua pon mcm nak tahu..... inbox aku penuh... semuanya bertanyekan hal aku dgn mika....
tapi tak seorang pun tahu siapa mikail tu... haha....
rahsia laa kononnya....
ahhhhh... sebok lahhh korang2 tuuu....
waktu aku tak hepi.... korang langsung tak tanye khabar aku punnn....
time aku hepi sikit nii.... semua laa nak tahu....
salah ke aku nak berkawan?
salah ke kalau ade org sudi ambil berat pasal aku?
dah kami selesa berkawan....
ape salahnya
lagipun... kami dah lama kenal...
dulu kami rapat... dia je yg selalu ambil berat pasal aku... nasihat aku time aku down....

lagi pun..... aku tak stress berkawan dgn mika....
dia tak merimaskan aku...
tak pernah konkong aku....
nasihat yg lojik....
hormat kan aku
tak pernah ganggu masa study aku...
chat bila perlu sj...
wc kdg2.... msg or call bila perlu....
aku selesa cm tu.....
tak desak2 utk sesuatu yg aku tak suka.....
dan yg paling best.... dia pun kaki futsal....
yehaaaaaaaaaaaaaaaa den sukooooooooooooo org yg activ.....
walaupun malam sabtu hari tu..... dia injured dan tak bole main utk beberapa ketika....
tapi tak pe....... JIWA tuuu dah ada kannnnn..... heheheeh

tapi kannnn....
kannn
kannnnnnnn
kannnnnn....
mamat niii amat lahhhhh tak romantik....
betull....
langsung tak romantik... hahaha
kalau dia baca niii
haihssss

haaaaa.... satu lagi... aku suka dia... sbb ape taw? sebab dia photograper....
dulu2 masa baru2 kenal.... aku selaluuuu laa tengok2 je gambar kat album dia....
tak komen pape pun.... tapi aku mmg suka kerja dia....

ishhh apa citer mamat tu jek niiii....
kang kalau dia masuk sini... kembang kempis laa pulak kann......
dia masuk sini ke?
aku yakin dia tak masuk... hehe

ok citer bab aku....
aku dah makin stabil dah sekarang... Alhamdulillah...... terima kasih Allah
happy dgn kwn2 fb...
ngaa kawan fb...... sejak seseorg dua dah tak ada dlm list aku..... makin ramai dah berani tegur aku....
hehe lawak gak laa aku rasa...... betapa power nyaa sesetengah org kannnn ;)
tapi aku tak kesah...... aku ok jee.... siapa nak kawan... boleh terus kawan.... sape x suke.... boleh berambus dari wall aku.....
haaa boleh mcm tu?
boleh je kannnn ;)

daddy murtaza..... family dier semua boleh terima aku... abg faizal... abg kozae... adik iqram dan adik azra.... semua baik2... dan... ucap 'welcome' pada aku..... terharunya rasa ade fmly yg baik mcm dorang.....
alhamdulillah..... walau pun ada org citer yg bukan2 pada daddy.... daddy ok je.... tetap syg aku ... tetap ambil berat pasal aku...

sekurang2nyaa hilang rindu aku pada ayah bila aku dpt chat setiap hari dgn daddy.....
aku syggggg ayah dan daddy....

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

dygta~jatuh cinta

yooaaaaaaa...
arghhhhhhhhhhhhhhhhhh.....
aku busan .....
bosan siot der hari nii.....
aku tak pergi mana2 hari nie.....
pertame... sbb aku sakit perut..... huhhhhhh...
kedua... sbb aku nak tggu ummi call aku... yehaaaa.....
mlm nii ummi dan ayah berangkat ke tanah suci... menunaikan haji.....
semoga semuanya dipermudahkan Allah.....

masa ummi call tadi.... ummi de tanya keadaan aku....
maser tu aku baru bangun tido,,,, so suara aku sgtlahhhh... ermmm.... tah laa...
ummi kate aku nanes....
aku jwp... tak lahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh.... mana de nangis....
aku ckp kt ummi...... 'sakit pewot'
so ummi faham... n terus tanye aku.... bertungku tak?
aku jawap.... 'tak' tanpe rase bersalah..... huhu...
ermmm.... pastu.... terpakse lahhh dgr bebel ummi.....
potpet222222222222......

hadoiiiiiiiiii.....
then ummi tanye lagi.....
'kak ngah dgn ***** mcmana?'
aku jwp...... ''dah habis..... dah putus..... tanak sebut lagi dah..... kak ngah tahu ... kak ngah salah... x dgr ckp ummi.....''
then ummi ckp.... alhamdulillah..... blaaaa3...
mcm2 kami bual kan....

yupppp.... aku dah sedar..... betul2 sedar....
apa yg aku doakan.... semuanya Allah dh tunjuk....
terima kasih Allah...
terima kasih jugak kawan2 yg byk nasihat aku.....

okehhhhhh.... TUTUP....
buka buku baru......
i'm juz 23..... lambat g nak menopos... bak kate lili.... so.... bukan lah desperate sgt kannnnnn....
hehe....

ehhhh nak dengar citer x? (aku tanye saper? blog aku niii bukan ade org nak masuk pon... haha)
semalam.....
de org kasi aku lagu niiii.....



hehe.... ehhhhhh2 salah.... beliau bukan kasi lagu.... beliau hanya kasi lirik......
hadoiiiiii.... terase stop jantung aku buat beberapa saat.... hehe
tapi kannnn...
aku terus je berpijak dibumi nyata......
pabila beliau berkata...... 'dia kasi lirik tu tanpa niat apa2...
huhu.....
tapi aku sukaaaaaaa sgt lagu niiii.....
niceeee je.....
terime kasih pade putera mikail tuu.....

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

kisah lelaki EGO

KISAH LELAKI EGO...SY HARAP SGT ANDA SUME KAUM LELAKI DPT BCE TEKS INI...


Subject: lelaki ego

Dia terlalu sayangkan aku. Itu yang aku sangat pasti. Atas sebab itu aku rasa terlalu selesa kerana aku yakin dia tak kan meninggalkan aku. Dia sanggup mengetepikan kepentingan diri sebab nak menjaga hati aku. Sering aku biarkan dia memujuk dirinya sendiri bila dia merajuk. Buat apa aku nak pening-pening pujuk dia kalau dia sendiri akan kembali padaku dan meminta maaf atas keterlanjuran sikapnya sendiri. Sebarang perselisihan, dia yang akan mengalah dan dia akan menyalahkan dirinya sendiri walaupun jelas memang salahku.

Dia wanita yang rela berkorban apa sahaja kecuali satu, dia tak mahu dirinya disentuh sebelum kami memiliki ikatan yang sah . Dan atas sebab yang satu itu aku rasa dia perempuan yang membosankan. Nak pimpin tangan pun tak boleh. Apatah lagi nak peluk. Ada pun bergesel bahu itu pun sebab aku yang sengaja. Sampai satu tahap aku rasa dia sangat membosankan. Aku cemburu tengok kawan-kawan aku boleh pegang tangan awek diorang. Tapi aku? Bila aku cakap macam tu, dia cuma senyum dan cakap pada aku, “Belum tentu perempuan yang sentuh boyfriend dia tu sayang boyfriend dia lebih dari saya sayang awak… Belum tentu perempuan tu ada masa susah senang boyfriend dia macam saya ada untuk awak…

Yang nyata, aku langsung tak setuju jawapan dia tu. Aku tengok pasangan lain bahagia, sudah tentu girlfriend kawan-kawan aku sayangkan mereka sebab girlfriend masing-masing membelai kawan-kawan aku dengan penuh kasih sayang. Tapi aku? Jangan harap. Balik-balik jawapan yang sama. Tunggu lepas kahwin. Aku bosan tahu tak! Sampai satu masa aku dah tak tahan lagi. Aku minta kami berpisah. Aku nampak air matanya berlinang tapi sikit pun aku tak rasa kasihan.

“Mungkin kita tak ada jodoh. Awak lelaki yang baik. Awak berhak dapat perempuan yang lebih baik. Saya nak awak janji dengan saya satu benda, untuk kali terakhir. Satu hari nanti bila awak jatuh cinta dan awak betul-betul sayangkan dia, hargai perempuan tu. Mudah-mudahan perempuan tu akan sayang awak, terima awak seadanya, hormati awak sebagai lelaki dan yang paling penting bahagiakan awak. Saya akan bahagia tengok awak bahagia,” tu kata-kata terakhir dia untuk aku. Dia senyum walaupun air mata berlinang.

Argh! Tak habis-habis nak tunjuk mulia. Bosanlah dengan perempuan macam ni. Malas aku menghadap dia lama-lama. Cepat-cepat aku nak blah dari situ. Tiba-tiba ada bunyi hon dan sedar-sedar aku sudah tersungkur di seberang jalan. Satu dentuman yang kuat bergema dan aku lihat dia terbaring di hadapan sebuah kereta. Dia selamatkan aku! Lelaki yang dah menyakitinya! Darah membuak-buak keluar dari kepalanya. Ambulans datang dan membawa aku dan dia pergi.

Di hospital keadaan kelam kabut. Dia perlu dibedah segera kerana kecederaan teruk di kepala. Ramai kawan-kawan dan keluarganya turut ada sama. Aku tengok seorang wanita yang hampir sebaya ibuku menangis. Mungkin ibu dia. Mengalirnya air mata seorang ibu kerana aku. Rasa bersalah menimpa aku. Aku dah sakiti dia tapi dia rela berkorban nyawa untuk aku. Aku berdoa semoga dia selamat. Semoga aku sempat meminta maaf. Semoga masih ada ruang dalam hati dia untuk aku. Dia sangat baik. Aku tak mahu kehilangan dia. Dia ikhlas sayangkan aku.

Selepas beberapa jam pembedahan selesai. Dia berada di dalam ICU. Dia koma, tapi doktor kata dia masih mampu mendengar. Tiba-tiba seorang kawannya menghampiri aku. Kawannya menghulurkan sesuatu. “Aku rasa benda ni dia nak bagi pada kau,” hanya itu yang gadis itu ucapkan pada aku. Kawannya terus berlalu selepas itu. Pandangan kawannya pada aku penuh benci. Tahukan kawan dia tentang kejadian sebenar? Yang nyata aku tak pernah mahu berbaik dengan kawan-kawan dia. Pernah juga dia bersuara tentang hal itu tapi aku sekadar buat tak tahu.

Pulang sahaja aku buka bungkusan itu. Pasti hadiah untuk hari lahirku. Hari lahirku dua minggu lagi. Balutan kertas itu kubuka dan di dalamnya ada botol kaca berbentuk hati. Di dalam botol itu penuh dengan origami berbentuk bintang. Ada kad kecil berwarna biru kegemaranku. Aku sebak membaca bait-bait dalam kad itu.

“Dalam origami bintang ni ada kata-kata saya untuk awak. Awak buka setiap hari SATU sahaja. Mungkin saya tak dapat nak hubungi awak setiap hari sebab kesibukan kerja. Tapi, bila awak baca setiap hari, anggaplah setiap hari saya berhubung dengan awak. Saya nak awak tahu setiap masa awak ada dalam hati saya. Happy Birthday sayang…”

Aku buka botol kaca berbentuk hati itu dan kuambil satu bintang. Kubuka origami itu dan di dalamnya tertulis, “Love is like a poisonous mushroom. You don’t know if it is the real thing until it is too late..” Aku tersenyum sendiri. Aku buka lagi bintang yang seterusnya. Walaupun dia meletakkan syarat satu hari cuma satu. Di dalam semua origami itu penuh kata-kata semangatnya untuk aku dan suara cintanya yang ikhlas. Demi Allah, sepanjang aku bergelar lelaki dewasa, inilah pertama kali aku menangis semahunya. Air mata aku tak berhenti mengalir sepanjang membaca kata-kata dalam origami itu sehingga habis semuanya kubaca. Aku telah menyakiti seorang wanita yang luhur.

Aku melawatnya di hospital. Walaupun mukanya penuh calar, bibirnya pucat dan kepalanya berbalut, dia tetap cantik di mata aku. Dia bukanlah wanita yang memerlukan make up tebal kerana dia memiliki kecantikan asli. Atas sebab itu aku menghalangnya terlalu rapat dengan mana-mana lelaki kerana gusar jika ada yang tertarik. Dia sekadar menurut. Demi menjaga hati aku. Aku capai tangannya yang berselirat dengan pelbagai wayar yang aku pun tak tahu. Sejuk tapi betapa lembutnya tangannya. Pertama kali aku menyentuhnya.

Aku bisikkan ketelinganya, “Sayang..saya datang… Cepatlah sedar. Saya rindukan awak. Saya banyak bersalah pada awak. Saya minta maaf,” pertama kali aku minta maaf darinya. Tiba-tiba denyutan nadinya jadi tidak menentu. Aku panic.

“Hei, apa yang kau dah buat pada dia? Tak cukup kau sakiti kawan aku?” jerkahan kawannya mengejutkan aku. Doktor dan beberapa jururawat bergegas masuk dan aku diminta keluar.

Setiap hari aku berdoa supaya dia cepat sembuh, cepat sedar. Aku gusar sekiranya Allah mengambil nyawanya. Bukan aku tidak redha dengan ketentuan, aku sedar aku masih perlukan dia. Aku sayangkan dia. Genap dua minggu, aku mendapat berita dia sudah sedar. Aku bersyukur. Inilah hadiah hari lahir yang paling bermakna untuk aku. Dia juga sudah dipindahkan ke wad biasa. Aku mahu melawat dia. Aku rindu senyuman dia.

Aku mendapat panggilan telefon yang meminta aku mengambil tempahan. Namun kerana terlalu gelojoh, aku terlanggar botol kaca bentuk hati pemberian dia. Ah, semuanya akan aku uruskan nanti. Aku biarkan serpihan kaca bertaburan di lantai.

Tak sangka dia menempah kek khas untuk aku. Dia atas kek itu tertera bahagian belakang jersi pasukan bola sepak kegemaranku, Arsenal berserta namaku dan nombor kegemaranku. Aku senyum sendiri. Bahagianya aku.

“Abang bertuah. Girlfriend abang cakap dia tak tahu apa-apa fasal bola. Dia cuma tahu pasukan apa yang abang minat dan nombor yang abang suka. Sebab tu dia tempah kek ni khas untuk abang dan minta abang ambil sebab dia nak buat surprise. Dia cakap

dia nak makan kek ni dengan abang. Kakak tu cantik, baik pulak tu. Abang kirim salam pada akak ya? Abang jaga akak tu elok-elok,” ramah gadis yang bekerja sebagai juruwang di kedai itu memberitahuku. Aku senyum sepanjang jalan ke hospital.

Sampai di hospital aku lihat dia sedang duduk di atas katil. Tiada sesiapa bersamanya. Dia sekadar termenung. Aku senyum padanya. Dia seakan terkejut melihat aku datang. Aku terfikir juga, boleh ke orang sakit makan kek? Tapi kan dia nak makan kek ni dengan aku.

“Sayang.. terima kasih kek ni. Saya happy sangat awak dah sedar. Adik cashier kedai tu kirim salam pada awak. Dia cakap awak nak makan kek ni dengan saya. Saya suapkan ya?” aku suakan sudu pada dia. Tapi sesuatu yang aku tak pernah duga, dia tepis tangan aku sampai sudu terpelanting ke lantai. Dia tak pernah kasar dengan aku. Dia selalu melayan aku dengan lembut. Aku pernah cuba pegang tangan dia pun dia tolak dengan baik. Mungkin dia terlalu terluka dengan aku.

“Baliklah. Saya makin sakit tengok awak. Bawak balik kek tu sekali. Saya tak nak tengok apa-apa berkaitan awak lagi,” pantas dia menarik selimut menutup muka. Aku terkedu sendiri. Dia tak mahu pandang aku lagi. Hati dia dah tertutup untuk aku. Dia tak pernah macam ni. “Baliklah. Saya makin sakit tengok awak. Bawak balik kek tu sekali. Saya tak nak tengok apa-apa berkaitan awak lagi,” pantas dia menarik selimut menutup muka. Aku terkedu sendiri. Dia tak mahu pandang aku lagi. Hati dia dah tertutup untuk aku. Dia tak pernah macam ni.

Selang beberapa hari, aku datang lagi tapi katil dia sudah kosong. Aku risau jika apa-apa yang buruk berlaku padanya. Dari jururawat aku tahu dia sudah dibenarkan pulang kerana keadaanya sudah stabil. Tapi yang mebuatkan jantung aku hampir gugur bila jururawat itu memberitahu dia masih menjalani rawatan susulan dan terapi kerana dia lumpuh. Dia lumpuh kerana aku!

Itu semua tiga tahun yang lalu. Sejak kejadian tu aku tak pernah jumpa dia lagi. Tahu apa-apa khabar berita pun tidak kerana aku memang tak pernah nak berbaik dengan kawan-kawannya. Walaupun sudah tiga tahun tapi aku masih merinduinya. Aku tak jumpa wanita yang mampu menyayangi aku lebih dari dia. Ah, panjangnya menung aku sampai nasi di hadapan mata sudah hampir dingin.

Baru aku hendak menyuap makanan ke dalam mulut, mataku terpaku pada satu wajah yang duduk selang beberapa meja dari aku. Dia? Aku pasti tu dia. Senyum dia masih sama. Tapi keadaan tidak lagi serupa. Dia sedang makan bersama lelaki lain.

Sesekali aku lihat dia mengusap perutnya. Dia mengandung. Maknanya dia sudah kahwin. Dan aku lihat lelaki yang juga makan di sebelahnya mengusap-usap tangan dia. Pasti itu suaminya. Dan aku sedar aku tak setanding suaminya sebab lelaki itu kelihatan lebih serba-serbi dari aku. Air mataku rasa ingin mengalir. Senyuman mahal milik dia yang dulu cuma untuk aku kini khas buat lelaki lain.

Suaminya lelaki bertuah. Itu aku tak nafikan. Cuma suaminya yang dapat menyentuhnya. Cuma suaminya yang dapat melihat apa yang terlindung. Dan aku sangat pasti, cuma suaminya yang mendapat takhta paling agung dalam hatinya yang suci.

Dia seperti botol kaca berbentuk hati yang pernah diberikan padaku dulu. Botol itu sudah pecah, namun aku sudah ganti dengan yang baru. Yang sama tapi tak serupa. Botol yang lama dipilih oleh dia dan yang baru dipilih oleh aku. Walapun aku masih menyimpan serpihan kaca botol itu, bentuknya tak lagi sama macam dulu. Dan sangat mustahil untuk kembali seperti dulu.

Pesanan buat semua lelaki, hargailah wanita yang menyayangi kamu. Jangan jadi macam aku. Matanya sangat cantik tapi aku selalu biarkan dia mengalirkan air mata dengan perbuatanku. Hidungnya yang kecil dan comel selalu aku sesakkan dengan asap rokokku walaupun aku tahu dia tak suka dan asap rokok boleh buat dia sakit kepala. Bibirnya sangat indah tapi aku selalu biarkan bibir itu tersenyum paksa kerana mangalah dengan setiap kemahuanku. Telinganya aku tak pernah nampak, terlindung, tapi telinga itu sering aku biarkan menerima segala marahku. Hatinya sangat lembut, dan aku selalu toreh dengan belati tajam dan aku biarkan dia merawat sendiri luka itu. Akhirnya, aku hanyalah lelaki ego yang tak memiliki apa-apa kerana dia sudah dimiliki orang lain.

* Melalui kisah ni sy nk tnyer ape sbnrnyer yg diinginkan seorg lelaki apabila die memilih pmpn itu mjd kekasih die..sekadar melampiaskan nfsu yg pasti tidak halal atau sbnar2nyer ingin mencari calon isteri yg bnar2 dpt menjaga die seumur hidop die...??sy nk anda jwb...


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

..............


rindu siapa?
hehe jengg3..... jgn panik.... aku tak rindu sesiapa.... rindu mak aku ade laa.... rindu ayah... rindu sibling aku.... rindu kenkawan aku yg sengal....
rindu dak tuuu kat fb tuu..... rindu... rinduu....

haih apa aku mengarut daaaaa.....
aku ada masa setengah jam jek nii... pas nii aku de kelas....

semalam aku chat dgn fren aku.... best jugak bila dia berusaha nak buat aku senyum... gelak guling2....
aku hargai nyaa sensangat.... thanks u so much....
tapi... bila dia asyik tersasul panggil aku 'yang' aku dah gelabah...
huhu aku sgt takut dgn panggilan tu..... ... tapi aku tahu... dia main2....
hari tu.... masa aku tengah down.... dia jaa satu2 kawan yg ada kat sisi aku....
aku harap dia ikhlas kawan dgn aku.... tanpa sebarang ~~~~~~~~

tetiba aku nak paste apa yg dia bebel pada aku masa aku down.... bole? aihhh suka hati aku lahhhhh... blog aku... hehe

dier* sy dh bc blog awk..tb2 sy t'sntap..
sy bkn llki yg baek...sy suka permainkan ht dan prsaan prmpuan..
shngga kni...(lps nie xtau la...)
tp sy xde la smpi maki2 org kat blog or fb..
agknya cmtue la smua gurl rs bl sy wat cmtue kan..kcian pd awk,buat sy kcian pd yg laen..
dieorg da jgk luah kan mcm yg awk buat...tp sy mls nak bc..
rimas...xsuka nak bc..hmmm...
tp nak wat cmne...
sy mmg cmtue..
tp skrg2nya sy sntiasa cuba utk b'ubh..
dah la..
lupakan yg nie...


tp nak psan ckit...

1)awk kne kuat..
2)awk kne jual mhl ckit..
3)akal kne waras..
4)jgn luahkan prsaan pd sesape or tlis pd mna2 krtas or blog..krn itu yg buat kt slalu t'ingt..dan b'tmbah prah..
5)jgn dgr lagu sdey2 neh..
6)truskan khdupan mcm biasa..
7)pling pnting,awk kne sempoi........................jgn pduli bnde2 yg xpntg neh..
8)kne lgak mcm playgirl ckit...tp jgn la mmbtsi agma..

playboy2 mmg klah ngn girl mcm neh...
slap2 bleh gler...
hahaha...



aku** huhu... thanks awk.... tapi sy x kuattt...
baru jek dipujuk.... sy terus jadi lemah n maafkan dia.... walau pun hati sy tak ikhlas mase maaf kan dia tuu... :((



dier* mmg la...mne de owg kuat mcm tue..tp klo bab maaf tue mmg dtntut oleh agama..xkr kt nie jiwa kuat or lmh..
njoy your life...rugi ooo xnjoy hdup nie...hdup kne happy...klo x,bek xyh hdup..klo dok sdih jew..awk kan da rmi kwan..rilek jew...confirm ah..klo awk bleh wat mcm tue,mmg boy awk mlutut nak awk blik...
n than pling best,die akn berubah sndiri tnpa da sape2 pkse..
itu pun klo die serius la nak awk..gler...best ooo hidup neh..pk baek2..


tu kenangan dulu...... kesilapan terbesar pernah aku buat... sampai kan ummi aku menangis....
aku dah insaf skrg..... thanks utk dak tu yg sedar kan aku.....
semalam dia buat aku gelak guling2 dgn ayat dia..... :))

''xhbs2 sbut ex...brni awk ckp dpn sy..awk dgn sy tau skrg neh(dlm inbox nie la) brni awk mnjeleskan sy dan mengotori inbox sy dgn pkataan "ex sy"...cis..sngguh mengecewakan n mengecilkan ht sy...uhuk....;( ''


''sy klo tnsion sy mkn...mkn jap...u jgn pg mne2 tau yang..u pg ngadap dnding tue..tnggu i pngl...uh... ''

hahahahaha.... lawak tul..... so sweet u..... ngeeeeeeee

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS


OMG... dah 3 hari aku demam...
satu benda pun aku tak selera nak makan....
asyik tidur.... bangun minum milo.... then tidur lagi sepanjang hari....

kenapa ya aku demam...
mungkin aku terlampau sedih dgr berita kawan kolej aku yg kemalangan hari isnin lepas.....
alfatihah buat sahabat aku cek pah.. dan kamarul...
so sad....
walaupun aku tak rapat sgt dgn dorang nii... tapi dorang niii 'klik' bowling aku....
semoga Allah tempat kan korang dikalangan org2 yg beriman....
korang mmg 'sehatisejiwa' dan 'sehidupsemati'...... :((

hari selasa lepas pula.... satu lagi berita sedih... sis fatin keguguran....
aku buzz dia.... tapi mcm biasa.... aku kene maki....
haihhh....
tak per lah.... mmg betul kot... dia tak suka aku...
aku pun berfikir....
masalah org lain.... kenapa aku lak yg kena.....
tapi dia kasi alasan..... tak suka tengok muka aku....,, ****** dan *** *****...
ermmmm
kata dia.... dia stress sbb kitorang.... sampai dia keguguran....
uihhhh.... sedihnyaaa :((
takdir Allah tu kak....
harap akak tabah....

yg salah tetap salah....
aku pun bukan nak sebelah sesapa....
tapi... aku pun tak setuju dgn sesetengah org tu.... yg 'menekan' sampai tahap tu....
agak2 laa kannnn kalau nak menstress kan org pun.....
jgn lah sampai menjejaskan kesihatan org.... atau merosakkan keharmonisan rumahtangga org.... semata2 nak puas kan hati sendiri....
ahhhhhhh.... biar lantak lahhh korang!!!

masalah aku kat sini pun tak terfikir dah aku..... mana aku ada masa nak fikir hal korang....
haihhh dah 3 hari tak pegi kelas niiii....
huwaaa.... aku dah rinduuuu lak KOFU tu.... ishhhhh.....
kofuuuuuuuuu.... tgguuuuuu isnin aku datang kepadamuuuuuuuuuuuuuu.....
daaaaaa....
muahhhh

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

tak der tajuk.....


yoshhhh... lama nya tak masuk sini....
aku busy laa ....
aku ok jek kat sini.... family... kawan2 yg syg aku jgn risau...
disini ........aku setiap hari makan nasi.....
nasi kew? aku rasa mcm pulut jek... huh..
setiap hari oke....
kalau dulu aku susah nak makan nasi.... tapi skrg aku dah berubah...
cuma... aku belum boleh makan ikan.... yakkkkkkkk....
selama disini.... aku belum jumpa ayam...
bukan tak ada dijual... tapi..... nak makan kew? was2 jek.... halal ke tak...
so... lebih baik jgn makan kalau was2... yer x?
walau apa pun... aku makin dapat sesuaikan diri... alhamdulillah.....
cuma aku kurang masa jek....

atau.... aku mmg suka sibuk kan diri aku... utk lupakan semua kesedihan....

apa2 lah......
ada apa dengan cinta?
aku dah serik.... dan aku tak akan bercinta sehingga aku betul2 yakin dgn cinta aku....
haipppp...
apa niii.....
cukup2 lahhhh
aku andaikan nasib aku kurang baik.... berjumpa dgn org yg salah....
pada ketika yg salah....
:)

sekarang fokus aku adalah study.... study dan study....
(mesti UMMI bangga dgn aku.........)
aku nak bahagiakan ummi aku.... tak nak ummi nangis lagi sbb perangai bodoh aku....

haihsssss.... aku kena pegi sekarang....
opsss sebelum aku terlupa....
aku nak terima kasih pada seseorang di FB.....
abg nas.. yg bersusah payah dtg jumpa aku di airport tempohari....
walaupun sekejap.... aku sgt menghargai nya...
terima kasih kerana percaya kan aku....
umur panjang kita berjumpa lagi :)

daaaaaaa.... u ols take care..
muwahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS