doa utk ketenangan hATi

اللَهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ نَـفْسـاً بِكَ مُطْمَئِنَّـةً ، تُؤْمِنُ بِلِقَائِكَ، وَتَرْضَى بِقَضَـائِكَ ، وَ تَقْنَعُ بِعَطَائِكَ .

Maksudnya : “Ya Allah , aku memohon dariMu jiwa yang tenang , yang beriman dengan pertemuan denganMu , redha dengan ketentuanMu , dan merasa cukup dengan pemberianMu”

enjoyyyy

jumaat yg damai....
wehhh ngigau ke haper.... bangun2 tido... tulis blog...
hahaha.... sesungguhnya itu lah aku...
kadang2 aku menjadi sengal secara tidak sengaja...
aku suke buat benda yg mengembira kan...
dah penat sedih dowhhh....
penat jugak tengok org lain sedih...
so....
mari lah kita beramai2 gumbira kan hati kita....
kita enjoyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy....

semalam...
aku masuk kelas malam...
mcm biasa... 8pm~9.30pm...
prof tengok aku semcm jek....
de aku kesah~
yer laa... mmg laa tgk semcm.... sbb kelas siang aku tak masuk der.... haha
kelas malam ni penting.... aku dah byk tinggal....
aku tak nak fail... paper niii....
so aku gagah kan diri aku yg sihat niii utk masuk.... ahaksss

habis kelas....
aku g futsal.....
lepas tension der.....
sekurang2 nyaaa segala stresss aku dah release...
see... pagi niii aku dah ceria....
dulu2 aku tak minat bola..... semenjak dua menjak ni lah baru minat....
tu pun sejak2 berkawan dgn mereka2 yg kaki bola.... hehe
sebenarnya futsal adalah bagus utk kesihatan....
lepas habis main.... aku rush2 balik ostel....
huhu maser tu jam menunjukkan 11.23 malam....
huhu mesti kene lagi..... benggong ahhhh
jam kat pondok guard tu dah 11.30++...
huhu nak tak nak..... aku kene lah bersoal jawap dgn pakcik yg hensem tu...
nasib baik lahhhh mood pakcik tu ok.... so....  dia tak tulis nama aku....
kalau lah dia tulis.... mmg naya lah aku.... sbb bulan niii dah 3 kali aku masuk lambat....

masuk bilik... terus on9....
borak2 dgn abg ril....
tah naper... aku tetiba ngadu dgn dia....(ttg sesuatu)
sebenarnya mula2 dulu aku sgt kekok bila dgn abg ril....
yer laa.... aku tak pernah ader abg.... so bila abg ril layan aku mcm tu....
aku tak reti...
aku tak faham....
tapi... tah naper... malam tadi... aku selesa jek ngadu dgn dia....
huhu harap abg ril abaikan apa yg aku ckp...
kesian lak aku.... kenapa abg ril nak kene fikir masalah aku....
mmg beliau seorg abg yg baik...

terima kasih abg ril ya... ;)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

killing ME softly

bosan der...
x de wat pape...
keje aku cuma... tido bangun... makan... dan tido semula...
malam2 sikit baru aku stadi...
stadi siang2 mcm hampeh jek.... satu pun tak masuk.... grgrgrgr

hari niii... aku buat keputusan.... aku tak akan tggu any call... sms... or pape.... dari sesiapapun...
so... aku rasa free.... x de tekanan....
aku single.... kenapa aku nak semak kan otak aku dgn perkara2 yg buat otak aku serabut...
aku terfikir.... aku buat benda salah sbelum nii...
ermmm
hidup kita.... kita yg tentukan.... sama ada pilih bahagia.... ataupun derita....
kalau dah tak bahagia... kenapa aku mesti seksa diri aku...
sedangkan... aku berhak hidup bahagia....

aku mengaku.... aku keliru...
tah lah....
lupa kan perkara2 menyedihkan....
mari mulakan hidup baru....
hidup keseorgan tanpa stress.....
yeppppppp....

fokusss2..... habis kan study aku yg ada lagi sebulan....
yayyyyyyyyy....
lepas tu aku enjoyyyyyyyyyyyyyyyy....

 

aku suka lagu niii.... hehe pagi2 tadi... bangun jek... aku terus post lagu niii..... kawan aku kata aku ngigau...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

aku dan ...............

pagi nih.. aku terjage biler fon aku berbunyi...
errr... marah tul aku kalau time aku tido.... fon aku memekak...
ade sms....
mata masih kelat2.... aku bukak gak rrr...
mana tahu... sms umi ker.... ayah ke....
iman ke... prof aku ker...
biler bukak jek... aku rasa nak senyum...
sms dari b...
B baru smp umah nak tido sat.. Lg 3 jam nk kene kuar balik.. Jg diri leklok ye''

terus je aku bangun.... reply sms tu...
tengok jam... kul 8.30 pagi....
ermmm...
3.30 baru balik kejer?
uishhhh kesiann b... mesti penat...

pastu... terus aku fikir mcm2...
uishh mmg cabaran rr... kalau balik kejer time2 tu...
mcm semalam... aku borak dgn lili... sebelum tido...
lili tanya aku tentang satu perkara....
aku jawap... blaaa3

nasihat lili.... dia ckp aku cari penyakit... hehe...
PJJ... byk masalah.... byk risiko...
then aku ckp pada kawan baik aku...
i'll try my best... buat yg termampu... kalau tak bole jugak... apa nak buat....
tak ada jodoh aku lah tu....
ermmm.... aku dah fikir kan benda niii pada awal aku terima dia dalam hati aku....
aku dah bersedia...
untuk meninggalkan nya...
atau... aku ditinggalkan...
insyaallah... aku akan redha dengan takdir aku...
sebagaimana aku redha dgn ashraf dulu...

uishh ashraf...
lately... dia selalu je call aku...
aku sedih bila dgr suara dia...
aku tahu dia lonely di sana...
doa aku semoga dia tabah.......
selalu je aku igtkan diri aku..
aku cuma putus cinta.... bukan putus silaturrahim...
dia tetap kawan aku...
kawan yg baik
aku tak mahu kehilangan dia...
ermmm

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

bie~

pink giler ahhhh....
aku tak berape suke pink...
walaupun jersi futsal aku kale pink.... weeeee
pink niii.... feminin sgt arr bagi aku...

abg riel ckp... pink sesuai utk aku...
uishhh.....

ape yek aku nak tulis...
huhu... mcm biasa.... aku boring nii
dia busy lately...
aku cuba laa faham situasi dia...
keadaan org bekerja...
mmg mcm tu lahhh... busy je kot... huhu
sebelum nii... aku banyak bagi tekanan pada dia....
mcm2
huhu....

masa awal2 perkenalan dulu.... lagi lah teruk...
bergaduh jek keje kiter kannn bie?
asal bersua jek bergaduh...
x kire.... di YM... di inbox fb...
mahu pun di fon....
time tu mmg laa nyampah giler...
tapi bila igt2 balik.... ader manis nyaa...
pastu... dah lamer sikit...
penat dah bergaduh....
baru lah berbaik2....
tapi still lagi... baik sejam.. bergaduh 23 jam... huhu
ok rrr tu..kannnnn.... dari bergaduh 24 jam.... ;)



hari nii... 2 kali dia call aku...
1st... lepas dia bukak mate... bangun tido... hehe...
sedap suara dia time tu...
manja jer...
pastu... call sekali lagi.... lama jugak.... mcm2 citer...
tapi luper laa nak citer....
''b... tangan ya lebam... bekas cucuk utk drip hari sabtu tuuuu... :((''

dia tak nak rasa bersalah lah tu... sbb dia sgt busy minggu niii... sbb tu call byk kali...

ermmm
ok... aku nak sambung tesis aku yg tggl sikit lagi....
daaaa..
p/s utk b~ jgn noti dgn delegate tu ea.... belasah kang... hehe

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

:|

uishhhh... apa aku nak tulis niii
aku nga boring sesgt... tunggu jek dia balik...
buzz berkali2 tapi tak jwp...
errrr marahnya akuuu
ym on jek... tapi x de org...


dah pukul baper... tak balik2....
ermm... aritu... aku ngah merajuk... tahu jek dia sms aku ckp keluar p fair lah... aper laaa...
time suke2 nii tak reti lak... ermmm
malas aku nak layan die da...
nak merajuk sebulan....
padan muke dier....
huhu muke aku samer rrr...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

:((

kusutnyaaa aku sekarang....
sakit hati...
patah hati...
macam2 yang aku rasa....

dia betul2 berjaya buat aku rasa sakit...
sakit yg pernah aku rasa semasa dgn ash dulu....
tahniah2....

terima kasih...

~~
minggu nii adalah weekend yg paling teruk pernah aku rasa...
uishhh demam... lepak sepital.... masuk air....
errrrrrr.... sakit siottt... aku tak penah kena cucuk mcm tu..
benggong nyer doctor....

walaupun aku rasa teruk...
tapi aku syukur... sbb ramai jugak syg aku...
ambil berat pasal aku... ermm
cume... org yg aku harap2 jek...
 ermm
hurmmmm
aku sms nak beritahu aku sakit....
nak tahu ape dia jwp?
 yer nape''

lepas tu.... aku terus diammm... diamm... dan terus diam...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

tentang seseorang



huhu aku boring nii...
nak study.... aku malas....
nak keluar..... aku rajin... tapi aku tak boleh keluar...
demam ayam aku nii belum sembuh lagik....
hampeh tul....
lili,,iman dgn ashman... bersuka ria jek ptg nii pegi main boling....
iman dah byk kali msg aku....
aku tggu depan TS
then aku balas balik... 
.... aku demam ar.. jangkit ko baru tahu..
huhu

tak suker aku demam ayam nieh...
gatal satu badan... grgrgrgr
tapi aku kene sabar.... sakit,, kannnn penghapus dosa kecil....
perghhhh sah2 aku byk dosa....
smlm aku mam nasi ayam....
membebel org tu pepagi tadi...
dier ckp jgn mam ayam....
yer ke dier de ckp jgn mam ayam? *fikir*
huh... smlm awk ckp... jgn mam kicap jer laa.... ayam x der sebut pon....
haihhhhssss
jangan mam kicap yer syg... nanti kulit awk jadi tak cantik.....
wawawawawa... der jugak org yg caring ea?
kohkohkoh.... hadoiiiiii... jgn gosip rrr kak long....
sayer tak der pape dgn dier.... ''teman tapi mesra' jek....
 huhu...

;p


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

dalam hati ader taman....

OMG.....
pix yg sgt tak sesuai....
haha... der aku kesah?


tadi... de sorg insan.... komplen....
kater nye... aku menulis blog
CUMA ketika hati aku sedih... tak bahagia.... ect
sedangkan semasa aku bahagia... riang ria.... aku tak tulis... hehe
sebuk jek dier.....
blog aku... suke hati aku yg terdalam lah nak tulis ke tak....
kata dier lagi.... blaaa3....
hehe
malas aku layan...


yappp2... aku bahagia...
sebab ader org tu kasi aku lagu niiii....
lagu yg aku suker....
tu pun sebab aku yg pakse dia.. sungguh hampeh....





Semenjak kau hadir dalam hidupku
Tiada lagi keresahan
Kau mengetuk pintu hatiku
Tanpa sedar hingga ku izinkan
Kau yang bernama cinta
Kau yang memberi rasa
Kau yang ilhamkan bahagia
Hingga aku terasa indah
Maaf jika ku tidak sempurna
Tika bahagia mula menjelma
Bila keyakinan datang merasa
Kasih disalut dengan kejujuran
Mencintai dirimu
Merindui dirimu
Memiliki dirimu
Hingga akhir hayat bersama kamu
Kau yang bernama cinta
Kau yang memberi rasa
Kau yang ilhamkan bahagia
Hingga aku terasa indah
Kau yang bernama cinta
Hingga aku rasa indah

ermm.... sgt sweet lagu ni.....
romantik dan membuai perasaan aku....
thanks ya 'org itu'
huhu

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

cinta

cinta itu apa?
aku sendiri keliru...

semalam aku berborak dgn seorg kakak..
sepanjang aku kenal dia... aku sgt hormat kan dia..
dia bertanya tentang aku dan seseorg...
tapi...
aku tak jujur semasa menjawap nya...
maaf sis...

sekeras2 nya aku menafikan...
ada sebab aku buat begitu..
the other half pun tak nak org tahu hal kami...

apa ku mahu...
aku pun tak pasti...
mahu bahagia?
impian setiap manusia
tetapi...
aku bagai memilih derita
..........

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

:((

sesungguhnya aku manusia biasa....
tak lari dari perasaan sedih...

kata dia... aku keras kepala...
tapi... harap dia faham... kenapa aku keras kepala tu...
aku benar2 tak tahan dgn keadaan ini...
dia tak adil melayan aku...

menghukum aku atas kesalahan yg org lain lakukan....
tetapi dia ttp nak salahkan aku...
adil ker....




4 bulan dulu...
aku dah rasa kesakitan ini....
kali ini lebih teruk...
aku anggapnya sebagai ujian allah terhadap insan yg DIA syg...

aku redha.... aku akur...
walau sedih... sakit.... merana... kecewa.. terluka...
kerana aku dah mula kasih... syg... rindu...
malah aku dah mula mencintai dia....
:((
:((
:((

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

kekasih yg tak dianggap

apa kah yg anda lakukan bila marah?

diam...
buat bodoh..
marah org,, yg buat kita marah..
tengok gambar kucen...
pegi kelas dgn perasaan marah...
marah prof... bila prof buat lawak bodoh...
marah akim... sebab dier call time aku kelas..
marah lili... sbb dia parking motor aku kat sebelah refa.... grgrgr
marah tong sampah
.........
dan akhir sekali.... menangis kat umi...
ummi tanyer... ngaper?
aku jawap.... rasa nak demam.... ~alasan~
tapi... ummi lebih tahu....
dan ummi ckp.... tu lah... ummi dah ckp... jgn bercinte mase belajo...
huhu... mmg beliau seorg ummi....

umi tak faham....
biar lah....
masalah aku... aku selesai kan sendiri...

bila2 aku fikir2....
aku mcm buat benda yg salah pulak...
mmg aku sentiasa rasa bersalah...
kalau lah dia masih ada... dia mesti sedih ada kawan mcm aku...
tapi... dah takdir....
siapa yg boleh menolak takdir...
aku tak sengajer jatuh cinta padanya...

semalam... buat kesekian kalinya... hati aku sakit lagi....
balasan tuhan sbb dosa aku mengkianati kawan agaknya...
ermm..
aku betul2 rasa diperbodohkan dia...
dia betul2 mempergunakan aku...
utk kepentingan diri dia...
selfish....
kemudian.. senang2 minta maaf...

''minta maaf..tak ada niat...nak buat aku terluka....'' aku dah muak mendengarnya

dia salah kalau dia anggap aku seperti ex nya... senang memaafkan semua org...

lebih buat aku terluka... lebih buat aku sedih...
dia langsung tak menghargai aku...
malu nak mengaku aku ni seseorg pada dia... malu kawan2 dia tahu...
erm....
dah mcm tu....
perlukah aku fikir positif lagi?
alasan dia....
belum bersedia....utk kawan2 dia tahu...
ok fine....
maksud nya apa?
samer2 faham lah k?
:)





lagu niiii sangat sesuai utk aku....

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

dugaan

banyaknya dugaan hidup aku....
haihhhhh.....
dahliya.... fokus3... ogos niii aku ada 3 paper penting.... utk mase depan aku
kenapa time2 penting niii aku perlu fikir benda2 yg buat aku sedih...
merana...

dia betul2 buat aku keliru dgn sikap nya...
kadang2 mcm niiii...
kadang2 mcm tuuuuuuu...
mcm2

kadang2... dia betul2 buat aku rasa...
aku dicintai nya...
disayangi nya
dirindui

tapi... waktu yg sama pula.... dia buat aku benar2 rasa teruk..
betul2 rasa down
keliru... bagai2

beraninya dia
tergamaknya dia

kalau benar... tiada sedikit pun perasaan syg dia pada aku...
tak kan lah... perasaan kasihan... simpati pun tiada dlm diri nya?
ermmmmm......


tadi... kata2nya menghiris lagi hati aku...
rindu pada seseorg....
tak terfikir kah dia akan hati aku?

apakah aku perlu bersabar sepanjang hidup aku????

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

kau yang merubah segalanya



hohohohoho...
best pulak lagu lamer2 nieh....
meh laa layan...
jiwa kacau...

sgt2 kacau time niii
mode masih ting tong.... keliru....
dier ckp... dier dah mula syg aku...
tapi aku ragu2....
yer laa.... saper aku...
gadis biasa...
yg tak berapa nak solehah...
suka melawan ckp dia...
2 patah kata dia.... aku akan melawan 50 patah...
ayooooo....

aku boleh jer... kalau nak jadi hipokrit...
tapi aku tak nak.... aku selesa jadi seorg dahlia....
huhu...
tapi tak nafikan.... aku pun dah mula rindu dia....
dah mula syg...
but... aku masih keliru....
apakah aku cinta kan dia...

*
*
*
*
*
*

palingggg aku tak faham dgn kehidupan ialah....
kenapa masa aku single....
4 bulan aku free..... tak ada seorg pon.. nak dtg tekel aku...
pabila dia mula dekati aku... luah isi hati...
ramai pulak yg dtg dan ckp... "saya suka awk dahlia" boleh sy jadi kawan rapat awk?''
haihhhh sungguh siot....

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

rasa....

lately...
aku dah mcm org tak betul.... huhu
rase bersalah...
rase keliru....
mcm2 rasa...
aku harap... apa yg aku buat nii... benda yg betul...


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

kenapa



hari ni mood aku hapy2,..... nak tahu kenape?
'' apakah sudah masuk musim cintaaaaaa''
hehe...jom2 layan lagu daus.....

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

de aku kesah?



lagu kat atas ni ader mamat maner tah kasi aku ...
setiap hari ader je mamat tu kasi aku sakit hati.....
lawak bodoh die mmg betul2 buat hati aku sakit.....

tapi der aku kesah?
kalau dia ckp rindu aku segale bagai?
jgn panik liya....
ko tu kawan tepi jalan dier jek....
haha....

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

aku benci..



aku terlupa... aku kan ada blog.. lupa pulak aku nak meluahkan isi hati aku yg benggang pada seseorg tu....
tak nafikan lah.... dulu aku mmg selalu anggap dia baik.... sebab dia tu bf kawan baik aku...
tapi semenjak... dua menjak ni... aku mcm dah meluat dgn ckp tak serupa bikin dia tu....

yg buat aku sangat2 benggang.... dia mcm nak menunjuk2 jer pada aku....

ahhh lantak lah....
aku kan kawan tepi jalan dia jer.... ade aku kesah?

aku cuma nak back up kawan baik aku.... salah ker....
malang betul kawan baik aku tu sbb dia dah tak ader utk buktikan....

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

test2


salam....
yayyyy... akhirnya aku ada blog sendiri.....
terima kasih pada abg ariel kerana sudi menolong aku....
aku mmg zero... tak tahu langsung bab blog2 nieh...

aku cuma kasi email pada abg ariel... hehe,, yang lain. abg ariel yg settle kannn
bertuah betul aku....

tapi aku akan belajar.... bila aku free2 nanti....
harap abg ariel... kak long.. dan semua orang sudi ajar aku....

okesss... bunga niii utk abg ariel dan kak long....
sorry abg ariel.... kacau abg memalam paksa abg buatkan blog niii....
sorry juga pada kak long pepagi dah kacau suruh ajar mcmana nak post entry....
best laaa dgr suara kak long yg berangin tapi lembut mendayu tu.... ahaksssssssss

alahhh kenapa bunga tu dok kat atas... :((

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS