doa utk ketenangan hATi

اللَهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ نَـفْسـاً بِكَ مُطْمَئِنَّـةً ، تُؤْمِنُ بِلِقَائِكَ، وَتَرْضَى بِقَضَـائِكَ ، وَ تَقْنَعُ بِعَطَائِكَ .

Maksudnya : “Ya Allah , aku memohon dariMu jiwa yang tenang , yang beriman dengan pertemuan denganMu , redha dengan ketentuanMu , dan merasa cukup dengan pemberianMu”

buat sang putera ;)



salam.... ngeee...
perlu x aku nak tulis lagi.... ''dah lamer x jenguk blog aku neh.... haha''
mesti dah menyampah korang nak bace ayat tu kan....
sebab nya.... aku sendiri dah muak... haha asik2 ayat tu... xde ke ayat lain yang lebih menarik ....
ishhhh3....

aku bz wehh....
sgttt bz ...
kadang2 agak lupa diri ...
maklum la... berada di malaysia laaa kate kan... hehe
poyos....

semalam baru balik dari phuket....
uhaiiii....
aku g casting utk EL....
wahhh gempak x.... hehe... rezeki aku....
3 hari kat sana... besttt ooo....
banyak pengalaman yang aku dapat.....
salah satu... yang agak havoc.... ialah shoot dalam air....
1st time nii aku buat 'kejer gila' cam ni....
giler ke? bagi aku laaa.... bagi org lain... mungkin biasa2 je kot... hahaha...
ye rr... sebelum ni.... mana de org pernah nak ambik aku utk job2 dalam air nii....
haihsss....
korang bayangkan..... mekap cantik2..... pastu... terjun dalam laut.... pose...
bile naik atas bot.... pose atas pulak.....
mekap yang langsung tak terjejas....

ewahhhhh EL kottt....
bagusnya jenama tu..... (tangan didada... mate keatas) uhaiiii.....
betapa susahnyaa.... kerja dalam laut nii....
rumit.... kena ambik beratus2 shot.....
mmg mencabar kesabaran aku yg mmg sedia maklom kurang sabar.... kannnnnnn
time tu.... baru lah rasa mcmana team work yg baik.....
tak boleh penting diri.... langsunggg!

bayangkan... 1 hari.... dari pagi.... sampai malam...
letihnya....
penat....
sunburn....
lapar....
dorang mmg sedia kan makanan..... tapi... aku tak terasa nak makan.... huhu tah sape laa yg masak kann.... nasi... ishhhh... malas laa nak tulis panjang2.... sape yg kenal aku akan faham sendiri....
so... aku makan je roti... sampai malam....
dah terbayang.... nanti dah balik otel.... nak turun dan makan banyak2...
TAPI.... sampai je bilik.... mate dah x boleh buke.....
terus je... zzzzzzzzzzzzzzzzzz.....
kul 3 pagi.... aku bangun....
mandi...
solat.... huhu... mengqado solat yg seharian aku tggl.... :(( yaa Allah...
sedihnya time tu.... ape nak jadi laa kann.....
hmmm... kalau laa aku mati lemas dalam laut tu... ishhhh.... nauzubillah...
pas selesai solat...
rindunyaa kat buah hati aku... izham.... sgttt2 rindu...

perut rase sgt lapar....
ketuk pintu bilik sebelah....
nak kejut anas... tapi dorg tak bangun...
so... wat2 berani je lah... turun bawah.... nak cari makanan....
ingat kan aku sorg2...
rupe2nya.....
ramai yang tak tido....
takjub aku spoloh menet... haha...
dorang ni makan ape? byknye tenaga....
dah seharian tengah laut....
boleh pulak nak enjoy lagi...
tak penat agaknya....
huhu...

malas nak join.. dorang.... aku beli buah2an....
hehe lapar.... tapi beli buah je....
nenas... tembikai... apple...
nyummm2....
makan sampai kenyang....
balik semula kat bilik... dah dekat nak subuh....
tggu subuh sat....
lepas subuh.... bummmmmmm... zzzzzzzzzz...
samapi laaa aku dgr ade org nak roboh kan pintu bilik aku...
grrrrrrrr....
bukak pintu.... terus dgr abg photog aku.... membebel...
haihssss..... rase nak belasah jek... pepagi dah bebel2....
haihhhh...
haihhh
haihhhhhhhh

tapi.... aku nye style.... diam je kalo org bebel... haha... malas aku nak layan der...
sementara anas dok conteng2 muke aku...
abg nizam masih terus kan bebelan nye...
huwaaaa.....
cerita2 dgn aku... ape yg patut aku buat hari tu...
blaaa33333....

sebenarnya.... aku brtuah oo dapat kerja dgn abg nizam....
dia kan seorg photog yg sangat profesional....
terime kasih sgt sebab dia sudi nak tolong aku....
sama lah dgn anas....
tukang conteng....
ramai yg puji kerja anas.... (elehhhh... sebenarnya muke aku yg buat kerja anas nampak superb.... haha.... )
korang rasa nak muntah x?
siler2.... g muntah dulu....
sementara aku habis kan kerja2 menaip aku ni... ishhh aku loya jek... belom rase nak muntah.... biaser laa.... kalau dah lupe diri.... cengini lahhh poyo nye... huh

hari kedua....
kebanyakannye.... indoor....
runway... catwalk... penampilan... dan ketrampilan....
dorang casting mcmana kitorang berdepan dgn org...
mcm x banyak masalah...
huhu....
GUEST JUDGES nye pulak org jepun....
so....
xde lah masalah sangat... sebab aku faham ape yang judges nak ....
judges pun nampak baik... sebab dorang mmg sangat menghormati orang yang menghormati bahasa dorang... (walaupun bahase yg aku guna agak berterabur.... haha) tapi....
dorang boleh faham bila aku bertutur wat.... hehe ok laa kan....
hentam saje lahhh labu....
mula2 tu aku mmg ada masalah dgn photog EL....
ade lah mempertikaikan ttg... pakaian aku....
huhu....
nak kena terangkan yang aku ni muslim.... kena menjaga aurat... (arghhh aurat laaa sgt.... plz laaa dahliya.... tlg jgn mention about aurat.... ~ muhasabah diri~)
memilih menjadi model.... agak memalukan bile sebut pasal aurat...
muslimah... berjubah bagai pun..... tetap... 'mempamerkan' dan itu ade lah aurat....
hmmm....
tahu...
tahu benda tu dosa.... tapi masih nak buat juga....
ni lah... bilalah nak dapat hidayah nii...
okayy... pelan2 k...
harap... orang2 yang berade disekeliling aku bersabar...
sampai masanya.... aku akan undur diri juga....
~ kalau mati sebelum undur diri... mcmana?????!!!!!!~
okayyy... migraine suda

peaceeee.....
~sambung makan roti canai.....
tadi dah makan sekeping..... skrg aku nak habiskan lagi sekeping....
huhu.... okayyy model kuat makan ....
sebelom korang kutuk... aku ngaku dulu2an....
pedahal kalau team mod kutuk pun....
asalkan izham aku memuji2 kalau aku chubby.... hehe
memuji2 biler aku makan banyak2....
~hahaha okay fine.... aku mmg suke kene puji dgn izham....
wekkkkkk....

demam.... sunburn.... sakit tekak.... ankle pun sakit....
TAPI.... selera makan tetap x sakit.... hehe... ajaib betul....
i'm me.....

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

di ATAS nama CiNTa~~

Tika mata
Diuji manisnya senyuman
Terpamit rasa menyubur harapan

Dan seketika
Terlontar ke dunia khayalan
Hingga terlupa singkat perjalanan
Tersedar aku dari terlena
Dibuai lembut belaian cinta

Rela aku pendamkan
Impian yang tersimpan
Enggan ku keasyikan
Gusar keindahannya
Merampas rasa cinta
Pada Dia yang lebih sempuna

Bukan mudah
Bernafas dalam jiwa hamba
Dan ku cuba
Menghindarkan pesona maya
Kerna tak upaya ku hadapinya
Andai murka-Nya menghukum leka

Diatas nama cinta
Pada yang selayaknya
Kunafikan yang fana
Moga dalam hitungan
Setiap pengorbanan
Agar disuluh cahaya redha-Nya


Biar sendiri hingga hujung nyawa
Asal tak sepi dari kasih-Nya
Kerna sesungguhnya hakikat cinta
Hanya Dia yang Esa

Saratkan hati ini dengan cinta hakiki
Sehingga ku rasai
Nikmat-Nya
Syurga-Nya
Cinta-Nya....

assalamualaikum....
huhu....
tak tahu ape nak taip....
al maklom lah... dh ber kurun tak menjengok sini....
aku sgt sibuk sekarang....
sangat3....
bermula dgn abah aku yg tak sihat.....
(sekarang dah ok... alhamdulillah....)~~ terima kasih kepada semua kawan2 yg mendoakan kesihatan ayah aku......
semoga Allah membalas nya dgn sejuta kebaikan kepada semua... aminnnn....

sekarang pulak....
aku sibuk dgn finale thesis aku....
erghhhh agak tertekan....
tu lah.... miss last minute....
apa nak cakap lagi kan....
salah sendiri....
byk masalah skrg....
tensionnnnnn sgt.....
arghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh......
huhu....
~~~ mak bidannnnnnnn.....!! rasa mcm nak kopakk ooooooooo!! ~~~
kuikuikui... apabila anda berada dalam situasi tertekan... hendak lah melayan maharaja lawak ......
hahahaha.... terbaekkkkk3..

ATAU,,,,,,,,
marilah melayan lagu2 yg menenang kan jiwa........
mcm lagu unic tu.... ~diatas nama cinta~~
ishhhh..... best laa

haaa.... citer pasal casting aku next 2 week...
alahaiiiii.... tekanan jugak ni....
hehe.... apa taknyer....
kalau laa aku dapat job tu..... aku ckp KALAU ok.......
KALAU.......
kalau dpt.... aku dah belek2 kontraknya....
aku kena stay for two years..... uhaiii....
lama tu.....
boleh ke aku bertahan.....
terikat lelama mcm tu.....
dalam masa aku terikat tu.... aku kena ikot semua promosi dorg.... x kira kemana....
aku kena bagi full komitmen....
huh..... study aku mcmana?
kalau ayah aku tahu ni.... mau laa dia karate aku.... ishhhh....
tapi aku yakin... aku tak akan dapat....
haha... berpijak di bumi nyata laa dahliya.... 90 org ++ tuuuuuuuu....
semua pun pastinye cantik2....
huhu....

aduhhh.... folio utk casting tak siap lagi....
sape nak tolong aku??
huhukk.... jom.. YM...







  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

aishiteru~norizham nordin.....

Menunggu sesuatu yang sangat menyebalkan bagiku
saat ku harus bersabar dan trus bersabar
menantikan kehadiran dirimu
entah sampai kapan aku harus menunggu
sesuatu yang sangat sulit tuk kujalani
hidup dalam kesendirian sepi tanpamu
kadang kuberpikir cari penggantimu
saat kau jauh disana
ooo…

*)
Gelisah sesaat saja tiada kabarmu kucuriga
entah penantianku takkan sia-sia
dan berikan satu jawaban pasti
entah sampai kapan aku harus bertahan
saat kau jauh disana rasa cemburu
merasuk kedalam pikiranku melayang
tak tentu arah tentang dirimu
apakah sama yang kau rasakan

reff:
walau raga kita terpisah jauh
namun hati kita selalu dekat
bila kau rindu pejamkan matamu
dan rasakan a a a aku
kekuatan cinta kita takkan pernah rapuh
terhapus ruang dan waktu
percayakan kesetiaan ini
akan tulus a a ai aishiteru

Bridge:
hapus sendiri pikiran melayang terbang
perasaan resah gelisah
jalani kenyataan hidup tanpa gairah
o…uo..
banyak segala misi dan ambisimu
akhiri semuanya cukup sampai disini
dan buktikan pengorbanan cintamu untukku
kumohon kau kembali

~~~

jumaat.....

:)) aku bahagia skrg.....

alhamdulillah.... syukur.....

sebab bahagia laa agaknya.... berat aku... asyik naik je.....

ishhhh..... izham happy... hmm....

dia suka sgt kalo aku gemok.....

pelik nye kannn.....

call je asyikkkk suruh aku makan.....

bebel tak habis2.....

mmg berat aku naik lahh......

kalau dulu..... baju aku saiz M..... longgar2 je sopan..... skrg.... ermmm malas nak ckp laa kannn....

huwaaa......

tak kan nak pakai saiz L.... umakkkkaihhhhh....

tang baju tu...... ada jugak laaa dia tego aku......

huhu.... okayyyy syg.... saye akan labuh kan tudung.... haha... tetibe....

harap2... nanti aku dah balik jepun..... berat aku akan turun balik.... haha kompom laa kannn....


hari ni.... aku nak citer ... 1 cite lawak....

ttg jiran aku..... hehe....

pagi2.... time dia nak pegi kerja..... dia hantar buah mangga kat rumah aku.....

dia cakap..... dia baru balik dari kampung dia kat melaka..... hehe

okayyyy..... tapi... aku tengok... mangga tu... mcm lah mangga yg pemes kat perlis....

harum manis.... ade kat melaka ke? wakakakakak opss......

mau je aku tanye..... abg dah lame ke dok perlis....

saye dah pat tawon tau.... hehe.....

aduhaiiiiii...... layan je laa......

kalau tak layan..... orang kata sombong pulak.... jiran kot.....

tapi... jiran aku ni mmg baik2 semuanya..... rasanya dorg tggl 3 org.... semua baik... hehe

wekkkkk


arhhh lupekan kan ttg jiran aku tu ye.... jom citer pasal lirik lagu atas nii....

ye lahhhh skrg demam 'cinta melody' kot.... hehe.... best laaa citer tu.....

tiap2 ptg mesti layan.....

citer kat tv3 pun best juga..... nora elena.....

sumpah aku cam terbuai2 jee dgn watak elena tu... huhu.....


macam2 aku nii kannnn......

hanye izham je yg faham aku... hehe....

sayang bangat kat dia.... yang selalu sabar dgn aku....

;p....................................





  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

holaaaaaa.....

salam kerabuan ye...
hehe...
perghhh... seb baik aku masih ingat pasword nak masuk belog nii.... haha
ehhh salah2... bukan masih ingat....
seb baik.... betul pw nye....
hehe kelupaan ler.....
maklom laa... dah lama kot tak berbelog... belog nii....
maaf ye....
pengunjung2 belog .... (ade kew)

harap korang memahami diri ku....
aku sangat sibuk sekarang.....
sibuk dengan kerja..... dgn nak siapkan final tesis aku..... uwarghhhhhh....
cewahhhh.... aku kerja da skrg...... hahaha.....
kerja partime kat tadika.... haha... cikgu bebbb....
best juga..... walaupun agak pening....
nak tahu aku ajar ape?
pagi.... aku ngajar english.... ptg pulak..... aku ngajar kelas quran....
hahaha... ala2 personality disoder laa kata besfren aku.... AM.....
bodo arhhh dia tuu.... bukan nak kasi semangat.... asikkkk nak kutuk jek.... huh

aku suka sebenarnya kerja di tadika tu....
budak2 sana sgt cerdik2.....
tak de laa susah sangat nak ajar....
walaupun kadang2 tu agak mencabar kesabaran....
biasa lahhh.... budak2.....
dah biasa kot.... DAMIA lebih hyper dari mereka.... hehe....
rindu lak dgn damia pepagi neh.... haihsss....

weekend lepas aku pegi langkawi....
keje....
perghhhh keje lagi....
7 hari seminggu da keje.....
dah setaraf bangla2 da aku neh.......
bangla pun cuti kot weekend... huhu
penat laa..... keje dgn produksi yg 1st time aku join.....
aku tak bole 'ikot' dorg punye schdule yg huru hara..... (bagi aku)
senang citer..... aku dah mcm serik laa nak join team dorang nextime....
hmm....
tak per laa.... aku anggap je tu semua pengalaman....

ramai jugak kawan2 aku yg terkejut....
aku dah join klik2 semula.....
kenape eh....
hehe.... sebabbbbbb....
aku rindu ...
boleh cam tu....
yer laa.... dulu aku stop... sebab aku dah tak bole nak handle schdule aku....
nak finale.... sibuk sangat....
then kena pegi jepun.....
tak kan nak ambik job jepun....
tak sesuai lak dgn imej aku....
sekarang.... aku dah ada kat sini.....
ape salahnye aku buat..... kannnnn...
izham pun tak berape kesah....
ummi pun dah tak berape bising....
so.... tunggu lagi...... hehe

izham... tak kesah....
tak kesah ke?....
kesahhh....
tapi dia tahu aku pandai jaga diri....aku tahu nak ambik job yg sesuai....
dia percayakan aku...
tu yang penting....
terima kasih sayang.....

lepas nii.... aku akan sibuk dengan finale tesis pulak....
lahaiiiii.... bile laa nak start nii....
malas nye.....
ade tak org yg baik hati nak tolong aku??
hukhukhuk.....

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

meraban~~ haha

assalamualaikum... yuhuuuuuu..... haha i'm back.... lama betul tak lepak sini..... aku mengalami suatu fenomena yg sangat sibuk lately.... dah tahap2 menteri..... haha sibuk dgn macam2 hal..... sibuk merajuk dgn ijam... sibuk bergaduh.... sibuk makan2.... sibuk... aihhh mcm2 lah sibuknyer.... korg jgn lah sibuk lak ye.... haha sekarang lokasi aku... perlis..... kembali ... siapkan kerja2 yg tak habis..... settle apa yg patut.... lama kot aku cuti neh.... tak buat pape.... otak pun mcm nak kejung dah..... ayah pun selalu tegur aku..... asyikkkkkk memerap dirumah..... tapi bila aku ckp nak keluar main futsal..... tak bagi pulak..... uishhh tak faham den.... ayah aku nak suruh aku keluar rumah buat aktiviti apa kot.... tak kan nak ikot dia main golf...... perghhhhh.... sukan tu lah yg terakhir ada kat fikiran aku..... langsung tak minat..... sementelah aku ada di perlis ni......(tah betul ke ayat aku neh) hahaha..... hentam jek laaa k.... aku akan buat semua xtvt lama aku...... futsal.... (kohkohkoh).... squash.... tennis.... hoki (kalau ada org ajak) hehe.... best laaa wehhhh...... lagi 1..... kerja kat rumah org tua2.... (tetiba aku jadi sedih) teringat kawan aku...... dulu2 dia yg selalu ajak aku... join dia buat keja amal disana..... skrg dia dh tak ada...... aLfatihah~ semoga Allah terima semua amal kebajikan dia.... :(((((( sekarang.... aku akan cuba cari masa.... utk buat lagi kerja tu.... kerja baik.... mesti Allah akan lapang kan masa aku.... aminnnn~ uishhh..... nama pun amal.... perlu ke aku tulis kat sini..... y not kannnnn..... bukan niat aku nak riak..... mana tahu... korg bace ni..... then korang pun terbuka hati nak join...... kat tempat korang pun mesti ada kannn rumah org2 tua.... atau rumah anak2 yatim..... jom laa...... bukan nya lama sgt pun...... dua tiga jam.... dah cukup...... ape salahnya..... nak tahu ape aku buat kat sana? tolong tukar2 cadar...... kemas2 bilik2 dorang...... lipat2 baju.... basuh2 telekung dorg.... sembang2.... citerr2.... dengar dorg citer2/ngutuk pasal anak2 dorang..... haaaa.... korang jangan tak tahu...... ramai je penghuni kat sana ... ada anak2 yg hebat2..... tapi tak ada masa.... so hantar mak/ayah dorg situ... (grgrgrgrrgrgr ape punye anak lahhh..... ) uishhhh rasa rindu pulak dgn SK... ptg ni lah rase nak pegi sana.... ishhhh...... semua kot aku nak buat hari ni....... pegi kolej...... nak g lab...... tengahari..... nak pegi lunch dgn kak nad dan her bos.... si remy ishak.... uhuksss.... pegi SK..... ptg men squash.... tapi aku akan pasti kan aku balik awal dari izham.... hehe..... balik sblom maghrib.... ~perghhh baik giler aku neh...... bertuahhhh izham...... hahahahaha x bole bla~ wekkkkk.......

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

airmata....

11.59pm.....
dengar lagu senyum.....
hmmm... tetibe ada air mata....
apakah....
kenapa?

aku tahu ada org sedang cuba buat sesuatu pada aku dan ijam.....
ntah lah.....
keliru....
sedih....
nak marah....
tapi.. perlu ke.....
hmmmm.... kalau dulu....
aku mesti dah mengamuk-ngamuk manje dgn dia....
kememe....
menangis depan dia....
tapi....
aku dah berubah....aku tak bole buat semua tu....
aku kene kuat...
kene sabar....
kene buat mcm tak ade apa yg berlaku....
hmmm....

TAPI....
kuat kah aku?
Allah..... kuat kan hati aku.....

aku perlukan seseorg sekarang..... :((

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

diam2~

perghhhh.....
lembab siot tenet.....
uhaiiiii... mencabar tul kesabaran aku.....
nak tulis blog pun.... kena tunggu hampir 20 minit.....
arghhhhhhh.... benci aku....
tak suka arhhh lembab2....
aku tak suka menunggu....
hahaha,,.... apa yang cuba aku sampaikan sebenarnya....
haihsss....

time ni.....
aku sedang dengar radio era... haha....
lagunya.... DIAM2 by TILU.....
best laaaaa.... layan gak lagu ni kannn.....

rindu izham laa.....
sangat rindu....
walaupun baru je dengar suara dia....
tapi... tetapppp sangat rindu.....
lately.....
selalu sangat bergaduh....
entah la....
walaupun semua org nampak aku...
keras dan giler...
tapi bila dengan izham.... aku tak bole tahan ,,, tahap manje
aku aku tak bole dikawal... hehe...
asyik nak kememe je....
emo....
kesian izham....'
huhu jom dgr lagu niii lahhh.....
ckp byk pun korang bukan nye faham.... hahaha



Wajah yang tampan
Sungguh menawan
Dan juga kaya
Ku suka dia
Tak banyak gaya sungguh sederhana
Baik budinya juga bahasanya

Saat kau menghampiri diriku
Ku ingin engkau tahu
Sebenarnya aku

##
Diam-diam
Aku jatuh hati padamu
Ku ingin kau tahu
Diam-diam
Aku jatuh hati padamu
Ku ingin kau tahu

Wajah yang tampan
Sungguh menawan
Dan juga kaya
Ku suka dia
Tak banyak gaya sungguh sederhana
Baik budinya juga bahasanya

Saat kau menghampiri diriku
Ku ingin engkau tahu
Sebenarnya aku

##

Saat kau menghampiri diriku
Ku ingin engkau tahu
Sebenarnya aku~~~~~


uhaiiiii.... lagu ni utk izham... haha....

tak bole bla.....




  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

sejuta ciNta ~nUrLisA

Sudah memang sudah
Perjalanan cinta berakhir sudah
Engkau pergi ‘tuk selamanya
‘tuk selamanya

Mungkin ini sudah suratan
Engkau dan diriku tak bisa bersama
Mungkin ini sudah suratan
Sudah suratan

Reff:
Jangan kau pergi untuk meninggalkan aku
Aku disini dengan sejuta cinta untukmu
Jangan kau pergi untuk melupakan aku
Aku menangis karena hidup tanpamu

Sudah memang sudah
Perjalanan cinta berakhir sudah
Engkau pergi ‘tuk selamanya
‘tuk selamanya


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

biarlah

biarlah bulan bicara.....
tentang rindu aku....
tentang cinta...
tentang hati...

betapa aku sangat kasih kan dia....
dia yang tiada dua...
hanya seorang norizham....

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

.................

assalamualaikum........
tumpang lalu.....
hehe poyo.....
aku ade blog rupa2nya.... hahaha....
sorry laaa readers... (ade ke.. org baca blog aku) hehe
aku dah berada di MALAYSIA.......
so..... korang pun mesti faham keadaan aku kann....
kejutan budaya lah lebih kurang.... hehe
busy semedang dah aku sekarang.....

semalam..... buah hati sy tu tegor......
'syg dah lama tak tulis blog....'
baru lah aku tersedar...... yg aku ade blog....
hehe.... hilang ingatan.....
maklom laa.... byk benda nak fikir......
fikir nak makan mc D lahhh...
nasi lemak opah kat depan sekolah tu lahhhhhhhh....
nyummm3.....
mcm2 nk fikir....
haha...

seminggu aku balik.... berat aku naik 2 kg......
skrg.... 44kg.... sekian terima kasih....
ijam punye lah happy mendengarnya.....
haihsss.....

seminggu naik 2 kg.....
sebulan.....8 kg.....
6 bulan...... arghhhhhhh.... aku malas kiraaaa.....
huwaaa......


~~~~~
sudah2..... lupa kan pasal berat badan aku tu.... x penting...
ada yg lebih penting utk kita semua renungkan......
::mode sedih::
sedih tengok keadaan jepun....
kalau aku tak pernah g sana..... atau tak pernah belajar sana.....
mesti aku pun tak kesah ... mcm ... dorg2 yg komen kat blog2......
tentang keadaan MARIA OZAWA..... ok ke tak....
tentang lukisan sebuah akhbar m'sia..... yg masuk berita CNN......
time tu aku berada di seoul.... tgk berita mcm tu...... CNN lak aihhhh....
1 dunia tgk.....
rasa mcm nak nangis jek.....
perlu ke wat lawak benda mcm ni.....
orang kena musibah......
bersimpati lah .....
bukan nya mempersenda2 mcm tu.....

time tu.... semua family.... iaham... kawan2.... risaukan keadaan aku....
terima kasih korg yg mendoakan aku...
apa yg aku boleh kongsi.....
aku sgt takut time tu....
Allah je tahu.....
menangis dan berdoa jek......
line fon semua terputus.....
nak keluar takut....
sesekali jek boleh online.....
bayangkan.....
tapi aku bersyukur..... sebab.... semua selamat.....
Alhamdulillah....
Allah maha besar....

teringat lagi.... mase earthquake tu....... kitorang kat sana semua mcm takjub.....
~hebatnyaaaa teknologi jepun.... EQ 8 sumthing pun tak jejas teruk bangunan2.....
hebat3.......
tapi sehari selepas tu...... tsunami dtg..... masyaAllah...... subhanallah....
muhasabah diri....... sehebat mana pun teknologi manusia..... tetap tak dapat menahan kehendak Allah yg maha agung.... subhanallah......
Allah maha mengetahui.....


ما شاء الله كان وما لم يشأ لم يكن
Setiap sesuatu yang Allah kehendaki ia berlaku maka ia berlaku, adapun setiap sesuatu yang tidak Allah kehendaki ia berlaku maka ia sekali-kali tidak akan berlaku.

semoga semua org kat jepun tabah menghadapi ujian Allah.......
semoga Allah sentiasa pelihara semua kawan2 yg aku syg disana.....
utk korang yg masih di koufu..... tabah ya.... sabar.....
jaga kesihatan...... sesungguh aku tak happy bile ingat korang semua yg dalam kesusahan disana.... :((
aku setiap hari tggu berita korang..... doakan korg....

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

:)

menghitung hariiiiii....
detik demi detik.....

weeeee,,,.... sangat happy laa...
tak sabar nak balik.....
haihss.....
hari ni..... aku belanje kawan2 aku makan kat 'the resident'
hehe berlagak x?
;p
riak siot....
kitorg makan western... hehe

sebenarnya kannn...
aku ada rahsia nak ckp ke kome nii.....
aku malas tulis blog laaa skrg....
hati aku dah x de kat sini.... dah terbang ke kampung aku....
huwaaa.....
so...
cukup laa aku poyo2 taip sikit2 ea.....
hope korang doakan aku selamat yek....
selamat transit di Bangkok.....
cuti2 siam... weeeeee....
walaupun ayah baru bagitahu aku..... Bangkok tak selamat sekarang.....
aku ckp kat ayah.....
kak ngah nak join rusuhan... hehehe
'marah betul ayah aku... aku cakap mcm tu....
seb baik dia tak tarik balik elaun... haha....
;p

malas kuasa tige lah nak tunggu encik izham balik keje....
hukhuk.... lambat beno laa die tu....
lembab dan gedik.....
ngaaaaa suke2 hati aku jek kann....
suke rrr,,... blog aku kot... suker rr nak taip ape....
wakakaka....
daaaaaa....
selamat malam korang yg tersyg yek...
muwahhhh

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Andai kumiliki semalam

Andai kumiliki semalam
Dan bisa aku ubah menjadi esok
Takkan kuubah apapun
Kerna aku tahu engkau tetap indah
Tanpa sempadan masa
Aku bahagia seadanya

Tangis ini tanda kasihku
Bukan mengeluh luka yang semalam
Kerna engkau mengasihiku
Tiada sendu lagi di duniaku ini

Aku tak dapat bayangkan
Sengsara yang harus kutanggung
Jika kau pilih perpisahan
Tanpa punca yang meyakinkan
Aku akan tersasar mencari cintamu

Andai terhentinya masa
Dan gunung jatuh ke laut
Kau tetap kucinta
Kasih sayangku adalah kekuatan

Untuk menempuh segala
Dugaan yang tak terbayangkan
Oleh insan yang lemah seperti kita
Sekalipun kumiliki esok
Takkan kumenolak ketentuan




~~ uishhh...
korang tengok liriknyer,.... baca.... faham.....
speechless kannnn....
sebab sgt best....
dari semalam.... dah berbelas kali aku dgr lagu nii.....
sukerrr sgt laa der,....

bermula.... aku dgr dari wall club hansome N beautiful di facebook.... (haha club mcm ni pon ade)
korang join x?
takkkk???? :O
korg tak cantik /ensem lah maksudnya... hehe....
sebab tu lh x de org invite.... wakakakakaaaaaaa.....

aku 1st time dorg invite pun.... malu2 nak join...... hehe...
ape tak nye..... semua kat sana mmg sgt2 hensem dan cantik2.... (kecuali aku)
semua hot2... haha....
haihss..... terima kasih laa kepada encik rahul.... selaku president club.... kerana
menginvite aku.... dan ckp aku antara camteq2...
errrr.... poyonya aku....

adehhhhh... sudah2 laa kepoyoan k....
ape nak citer ea??
ermmm.....
xde ape yg menarik pun.... aku masih kat koufu......
hari2 terakhir disini.....
wahhhhhh......
tak sabar nak berambus dari sini.... haha....
kecik hatiiii org2 koufu bace nii kannn....
aku gurau lahhhh.....
''gurau2 sket pun dah x bole skrggggggggggg.... fine lahhhhhh''~~~ teka ayat sape niii???.....
sape tgh senyum time bace niii.... ayat die lah k..... aku pinjam.... hahaha

cerita pasal buah hati.... tak ada apa jugak yang best.....
biasa2 je.....
merajuk... berangin..... kan biasa tu.... adat laa kot....
kitaorg bergaduh... bukan sebab sesiapa okeee.....
jgn salah faham.....
cerita2 org.....
cerita bodoh2 tu..... kita gelak2 je kannn syg?
tak menjejas kan apa2 pun.... makin syg ade laa.....
anggap jer laa.... lawak bodoh.... citer lapok...
yg dah basi...... (attn to cik athira)
huhu....

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

hami asraff?? :O

morning sunshine....
ngee...
tah kenapa.... hari ni aku rasa ceria....
Alhamdulillah... syukur kepada Allah....
yang memberi aku 'rasa' sebegini....

pagi2... seawal 4.30am waktu koufu....
ummi aku dah call...
huhu...
kadang2 aku terfikir....
subhanallah.... betapa tingginya kasih ummi....
sampai sanggup bersusah2 mcm ni... (bagi aku susah laa..... time tidur kena pulak kejut org lain bangun subuh)
'org' tu pulak... sudah berumur 23 tahun..... haihsss....

entah laa aku boleh buat mcm tu nanti kepada anak2 aku....
huhuk....
rasa mcm tak sanggup je....
~ ya ALLAH...
aku lemah aku banyak dosa,
aku suka mengeluh,
aku kerap lalai dan alpa,
Ampunilh aku Ya Allah,
ampunilh diriku dengan pengampunan
oleh sifatMu yg Maha Pengampun,
Maha Pengasih& Maha Penyayang..
Mudah-mudahan tanpa banyak hisab
dan tanpa banyak syarat,
sebagaimana ummi ayahku memaafkan aku tanpa syarat,
mengasihiku tanpa mengharapkan balasan

Ya Allah ampunilah ummi dan ayah ku
rahmatilah mereka
dan limpahkan RahmahMu kpd mereka ..
mereka yang mengasihiku tanpa syarat,
maafkan mereka
dan limpahkan kasih sayangMu kepada mereka tanpa hisab
dan tanpa syarat
ampunkan mereka
uzurkan kekurangan-kekurangan mereka
tempatkan mereka di dunia rahmat Mu
dan di akhirat redha Mu

ameeennn ya Rabbal 'Alamin



selepas subuh....
aku tidur balik... huhu...
haihss... ape nak jadi lah....
hehe... free kan sekarang....
tak ade kelas...
org sakit kot....
kena lah cukup tidur... hehe....
alasan tak boleh bla....

lepas bangun..... terus on lappy.....
blog walking....
aku mmg suka melawat blog2 org nii.....
akhir2 nii.... aku terjumpa satu blog... yg bagi aku sgt best....
sempoi....
byk ilmu yg aku bole kongsi disana.....
gaya penulisan dia pun agak simple....
senang cerita..... 'best' lahhhh....
hehe... sesuai dgn jiwa aku laa kot.... ;p
blog tu ialah.... HAMI ASRAFF
korg try laa view....
mesti korg pun akan suka.....
nak2.... owner blog tu ..... ''hensem siot'' kata kak nadia... haha... opsss.....
opsss.....
opssssssss......
blogger famous tuu....

huhu... alamak....
berehat seketika dgn kit kat....
ade org call... hehe
daaaaa

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

today was a fairy tale~~

selamat hari khamis....
'today was a fairy tale' hehehe....
aku ngah dgr lagu nii...
bestt....
sgt best... aku suke tylor swift... ;)

tadi borak dgn kawan aku..
kawan aku kata....
aku tak romantik....
huhu... wish ala2 je kat izham....
ishhhh... nak romantik mcmana lagi.... hehe
ok laa tu kan....
doakan yg baik2 utk yg tersyg di hari lahir dia....
cakap yg baik2...
indah2....
romantik laa tu.... huhu...
bagi aku laa kan....
aku tak reti sgt nak jiwang2 bagai ni....
izham pun dah faham....
tapi... kdg2.... datang jugak laaa mode yg tetiba nak jiwang....
hehe bukan laa langsung x de....
nanti tak normal lak kannn....
huhu

sempena b'day dia yg ke 24.....
aku kirim kan dia hadiah dari koufu....
special kan???
romantik nyer aku.... (wawawawa.... )
tengok laa kotaknya pun dah kemek2....
nak tahu x aku kasi ape?
jeng3.....
hehehe xde laa special sgt pun kan....
gempak jee lebih....
tapi alhamdulillah....
aku nampak dia happy...
;)


hehe siap pakai da pun......
gambar2 nii dia yg snap... time dah sampai pada dia....
kire mcm gambar... 'ehsan dari encik izham' laaa yek....
ihikssss....
cantik kan jam nii.... pandai aku pilih.... sesuai jee dgn tangan dia...

dua taw aku kasi hadiah utk dia.....
teddy bear dan jam.... hehe...
dia asyik gelak jee time tu....
mesti dia tak sangke... akan dapat teddy bear...
hehe lelaki macho laa pulak kannn.....
rugby player....
kan ganaz tu....
tapi malam2 peluk bear...weeeee
sgt sweet....
love u darling....
muwahhh3

sebenarnya..... jam tu aku beli sepasang....
ngeee... dua laa kan....
satu utk aku.... satu utk dia.....

cantik kan? yg kecik tu aku punyer.... hehe
;)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Ya Allah…
Abadikan kasih sayangnya,
Tunjukkanlah jalannya dan penuhilah dengan cahaya-Mu yang tidak pernah redup,
Lapangkanlah dadanya dengan limpahan iman dan keindahan tawakal kepada-Mu,
Hidupkanlah dengan ma’rifat-Mu, dan matikanlah dalam keadaan syahid di jalan-Mu.
Sesungguhnya Engkau sebaik-baik Pelindung dan sebaik-baik Penolong.

Amin.

selamat hari lahir

to my hby...

izham....

semoga kasih syg kita bertambah erat...



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

happy b'day tO my hubby~~

Ya Allah…
Abadikan kasih sayangnya,
Tunjukkanlah jalannya dan penuhilah dengan cahaya-Mu yang tidak pernah redup,
Lapangkanlah dadanya dengan limpahan iman dan keindahan tawakal kepada-Mu,
Hidupkanlah dengan ma’rifat-Mu, dan matikanlah dalam keadaan syahid di jalan-Mu.
Sesungguhnya Engkau sebaik-baik Pelindung dan sebaik-baik Penolong.
amennnnnn

selamat hari lahir

to my hby...

izham....

semoga bertambah matang....

murah rezeki...

diberkati usia...

berbahagia selalu

sihat

dan sentiasa dalam lindungan Allah



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

jawap tag~ lahaiiiii

wOOtttttt3...
hehe hari ni aku nak jawap tag chi ah yg dah berkurun aku simpan....
lahaiiii lama beno....
tetiba ari ni aku teringat dia.....
dia ni kawan aku time sekolah sains dulu....
hehe... bile aku bukak je blog dia..... dia dh private.... huhu....
dah janji.... kena laa buat kan.... so.....
layan je laa.....

apa yang penting dalam hidup korang?
~ byk.....
ummi... ayah....
izham.... kakak/adeq....
fOn... lappy....
aihsss


benda terakhir yang korang beli gune duit korang? harga...
~jam.... harga? huhu perlu ke? +- rm 1200... kot....


dimanakah tempat korang akan langsungkan perkahwinan korang dan apakah temanya nanti?
~ ayookkkkk...... segan pulak nak jawap niii.....
ermmm.... kat kg aku laaa.... KG KOTA.....
tema.... belum fikir.... tapi... semestinya simple2 suda..... huhu....


adakah korang sedang bercinta sekarang? dgn siapa.... sila sebut nama penuh dan sedikit biodata
~ yer.... ;p
beliau seorg yg sempoi....
namanya norizham bin nordin....
berumo 24 tahun..... (kami sebaya... hehe walaupun ko x tanye~ tapi aku peramah)
tinggal di seremban....
anak bongsu/tunggal lelaki dari 3 sibling...



berapa lama korang akan mencintai kekasih korang?
~ selama2nya dgn keizinan Allah..... aminnnnn


novel/buku/majalah terakhir dibeli?..
~ novel the dubious miss dalrymple dan 1 majalah masak2 jepon...


apakah nama penuh korang?
~dahliya nurlisa binti dzulkifly

antara mak dan ayah, mana korang lebih mesra?
~ ayah kot..... ayah senang sket nak 'kire2'.... ngeee

namakan orang yang betul² korang nak jumpa dalam hidup korang?
~isteri rasullullah~ siti khadijah RA.... huhu tapi tak mungkin.... ape pun aku sgt admirer kan nya...

adakah korang basuh baju korang sendiri?
~mestilahhh kot..... haihss sape g nak basuh....
pasni sy nak hantar dobiz.com... hehe

dimanakah tempat yang betul2 korang nak pergi?
~ MEKAH....

pilih salah satu, peluk atau cium?
~ huhu sepak ade x???

beritahu 3 benda tentang orang yang beri tag?
3 je???
~ cantik... baik hati....
~best studen SERATAS
~suke bangun lewat.... wawawawa....

Lima yang paling disayangi dalam hidup anda
~parent... family
~izham
~jam tangan..
~fon
~lappy


bila tarikh lahir dan kat mana korang sambut tahun lepas?..
8 ogos 1987...
tahun lepas... budak2 futsal buat surprise kat tempat futsal.... so sweettttt.... aku sgt happy time tu....

Lima rakan Blogger yang korang nak tag:
~aku tanak tag laa...... sape2 yg rajin dan syg aku wat laa ye... hehe

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

bosan tahap hagemaru.....



Just The Way You Are Lyrics

Oh, her eyes, her eyes, make the stars look like they're not shining
Her hair, her hair, falls perfectly without her trying
She's so beautiful, and I tell her every day

Yeah, I know, I know, when I compliment her she won't believe me
And it's so, it's so, sad to think that she don't see what I see
But every time she asks me do I look ok, I say

When I see your face, there's not a thing that I would change
Cause you're amazing, just the way you are
And when you smile, the whole world stops and stares for a while
Because girl you're amazing, just the way you are(yeah)

Her lips, her lips, I could kiss them all day if she let me
Her laugh, her laugh, she hates but I think it's so sexy
She's so beautiful, and I tell her every day

Oh, you know, you know, you know, I'd never ask you to change
If perfect's what you're searching for then just stay the same
So, don't even bother asking if you look ok
You know I'll say

When I see your face, there's not a thing that I would change
Cause you're amazing, just the way you are
And when you smile, the whole world stops and stares for a while
Because girl you're amazing, just the way you are
The way you are, the way you are

Girl you're amazing, just the way you are

When I see your face, there's not a thing that I would change
Cause you're amazing, just the way you are
And when you smile, the whole world stops and stares for a while
Cause girl you're amazing, just the way you are. Yeah

aku busan niii weyyhhhhh....
tulunnn.... tulunnnnnn....
on ym....
xde org yg free....
skype pun xde org gak....
sms2 kenkawan.....
semua reply ayat yg lebih kurang je....
aku busy...
aku kat luar...
malam minggu kot der....
haihsss....

layan lagu ijam kat atas ni.... tah berapa kali dah ulang.....
huhu....
tggu ijam balik ....
hari ni.... die ke Shah Alam....
pergi wedding kawan dia ....
uishhhh jeles nya aku....
nasi kenduri yg sgt sedap....
arghhhhhh....
mcm laa boleh makan skrg....
mmmm

~~
semenjak dua menjak nii...
aku tak sihat....
muntah2...
asal makan je aku mesti akan muntah....
mula2 tu aku syok..... sbb...
berat aku xde laa naik.....
kannn.... sbb apa yg aku makan.... aku muntah kan balik... huhu....
lama2... semua org tegur.... muka aku pucat....
mcm org sakit...
plus aku kerap sgt demam.....
dan ... bila aku g check....
doktor kata aku ada ulser....
haihss....lepas 2 hari aku fikir2.....
terus wat minor operation lepas tu....
hehe.... ramai org terkejut.....
time tu aku cuma bgitahu izham....
selain abg senior aku si hakimi.... dan sorg lagi..... abg azuwan...
huhu...
ummi pun aku tak gitau....
apetah lagi kenkawan....
sebab....
sebab aku tanak kecoh2....
lagipun aku sgt takut time tu....
tanak arr stress2... nanti ramai yg tahu.....
dorg mesti risau.... dan akan wish2 aku bagai2.....
niat aku baek ok.... tanak korang risau....
huhu kalau korang kenal dahliya.....
itulah aku....
aku mmg suka buat org marah....
dan buat org tersinggung....
huhu teruknya aku kannn?
ade aku kesah?

izham...
ermmm....
dia sgt risau....
kesian dia....
walaupun aku ckp aku ok....
tapi aku tahu dia risau....
dalam risau2 tuuu....
asal call aku je....
mesti dia membebel....
aku rasa.... bebel dia tu dah tahap
mak nenek tau x....
banyak betul pantang larang dia...
dan satu perangai dia yg buat kami selalu bertekak skrg....
ialah....
dia sgt garang....
buat aku selalu terasa.....
sensitif laa konon2 nya.....
padehal aku tak larat nak lawan.....
ala org sakit kot.....

kalau tak sakit.... siap rr...
sepatah dia ckp..... 18 ratus aku jwp....
sampai dia pulak terdiam....
hehe.....
sorry syg....
u kan suka ''gurl yg boleh buat u terdiam....''
hehe rasa kann...

pelik kan? suka gurl yg boleh buat dia diam.... huhu....
kalau lelaki lain suka perempuan yg rambut panjang ayu2....
dia lak suka yg rambut pendek....
org lain suka aku kurus2 langsing.....
izham... tak.....
dia tak habis2 suruh aku makan.....
selalu komplen aku sgt kurus....
keding... mcm tak bahagia....
pelikkk2....
sgt pelik ...
org lain sgt takut nak membebel kat aku....
sbb takut aku merajuk... marah....
tapi dia selambe jek....
membebel tanpa segan silu....
huh!!....
paling tak tahan.... bila dia bebel aku pasal makan....
Allah shj yg maha mengetahui... huhu...

uishhhh... cantik nya bulan malam ni....
teringat sgt pada izham....
kata dia.... hobi dia ade lah melihat bulan....
kerana... bulan cantik mcm aku....
aku cntik mcm bulan???
huhu.....
rase mcm terbang bila dia puji mcm tu pagi tadi....
ye laaa.... bukan senang tau nak dgr dia puji2....
haihhh... sejak bila pulak aku suka kena puji niii...
huh....
tapi aku sgt menghargainya....
bulan kan one n only.....
bertuahnya aku.....

bertuah2 pun....
tiap2 hari buat perangai....
bergaduh setiap hari....
sampai ada yg meluat tgk kami.... ihiksss....
bergaduh manje2 je kannn b?
huhu....
kdg2 mcm dah tak peduli kat org lain je.....
bergaduh dgn selambe....
ermmm..... ape de kesah org tak suker kannn....
bukan dorg bayo bill sepital aku kot....
hahaha... poyos...

dah laa.... aku penat nii taip mengunakan tangan kanan....
ermmm
sambung tengok bulan.... sambil... tunggu mamat yg bernama
norizham bin nordin balik dari kenduri.....
mata aku semakin kecik.....
perlu ke aku tido di balkoni malam ni....
mmmmmmmm.........










  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

aku ada kerna kau ada~~




tentang bulan...
aku sgt rindu dia.....
sekarang dah kurang masa dia utk aku...
(aku dah mula pandai merungut)
kata dia lahhhh.....

ke masa aku yg sgt byk skrg....??
hehe aku sgt free der....
dah habis exam...
free laa kan....

tah laa.... yang penting dia tahu... dia selalu abaikan aku....
sedar diri... hehe
cukup laa tu kan... nak ape lagi....
n wednesday... dia cuti.....
1 hari tu.... dia akan habiskan masa dia utk layan aku...
uishhhh.....
sy sgt syg awk izham~~
;p

ermmm bukan ini sebenar nye aku nak tulis....
sebabnya... dia dah tahu aku syg dia.....
tiap2 hari kot dia akan tanya soalan tu... hehe
dan setiap hari tu jugak aku akan jwp.....
kadang2....
~~ syggggg.....
kadang2
~ tak syg....!!

kikikikih......
saje nak buat dia merajuk.... padan muka....
manje sgt!
hehe

tengok pic dia ... berat dah turun katanya....
nampak pp pun dah tak chubby....
:(
susah ati jek aku kat sini.....
tak nak dia kurus2....
mcm tak bahagia jek....
kannnn....

lelaki.... kena lah tuff..... tak yah laa kurus2 sgt kan....
baru lah nampak gagah perkasa... hehe
lain laa kalau aku...
aku kena laa kurus....
ngeeee....

pelik taw ...
izham tanak aku kurus....
dia selalu merungut / membebel kalau ckp pasal makan...
bebel yg tahap telinge akan bernanah dgn sendiri lak tu....
ahaiiiii...

meh laa layan lirik nii....
dia post utk aku smlm....
thanx syg....

Cinta adalah anugerah yang kuasa
Yang bila terasa betapa indahnya
Sungguh lemah diriku
Tak bererti hidupku
Bila tak ada dirimu..

Andai kubisa akan kubalas
Semua yang pernah engkau berikan
Terima kasih dariku
Atas ketulusanmu
Menyayangi diriku [Ulang]

Aku ada karena kau pun ada
Dengan cinta kau buat diriku hidup selamanya

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

kenangan terindah~ ijam*icha



Aku yang lemah tanpamu
Aku yang rentan karena
Cinta yang tlah hilang darimu
Yang mampu menyanjungku

Selama mata terbuka
Sampai jantung tak berdetak
Selama itu pun
Aku mampu tuk mengenangmu

Darimu...
Kutemukan hidupku
Bagiku...
Kau lah cinta sejati

Ooh...

Bila yang tertulis untukku
Adalah yang terbaik untukmu
Kan kujadikan kau kenangan
Yang terindah dalam hidupku
Namun takkan mudah bagiku
Meninggalkan jejak hidupku
Yang tlah terukir abadi
Sebagai kenangan yang terindah

Ooh...

sgt romantis lagu ni......
terima kasih kekasih....
syg awk sgt2 ~ izham......

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

sayap ilusi~ awie

holaaa...
ishhh ape aku nak tulis ni.... dah lama tak jengok sini....
dah hilang segala skil penulisan yg aku hade.....
huh...
(haha.... mcm laa selama ni ade skil)
bedal je laa.....
suker hati laa nak taip ape.....
blog sendiri kot...
wat pe nak ikot citarasa org.....
wahhhhh....
wahh....
dah mule rr ni kann....
readers kalau tak suker....
boleh berambus dari blog aku..... (aimi.... bole ayat nie?)
;p
tapi aku heran gak laa.... x suker pun, masuk gak kan? haihssss....

sebenarnya aku sgt busy lately.....
sangat3
baru balik sympo.....



ehhh dgr lagu ni dulu arrr....

semakin jauh aku renungi diri
semakin dekat kekasih di hati
biar mentari akulah sinarnya
biar lautan akulah airnya

...kalaulah ada selain dari mu
biar ku hancur dan menjadi debu
bila hadir cinta yang satu
tidak ku peduli sejuta pun
menghukum aku dengan dusta
teracap dunia akhirnya
kerana cinta
biar aku di anggap gila wooo...
terbang dengan sayap illusi
bertutur dalam bahasa hati

kalaulah ada selain dari mu
biar ku hancur dan menjadi debu
bila hadir cinta yang satu
tidak ku peduli sejuta pun
menghukum aku dengan dusta
teracap dunia akhirnya
bila hadir cinta yang satu
jangan ditanya siapa dia
tanya dia siapa kita
dan pulang ke mana akhirnya
kerana cinta
biar aku di anggap gila wooo...
terbang dengan sayap illusi
bertutur dalam bahasa hati


sejak balik symposium ni.... aku suka sgt dgr lagu niii....
lirik dia sgt best....
ehhh... nanti2 laa aku sambung 'menulis' nii ea......
tangan aku sakit rr....
tak selesa tul aku kene buat keje dgn tangan kanan.....
hukhuk.....

kenape laa aku asyik sakit jek....
:((
kifarah atas dosa2 aku rr tuuuu....
huwaaa......
insafff2....
byknyaaa dosa aku ruper2nya.... :((


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

selamat hari lahir UMMI



Ya Allah
Rendahkanlah suaraku bagi mereka

Perindahlah ucapanku di depan mereka

Lunakkanlah watakku terhadap mereka dan

Lembutkan hatiku untuk mereka

Ya Allah,
Berilah mereka balasan yang sebaik-baiknya,
atas
didikan mereka padaku dan
Pahala yang besar atas
kesayangan yang mereka limpahkan padaku,
peliharalah
mereka sebagaimana mereka memeliharaku.
Ya Allah,
Apa saja gangguan yang telah mereka rasakan
atau kesusahan yang mereka deritakan kerana aku

atau hilangnya sesuatu hak mereka kerana perbuatanku

jadikanlah itu semua penyebab susutnya
dosa-dosa mereka dan
bertambahnya pahala kebaikan
mereka
dengan perkenan-Mu ya Allah

hanya Engkaulah yang berhak membalas
kejahatan dengan
kebaikan berlipat ganda.
Ya Allah,

Bila magfirah-Mu telah mencapai mereka sebelumku,

Izinkanlah mereka memberi syafa'at untukku.

Tetapi jika sebaliknya,
maka izinkanlah aku memberi
syafa'at untuk mereka,
sehingga kami semua berkumpul
bersama dengan santunan-Mu
di tempat kediaman
yang dinaungi kemulian-Mu,
ampunan-Mu serta rahmat-Mu... .

Sesungguhnya Engkaulah yang memiliki Kurnia Maha
Agung,
serta anugerah yang tak berakhir dan
Engkaulah
yang Maha Pengasih diantara semua pengasih.

Amin Ya Rabbul Alamin..


selamat hari lahir buat wanita terhebat dunia...
PUAN NURSIAH
semoga ummi sentiasa dirahmati....
diberkati usia...
dimurahkan rezeki...
diberi kesihatan yg baik...
berbahagia sepanjang usia....

tahun ni tak ade hadiah utk ummi....
tapi... malam tadi angah buat kek....
mesti ummi bangga....
setiap tahun pun.... ummi tak nak hadiah...
kata ummi....
hadiah terbaik ialah...
angah menjadi anak ummi yg terbaik...
insyaallah ummi...
angah akan sentiasa akan menjadi anak yg baik..
terbaik...
insyaallah....
angah syg ummi...


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

aKu

morning guys......
uhhhhh.... gud day......
hari ni last paper..... yehaaaaaaaaa.....

tapi... pagi2... dah rasa mcm sedih....
sgt sedih.....
izham mcm tegang jek ari ni....
marah2....

ishhh marah ke?
ke aku yg sensitif n tah pape....

ermm tah laa....
malas nak fikir...
penat suda...

niat aku baik.... nak jaga hati semua org....
tanak sesiapa pun terasa or terluka dgn aku....
tapi.... hati aku sape nak jage?

semalam pun same.....
tegang jek.... pantang salah sikit.... mesti nak marah2....
same jugak laa dgn aku....
kenape tah... angin kite skrg kan syg?

mesti lah saya marah.....
tak suke nak dgr bende tu.....
awk asyik2 explain...
explain pulak.... mcm seolah2 sy langsung tak boleh cuit org tu....
penting sgt laa dia kat awk kannn...
hurmmmm
walaupun berkali2 awk ckp tak penting...
tapi...
dari ckp2 awk tu.....
arghhhhh....
sakitnye hati....

suda2... lupakan semua....
malas nak fikir....
semak otak aku jek....
huh...

jom citer pasal esstee lauder.....
yeahhh....
semalam aku dapat email dari dorg.....
akhirnyaaaaa......
dorg reply jugak resume yg aku hantar....
that day.... aku hantar utk.... 'asian look talent'
weeeeee... sukerrr....
i luv estee lauder....
tapi photoshootnyaa.... pade 14 feb......
ada akai kaaaa......
aku tak balik ag oitttt....
huwaaaaaa.... rasa mahu jerit jekk....
frust gak....
yer laa.... aku mmg teringin jugak nak keje dgn
nama besar n profesional mcm EL tuu...
tapi..
x pe lahhh... bukan rezeki aku kot....
hukhukhuk....

semua org disekeliling aku pun mcm tak support jek.....
ummi n ayah tak yah tanye laa...... kompom2 dorg ckp... JANGAN
izham~ 'wowowo... EL kann... mesti lahh baju nye yg ..........................~ syg habiskan study laa dulu.....~
kak long mawar~ gedikkkkk... ummi nangis kang! tak yah ngade2....

mcmana lah sy nak berjaye kalau semua org tak support.... haihssss...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

pelengkap HidUp kU




Aku bagai laut tak bertepi dan tak berkarang
Aku bagai bintang yang tak ditemani malam
Melihat dirimu ada senyum canda dan tawa
Yang membuat aku tak ingin pergi darimu

Teringat janji lamamu kepadaku
Teringat aku teringat
Teringat saat kau masih ada di sini
Temaniku sepanjang hari

Bila kau pergi jauh ingatlah aku
Bila ku di sampingmu peluk tubuhku
Bila kau rindu aku panggil namaku
Ku datang menemuimu

Peluk erat jasadku jangan lepaskan
Tetaplah kau di sini arungi malam
Karena hanya dirimu belahan jiwa
Pelengkapku di dunia

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

sakit mata VS sakit hati.....

holaaaaaaaaa....
perghhhh baru balik dari check mata......
balik2 terus tulis blog.... haha
adekah hari ni hari rajin sy???
entoh ler kome....
yg aku tahu.... sgt penat kat luar tadi......
appmnt dgn doc... pukul 1... tapi aku sampai sana kul 1++...
tapi kene tunggu 2 jam utk jumpa pakar mata tu.....
sabar je laaa.....
lepas jumpe.... dia
cek laa about 20 min.....
tetes ubat dalam mate aku niii......
lepas tu tggu 10 minit....
aku mcm benggang jek... sbb kene tggu lama sgt... huh....
lepas 10 minit tu.... mata aku makin rabak..... haihsss.... sakit berdenyut2.... air mate aku asyik kuar jek.... da rase cm nak buta.... huhu....
sakit sgt.....
mujur laa aku g dgn anis.... kalau dgn ayah.... aku nangis dah.... sbb sakit sgt....
:((
lepas doc tgk mate aku makin 'parah' hehe aku saje gune perkataan parah.....
utk meraih simpati korg yg membace nii.... ciannn aku kann....
doc kata aku kene lepak sepital mlm ni....
haihhhsss budus rrr doc tu.... sesuka hati dia jek.....
esok aku exam....
cane nak lepak sepital.....
puas aku explain....
bukan nye dia nak faham.... atau dia buat2 tak faham.... huh.....
sampaikan tahap aku col kimi suh ckp dgn doc tu.....
si kimi lak.... sgt hampeh... biler die asyik membahan aku.... ckp aku menangis....
haihsss..... ade ke......
mana de menangis.... huh

ermmm... aku tak yah lepak sepital atas budi bicara doc yg hensem tu.... yayyyyy....
tapi... aku kene tgglkan no fon pada doc tu.... dan ikut aturan ubat titis setiap 3 jam....
dan ubat makan setiap 6 jam.....
baekkkkkk doc..... >>>>> insyaallah....
kikikikiki.....

ehhh lupe lak nak citer.... kenapa dgn mata aku ni.... wakakakaka
3 hari lepas.....
mata aku yang sebelah kanan gatal2.... dan mula bengkak..... kabur2.... x nampak suda...
lepas aku asyik gosok2..... mata aku jadi makin teruk....
sampai lah semalam..... aku dah tak tahan..... so aku g jumpa doc....
doc kata mata aku kene jangkitan....
sebabbbbbbb..... puncanya ialah..... pengunaan kanta lekap....
huhu....
ermmm...
aku tak bgtahu pade sesiapa pun pasal mata aku....
bukan apa.... cuma tanak semua org wisau....
ijam.... bile jek dpt tahu.....
terus laa.......
membebel....
blaaa... blaaa.... blaa.......
start ptg..... mlm balik keje.... sambung bebel....
pagi2 subuh.... bebel lagi.....
ishhhh dh mcm ummi aku pulak aih.... x penat lak tu..... huh...
sedangkan.......
dia pun tak sihat semalam taw......
pukul 10 malam pegi klinik dgn ayah die.....
sakit2 pun..... perghhh bebelnye bole tahan gak rrr....

yer laa.... dia kan syg aku..... mesti laa dia bebel....
syg aku satu2nyaaa kannn.....
huh.... satu laaa sgt.... grgrgrgrgrrrrr....
syg aku.... tapi stilll nak jage hati org lain.....!!!!
arghhhhh......
tetibe aku malas nak taip.....
zzzzzzzzzzzzzzzzz

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

exam week

ohayou gozaimasu
perghhh lama siot tak updated blog aku neh....
hehe
kemalasan melanda....
busy....
busy laa sgt kannnnnnn....
hahaha busy mende.....
lepak jek keje aku... ishhh
sampaikan izham tu kannn... dia yg cuak tgk aku....
yer laa..... exam juz around da corner....
tapi aku dok lepak je....
setiap hari bebel suh aku study....
tahap bebel dia tu.....
dh dekat sama level dgn puan nursiah dah...
haihsss....

aku?
aku dak baik.....
biler dia bebel.... aku juz ckp.....
lek rrr b.... i kan dak genius......
wawawawawa.... ayat aku tu.... sumpah wat dia diam....
ngeeee....

minggu nii aku exam....
semalam start....
so aku malas nak fikir2...
nanti aku stress... hehe
enjoy je....
alahhhh..... mcm kate prof aku.....
exam je pon...... bukannye pape....
anggap je enjoynye.... samer mcm dahliya sepak bola dgn kaki kanan...
hahaha...
dulu2 aku fikir gak.....
kenapa prof kata kan kaki kanan.....
ermmm....
slow kan aku ni....
dah sah2 aku kidal..... sepak pun gune kaki kiri.....
hahahaha agak stress juga... biler kaki kiri tak bole guna kannnn....
haihssss...... pandai rrr prof aku....
(kalau tak.... xde laa dia jadi prof)

ramai laa kenkawan aku.... subuh dah call2 aku... nak wish... hehe'
terima kasih laa.....
ade yg aku pick up... ada yg aku wat bodo....
bukan apa.... aku rimas laa... hehe
pelik dok?
org lain mesti lebih bersemangat bila org wish2 kann... tapi aku tak....
hehe aku stress....
alaaaa..... bagi aku.... ape nak susah.....
korang doa je laa.... supaya aku lulus wif my flying colors kannnn
kecuali laa...... pesan2 penaja dari puan nursiah... encik izham nordin... dan encik zul....
3 org nii kalau tak call sebelum aku jawap exam tu..... entah laa nak ckp ape kann...
huhuhu....

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

:)

Izham Nordin January 18 at 1:23am Report
kat ati b..
yg dah byk trluke sbb i..

byk trguris sbb i..

yg byk trmkn sbb i..

yg byk menanges sbb i..

yg byk kerisauan tntng i..

lurve u syg..

miss u..

nite sweet dream..

mwahhhhhhhXXXXxxxxSSSssss77777


ngeeee.....
ade org menyampah dgn msg yg aku dapat tak?
kalau menyampah.... sila blah dari blog aku.....
hehe....
aku bukan nak menunjuk kat korang... or kat saper2....
tak terniat pun....
blog aku....
hak peribadi aku.....
so.....
suka hati.. jiwa ... kalbu aku lah nak post ape....
;p

minggu ni aku agak free......
minggu aku nak rehat2 kan mind.....
minggu depan..... exam....
yeahhhh...
may Allah bless me.....

aku on YM....
tetibe ada off9 msg....
tah bila punye.....
bacer jek.....
terus je terfikir.... ermmmm OBSES.... tak habis2.....
time aku conference dgn kawan2 aku dan seorg sis.....
terbukak lah citer pasal tu lagi......
tapi semua kenkawan aku sound....
BORING!
semua org tanakl layan cerita aku.....
hampehh....
sis pulak ckp.....
andaian yg tak masuk akal....dan dia juga share off9 msg nya....
dia dah tak nak ada apa kaitan dgn org tu dan sekutunya....
so.... dia tak akan layan cerita aku lagi....
huhu...
ok sis.... sorry....

mmg tak masuk akal... apabila kita mengharapkan Allah membayar kepada kanak2 yg langsung tak bersalah.....

hurmmmm....
lain org... lain caranya....
lantak lah.....

malam tadi aku tak bole tido.....
puas pejam mata..... tak juga lena.....
nak col izham.....
kesian pulak dia penat....
on skype....
am je yg belum tido....
borak dgn dia....
sampai dia tertido....
huwaaa.... aku jugak tak tido2....

bangun lahh...
kemas umah....
cuci baju.... iron siap2.....
housemate semua bz.... study.....
hehehe
aku je free,....
ishhhh










  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

doA

Tuhanku,

Seandainya telah kau takdirkan dia milikku

Tercipta buatku,

Dekatkanlah hatinya dengan hatiku,

Tetapkanlah kemesraan antara kami

Agar kebahagian ini kekal abadi

Dan tuhanku,

Seiringkanlah kami mengharungi

Hidup yang luas ini

Ketepikan yang sejahtera

Tetapi tuhanku yang maha pengasih

Seandainya telah kau takdirkan

Dia bukan milikku

Bawalah dia jauh dari pandanganku

Luput dari ingatku

Dan peliharakan aku daripada kecewa

Allah yang maha mengerti

Berikan aku kekuatan

Melontar bayangannya ke dada langit

Hilang bersama senja merah

Dan gelap pekat malam

Agar aku bisa bahagia

Walau tanpa dirinya

Dan tuhanku yang maha pencipta

Gantikanlah yang telah hilang

Tumbuhkanlah kembali yang telah patah

Meskipun tidak sama dengan dirinya

Biar sekuat manapun aku menyintai dirinya

Aku pohon agar tuhanku melenyapkan perasaan ini

Sekiranya dia di takdirkan bukan milikku

Tetapi sekiranya dia ditakdirkan untukku

Aku pohon agar takdir

Memperkuatkan kasihku padanya

Selagi tidak melebihi kasihku padamu

amennnnn


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

bila rindu


aku sangat busan....
tggu izham balik kerja.....

dengan dia..... aku mengerti... apa itu 'kesabaran'
belajar memahami....
belajar bersabar...
belajar bertolak ansur...

ermm....
dengar lagu nie......
lagu yg izham tujukan liriknya untuk aku....

dikeheningan malam,
termenungku berseorang
tak lena mata dipejam
terdengar suara terngiang
suara merdu yg di sayang
bagai kau didepan mata
ku capai tapi tak kena
sukarnya memendam rasa
ingin ku luahkan kata

bila rindu,terkenang mu sayang terasa sayu
syahdunya jiwaku bila malam,makin kelam
jauh terbang diriku melayang
aku rindu,sentuhan mu ku rasa sayu
inginkan jiwamu selubungi,jiwa ini,bawa ku dlm pelangi
melepasi segala hati ini

jauh angan ku lena,ku rasa kita bersama,kau bawaku ke sana
ke alam kisah yg lama,kenangan di dlm jiwa..
bila tersedar semula,disisiku kau tiada
sukarnya ku pendam rasa,ingin ku luahkan semua oo...

bila rindu,terkenang mu sayang terasa sayu
syahdunya jiwaku bila malam,makin kelam
jauh terbang diriku melayang
aku rindu, sentuhan mu ku terasa sayu
inginkan jiwamu selubungi, jiwa ini, bawa ku dlm pelangi
melepasi batas diri ini

sesunguhnya kita mestilah
wujudkan sefahaman dan hormat
menghormati, ikhlas, kasih,
sabar, insya-allah
kita akan bertemu semula

aura yg memecah semesta
menyampaikan pesan kesunyian kanda sendiri
kesepian yg menyelubungi hari hari ku
disajikan doa2 ku kerana rindu
yg menanti kau dtg dan pergi seperti mimpi2 ku, fantasiku,
bukan dongeng lagi sayup kedengaran
disisi cuping,disetiap corong,lorong,yg lohong
benar!ku tak bohong,bila hati menyanyi..

bila rindu, terkenang mu sayang terasa sayu
syahdunya jiwaku bila malam, makin kelam
ooohhohhoo
aku rindu, sentuhan mu ku rasa sayu
inginkan jiwa selubungi,jiwa ini, bawa ku dlm pelangi
melepasi batas diri ini

oh bila rindu, terkenang mu sayang, ku terasa sayu
syahdunya jiwaku bila malam, makin kelam
jauh terbang diriku melayang
aku rindu, sentuhan mu ku rasa sayu
(ku rindukan sentuhanmu)inginkan jiwamu selubungi, jiwa ini, bawa ku dlm pelangi
melepasi batas diri ini


sgt romantis.... bila suatu hari tu dia nyanyikan lagu ini utk aku.....
:)
:)
:)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS