doa utk ketenangan hATi

اللَهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ نَـفْسـاً بِكَ مُطْمَئِنَّـةً ، تُؤْمِنُ بِلِقَائِكَ، وَتَرْضَى بِقَضَـائِكَ ، وَ تَقْنَعُ بِعَطَائِكَ .

Maksudnya : “Ya Allah , aku memohon dariMu jiwa yang tenang , yang beriman dengan pertemuan denganMu , redha dengan ketentuanMu , dan merasa cukup dengan pemberianMu”

pelengkap HidUp kU




Aku bagai laut tak bertepi dan tak berkarang
Aku bagai bintang yang tak ditemani malam
Melihat dirimu ada senyum canda dan tawa
Yang membuat aku tak ingin pergi darimu

Teringat janji lamamu kepadaku
Teringat aku teringat
Teringat saat kau masih ada di sini
Temaniku sepanjang hari

Bila kau pergi jauh ingatlah aku
Bila ku di sampingmu peluk tubuhku
Bila kau rindu aku panggil namaku
Ku datang menemuimu

Peluk erat jasadku jangan lepaskan
Tetaplah kau di sini arungi malam
Karena hanya dirimu belahan jiwa
Pelengkapku di dunia

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

sakit mata VS sakit hati.....

holaaaaaaaaa....
perghhhh baru balik dari check mata......
balik2 terus tulis blog.... haha
adekah hari ni hari rajin sy???
entoh ler kome....
yg aku tahu.... sgt penat kat luar tadi......
appmnt dgn doc... pukul 1... tapi aku sampai sana kul 1++...
tapi kene tunggu 2 jam utk jumpa pakar mata tu.....
sabar je laaa.....
lepas jumpe.... dia
cek laa about 20 min.....
tetes ubat dalam mate aku niii......
lepas tu tggu 10 minit....
aku mcm benggang jek... sbb kene tggu lama sgt... huh....
lepas 10 minit tu.... mata aku makin rabak..... haihsss.... sakit berdenyut2.... air mate aku asyik kuar jek.... da rase cm nak buta.... huhu....
sakit sgt.....
mujur laa aku g dgn anis.... kalau dgn ayah.... aku nangis dah.... sbb sakit sgt....
:((
lepas doc tgk mate aku makin 'parah' hehe aku saje gune perkataan parah.....
utk meraih simpati korg yg membace nii.... ciannn aku kann....
doc kata aku kene lepak sepital mlm ni....
haihhhsss budus rrr doc tu.... sesuka hati dia jek.....
esok aku exam....
cane nak lepak sepital.....
puas aku explain....
bukan nye dia nak faham.... atau dia buat2 tak faham.... huh.....
sampaikan tahap aku col kimi suh ckp dgn doc tu.....
si kimi lak.... sgt hampeh... biler die asyik membahan aku.... ckp aku menangis....
haihsss..... ade ke......
mana de menangis.... huh

ermmm... aku tak yah lepak sepital atas budi bicara doc yg hensem tu.... yayyyyy....
tapi... aku kene tgglkan no fon pada doc tu.... dan ikut aturan ubat titis setiap 3 jam....
dan ubat makan setiap 6 jam.....
baekkkkkk doc..... >>>>> insyaallah....
kikikikiki.....

ehhh lupe lak nak citer.... kenapa dgn mata aku ni.... wakakakaka
3 hari lepas.....
mata aku yang sebelah kanan gatal2.... dan mula bengkak..... kabur2.... x nampak suda...
lepas aku asyik gosok2..... mata aku jadi makin teruk....
sampai lah semalam..... aku dah tak tahan..... so aku g jumpa doc....
doc kata mata aku kene jangkitan....
sebabbbbbbb..... puncanya ialah..... pengunaan kanta lekap....
huhu....
ermmm...
aku tak bgtahu pade sesiapa pun pasal mata aku....
bukan apa.... cuma tanak semua org wisau....
ijam.... bile jek dpt tahu.....
terus laa.......
membebel....
blaaa... blaaa.... blaa.......
start ptg..... mlm balik keje.... sambung bebel....
pagi2 subuh.... bebel lagi.....
ishhhh dh mcm ummi aku pulak aih.... x penat lak tu..... huh...
sedangkan.......
dia pun tak sihat semalam taw......
pukul 10 malam pegi klinik dgn ayah die.....
sakit2 pun..... perghhh bebelnye bole tahan gak rrr....

yer laa.... dia kan syg aku..... mesti laa dia bebel....
syg aku satu2nyaaa kannn.....
huh.... satu laaa sgt.... grgrgrgrgrrrrr....
syg aku.... tapi stilll nak jage hati org lain.....!!!!
arghhhhh......
tetibe aku malas nak taip.....
zzzzzzzzzzzzzzzzz

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

exam week

ohayou gozaimasu
perghhh lama siot tak updated blog aku neh....
hehe
kemalasan melanda....
busy....
busy laa sgt kannnnnnn....
hahaha busy mende.....
lepak jek keje aku... ishhh
sampaikan izham tu kannn... dia yg cuak tgk aku....
yer laa..... exam juz around da corner....
tapi aku dok lepak je....
setiap hari bebel suh aku study....
tahap bebel dia tu.....
dh dekat sama level dgn puan nursiah dah...
haihsss....

aku?
aku dak baik.....
biler dia bebel.... aku juz ckp.....
lek rrr b.... i kan dak genius......
wawawawawa.... ayat aku tu.... sumpah wat dia diam....
ngeeee....

minggu nii aku exam....
semalam start....
so aku malas nak fikir2...
nanti aku stress... hehe
enjoy je....
alahhhh..... mcm kate prof aku.....
exam je pon...... bukannye pape....
anggap je enjoynye.... samer mcm dahliya sepak bola dgn kaki kanan...
hahaha...
dulu2 aku fikir gak.....
kenapa prof kata kan kaki kanan.....
ermmm....
slow kan aku ni....
dah sah2 aku kidal..... sepak pun gune kaki kiri.....
hahahaha agak stress juga... biler kaki kiri tak bole guna kannnn....
haihssss...... pandai rrr prof aku....
(kalau tak.... xde laa dia jadi prof)

ramai laa kenkawan aku.... subuh dah call2 aku... nak wish... hehe'
terima kasih laa.....
ade yg aku pick up... ada yg aku wat bodo....
bukan apa.... aku rimas laa... hehe
pelik dok?
org lain mesti lebih bersemangat bila org wish2 kann... tapi aku tak....
hehe aku stress....
alaaaa..... bagi aku.... ape nak susah.....
korang doa je laa.... supaya aku lulus wif my flying colors kannnn
kecuali laa...... pesan2 penaja dari puan nursiah... encik izham nordin... dan encik zul....
3 org nii kalau tak call sebelum aku jawap exam tu..... entah laa nak ckp ape kann...
huhuhu....

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

:)

Izham Nordin January 18 at 1:23am Report
kat ati b..
yg dah byk trluke sbb i..

byk trguris sbb i..

yg byk trmkn sbb i..

yg byk menanges sbb i..

yg byk kerisauan tntng i..

lurve u syg..

miss u..

nite sweet dream..

mwahhhhhhhXXXXxxxxSSSssss77777


ngeeee.....
ade org menyampah dgn msg yg aku dapat tak?
kalau menyampah.... sila blah dari blog aku.....
hehe....
aku bukan nak menunjuk kat korang... or kat saper2....
tak terniat pun....
blog aku....
hak peribadi aku.....
so.....
suka hati.. jiwa ... kalbu aku lah nak post ape....
;p

minggu ni aku agak free......
minggu aku nak rehat2 kan mind.....
minggu depan..... exam....
yeahhhh...
may Allah bless me.....

aku on YM....
tetibe ada off9 msg....
tah bila punye.....
bacer jek.....
terus je terfikir.... ermmmm OBSES.... tak habis2.....
time aku conference dgn kawan2 aku dan seorg sis.....
terbukak lah citer pasal tu lagi......
tapi semua kenkawan aku sound....
BORING!
semua org tanakl layan cerita aku.....
hampehh....
sis pulak ckp.....
andaian yg tak masuk akal....dan dia juga share off9 msg nya....
dia dah tak nak ada apa kaitan dgn org tu dan sekutunya....
so.... dia tak akan layan cerita aku lagi....
huhu...
ok sis.... sorry....

mmg tak masuk akal... apabila kita mengharapkan Allah membayar kepada kanak2 yg langsung tak bersalah.....

hurmmmm....
lain org... lain caranya....
lantak lah.....

malam tadi aku tak bole tido.....
puas pejam mata..... tak juga lena.....
nak col izham.....
kesian pulak dia penat....
on skype....
am je yg belum tido....
borak dgn dia....
sampai dia tertido....
huwaaa.... aku jugak tak tido2....

bangun lahh...
kemas umah....
cuci baju.... iron siap2.....
housemate semua bz.... study.....
hehehe
aku je free,....
ishhhh










  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

doA

Tuhanku,

Seandainya telah kau takdirkan dia milikku

Tercipta buatku,

Dekatkanlah hatinya dengan hatiku,

Tetapkanlah kemesraan antara kami

Agar kebahagian ini kekal abadi

Dan tuhanku,

Seiringkanlah kami mengharungi

Hidup yang luas ini

Ketepikan yang sejahtera

Tetapi tuhanku yang maha pengasih

Seandainya telah kau takdirkan

Dia bukan milikku

Bawalah dia jauh dari pandanganku

Luput dari ingatku

Dan peliharakan aku daripada kecewa

Allah yang maha mengerti

Berikan aku kekuatan

Melontar bayangannya ke dada langit

Hilang bersama senja merah

Dan gelap pekat malam

Agar aku bisa bahagia

Walau tanpa dirinya

Dan tuhanku yang maha pencipta

Gantikanlah yang telah hilang

Tumbuhkanlah kembali yang telah patah

Meskipun tidak sama dengan dirinya

Biar sekuat manapun aku menyintai dirinya

Aku pohon agar tuhanku melenyapkan perasaan ini

Sekiranya dia di takdirkan bukan milikku

Tetapi sekiranya dia ditakdirkan untukku

Aku pohon agar takdir

Memperkuatkan kasihku padanya

Selagi tidak melebihi kasihku padamu

amennnnn


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

bila rindu


aku sangat busan....
tggu izham balik kerja.....

dengan dia..... aku mengerti... apa itu 'kesabaran'
belajar memahami....
belajar bersabar...
belajar bertolak ansur...

ermm....
dengar lagu nie......
lagu yg izham tujukan liriknya untuk aku....

dikeheningan malam,
termenungku berseorang
tak lena mata dipejam
terdengar suara terngiang
suara merdu yg di sayang
bagai kau didepan mata
ku capai tapi tak kena
sukarnya memendam rasa
ingin ku luahkan kata

bila rindu,terkenang mu sayang terasa sayu
syahdunya jiwaku bila malam,makin kelam
jauh terbang diriku melayang
aku rindu,sentuhan mu ku rasa sayu
inginkan jiwamu selubungi,jiwa ini,bawa ku dlm pelangi
melepasi segala hati ini

jauh angan ku lena,ku rasa kita bersama,kau bawaku ke sana
ke alam kisah yg lama,kenangan di dlm jiwa..
bila tersedar semula,disisiku kau tiada
sukarnya ku pendam rasa,ingin ku luahkan semua oo...

bila rindu,terkenang mu sayang terasa sayu
syahdunya jiwaku bila malam,makin kelam
jauh terbang diriku melayang
aku rindu, sentuhan mu ku terasa sayu
inginkan jiwamu selubungi, jiwa ini, bawa ku dlm pelangi
melepasi batas diri ini

sesunguhnya kita mestilah
wujudkan sefahaman dan hormat
menghormati, ikhlas, kasih,
sabar, insya-allah
kita akan bertemu semula

aura yg memecah semesta
menyampaikan pesan kesunyian kanda sendiri
kesepian yg menyelubungi hari hari ku
disajikan doa2 ku kerana rindu
yg menanti kau dtg dan pergi seperti mimpi2 ku, fantasiku,
bukan dongeng lagi sayup kedengaran
disisi cuping,disetiap corong,lorong,yg lohong
benar!ku tak bohong,bila hati menyanyi..

bila rindu, terkenang mu sayang terasa sayu
syahdunya jiwaku bila malam, makin kelam
ooohhohhoo
aku rindu, sentuhan mu ku rasa sayu
inginkan jiwa selubungi,jiwa ini, bawa ku dlm pelangi
melepasi batas diri ini

oh bila rindu, terkenang mu sayang, ku terasa sayu
syahdunya jiwaku bila malam, makin kelam
jauh terbang diriku melayang
aku rindu, sentuhan mu ku rasa sayu
(ku rindukan sentuhanmu)inginkan jiwamu selubungi, jiwa ini, bawa ku dlm pelangi
melepasi batas diri ini


sgt romantis.... bila suatu hari tu dia nyanyikan lagu ini utk aku.....
:)
:)
:)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

:(

~syg.. i baru bngun ni... nak siap2 nk balik... sory x dgr fon..~

grrgrgrgr....

sebelum tu..... nak ucap takziah pada dia sekeluarga.... diatas
kembalinya nenek dia ke rahmatullah semalam....
semoga roh nenek dicucuri rahmat...
AL~FATIHAH...

mesti dia sedih.....
terfikir aku...
kalau lah nenek pahang.... atau opah yah tgglkan aku.....
hukhukhuk.....
ishhhh ape aku meraban ni.....
ajal maut kan ditangan Allah.....

sebenarnya aku tak tahu nak tulis ape ni....
aku masih lagi kat rumah keluarga angkat di shizu.....
sampai ahad ni.....
agak boring disini.... walaupun.... 'makayah' sgt baik.... layan aku dan alin dgn baik...
azlene menjadi housemate aku.....
walaupun aku tak pernah terfikir utk duduk serumah dgn dia....
tapi....
not bad laa.... dia ok juga.... baik....
caring....
tak seperti yg aku dan kawan2 aku bygkan....
yer laa.... sape tak kenal alin.....
walaupun dia nampak pendiam..... tapi.....
haihsss.......
tak yah laa tulis.... x baik utk perahu2 kecil.... hehe....

errrr.... semalam aku keluar dgn senior....
ngaaaa..... izham benarkan.....
sporting giler....
senior aku dtg dari koufu.....
semata2 nak belanja aku lunch....
terima kasih kpd dia....
lepas makan....
aku ckp nak balik.....
tapi dia ckp..... dah nak balik? wahhh jauh taw sy dtg....
kesian laa pulak.....
ermmm jalan2 dulu...
nak shopping.... (kononnya)
tapi..... nak shopping apa? xde yg menarik....
kata senior aku..... brg sama je dgn kat m'sia.....tapi... harganya... perghhhh berganda2...
membazir je....
betul tu....
ternampak saloon.....
hehe... dah lama ckp nak potong rambut....
tapi tak potong2 jugak.....
bila masuk jek dlm tu......
SEMUA hair stylish nya..... LELAKI CANTIK....
ermmm....
senior ckp....'x yah laa.... kan free2 jek aurat awk tu'...
huhu ok....
lepas tu dia hantar aku balik.....

malam..... izham col....
dia tanya...
buat ape hari ni....
aku jwp... kelua dgn senior...
dia marah....
uikkk....
ermmmmmm....
aku dah sms dia ....
nak bgtahu aku nak keluar.....
tapi dia jwp.... '......... i tgh bz ni syg!'
erm... aku faham laa dia bz... menguruskan jenazah....
tapi.....
marah2 pulak.....
hurmm....

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

aku syg izham....
hehe tetibe....
;p
rindu dier sgt2...
walaupun ari ni dah dua kali dia call aku....
tapi tetap rindu....

meh dgr lagu kenangan kami....
lagu 1st...
lagu yg membuatkan aku menjadi wanita bertuah,
kerana dapat melembutkan hatinya...
ngeeee ;)
lagu izham nak mengorat.... hahaha... bole cm tu?
lebih kurang laa kan syg?
wekkk

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

:(

alhamdulillah...
syukur kepada Allah...
ummi aku dah sedar subuh tadi.....

sehari dua ni.... mood aku mmg tah kemana....
aku risaukan ummi aku....
sentiasa berdoa utk kesejahteraan ummi disana...
terima kasih kepada semua kwn2 yg mendoa kan ummi....
kepada izham...
kepada abg amir yg tlg jaga ummi....

aku sangat berharap... hari ni aku dapat mendengar suara ummi....
:(
dah dua hari aku tak tidur.....
kepala aku dah weng2....
Allah... kuatkan lah hati aku....
sembuhkan lah ummi aku....
amennnn....

~~
utk izham
semalam.... sy sgt marahkan awk.... grgrgrgrr....
awk tahu ape sebabnye.....
satu hari sy tak jwp call die....
padan muke....
padan muke sy juga....
sy sgt rindukan dia....
rindu nak dgr pesanan2 penaja.... huh
malam tadi.... sampai pukul 3 pagi dia call... sms ...
dia betul2 risau kan aku....
:)
:)
:)
:)
:)
sy tahu awk syg kan sy.....

TAPI~ sy tetap tak percayer...
ape yg terjadi waktu siang tu....
sy tanak percayer....
tanak
tanak
tanak....

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

ummi dan izham tak sihat ~ :((

Ya Allah, ampunilah segala dosaku, dan (dosa) kedua ibubapaku, dan rahmatilah keduanya sepertimana mereka mendidikku pada waktu kecil. Berikan lah keduanya kesihatan dan kehidupan yang baik didunia dan akhirat~
amennnn

aku susahhati.....
ummi tak sihat kat sane....
semalam.... aku call ummi...
beberapa kali call... ummi tak angkat...
tggu ummi call back.... tapi tak call juga....
aku sedih... x sedap hati....
call ayah..... ayah reply dgn sms....
'angah... ayah tgh kursus kat penang,
kenape dgn kamu?'

aku jadi lagi susahati...
terus call cikyah jiran ummi....
kata cikyah ummi demam....
hukhukhuk.....
minta tolong dgn cik yah utk tengok ummi...
sampai petang.... baru lah aku dpt dgr suara ummi....
ummi tanak aku risau....
bole ke tak risau....
along tak de...
adeq kat asrama...
ayah pun takde....
haihssss... stress nyaaa.....

aku bertambah stress bila aku call along.... dan dia jwp..
'along tak bole balik lah.... byk sgt keje.... tengok lah minggu depan kalau free along balik rr'

arghhhhhh... tetiba aku menjadi berangin mendengarnya....
ummi sakit! agak2 rrrr....
kate anak sulung..... bertanggungjawap lah sket....
haihsss....

'tengok lah mcm mana nanti.... along mintak amir pegi.... dia free jek weekend'

errrr..... mak ko ke mak die...... haihssss.....
wat pe nak susahkan org.....

susah gak kan....
ermmmm.....
fikir2 lah sendiri....

ape pun aku doakan yg baik2 utk ummi....
semoga ummi sentiasa dalam lindungan Allah....
semoga Allah segera sembuh kan ummi dari sakit....

izham pun tak sihat....
demam....
semalam dia ke klinik....
agaknya dah tak tahan kot....
selalu nya... membebel lah aku sampai lenguh mulut.... dia tak pergi....
degil betul....
semalam tetibe dia sms....
~syg.. sy dh kat uma.... baru balik dari klinik... wat oksigen....... blaa333
aku reply 'OK'
hehe.... tapi dalam hati ..... yeshhhhhhhhhhhhh!!!!!! alhamdulillah :D
semoga kedua2 org yang sgt aku cintai sihat~




  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

semalam yg hangat~

salam....
jumaat yg sgt sejuk.....
tapi hati aku masih suam2....
arghhhhhhhhhhhhh......

semalam yg hangat.....
benggang betul aku...
tahniah laa pade org tu yg berjaya buat aku marah....
aku jarang marah.... tak suka...
nak2 pada org yg aku tak kenal..,
sebab bila marah menguasai....
mula lah kita akan menunjuk kan kebodohan...
haihsss.....
tapi aku manusia biasa....

semalam, hakim sms aku.....
'amoy... ko tgk wall ko.... ape kejadah nye mamat tu'
then aku balas balik.....
~mende? sy study... malas nak on9
'ok.. nanti ko free... ko tgk la, study smart k dear'

tapi... masa tu... nak study pun da tak best.... so aku terus lah... on fb...
wohhhhh.... gambar aku....
dgn sukahati nyaa beliau telah mengedit... dan menayang di wall....
pada mulanya.... aku tak baca komen2 kenkawan die....
bila aku baca satu persatu.....
aku dah mula terasa panas....
ape motif ko???
dia katakan di inbox..... 'abg bergurau'
wahhhhhhh3333333....
itukah cara... golongan2 hi clas bergurau....
lawak bodoh keterlaluan....

aku mula terfikir.....
apekah aku pernah buat salah pada dia?
seingat aku.... tak pernah...
aku sentiasa hormat kan dia....
tapi kenapa dia sanggup buat mcm tu....
tentang kawan2 dia tu.....
haihhh memang sedia maklom laa.....
dulu yg komen di wall izzat....
'mereka2' lah juga.... :) ape nak heran.....
dah memang quality dan sikap mereka sebegitu....

aku peduli hape korang semua tak kenal aku dlm pic2 tu......
do i care?
korang langsung tak penting dalam hidup aku....


Mohamad Erwan January 6 at 7:13pm Report
liya...abg minta maf yer..niat nak gurau2 jer..
ok ok..abg delete balik gambar tu..
alaaaa...kan liya ni mcm adik abg jgk..dah2..jgn duk tulis status yg bukan2 kat wall nti..meh abg delete skrg gak...

hahaaha kata adik.....
ko layan adik ko mcm tu ke?
teruknya.....
kalau mcm tu lah layanan seorg abg terhadap adik2nya....
SUMPAH aku tak teringin ade abg....

tetiba aku setuju dgn komen aimi
~~tak hbs2 sikap tu.....nmpk jek alim
tp alim lagi banduan kat penjara
takde sikap sampai nk jatuhkan org mcm nie

ermmmm....
melihat komen2 aimi semalam.....
aku tahu dia sgt benggang pd aimi.... sampai sanggup delete aimi dari fren list dia.....
ape niii....
kate golongan hi class.....
come on laaa.....
profesional sket....
ko masalah dgn aku.....
ape lak nak babit kan kawan2 aku....
lagipun.....
ape sgt laaa komen bekap aimi tu,,
komen seorg kakak mempertahankan adiknya... je ponnn
berbanding dgn ape yg ko buat... dan kawan2 ko komen....
;) ye tak?
ishhh budak2 betul.....

melihat aku marah2 semalam.... ramai yg menegur di inbox....
ade salah seorang kawan aku berkata.....
aku sedang menakut kan izham....
menunjuk kan bukan diri sebenar pada izham....
hehe.... ape pulak?
marah kan normal.... semua org pernah marah rite?

sebenarnya... izham tak heran pun.....
sebab....
dia selalu je kene marah dgn aku.....
haha... ;p

pasni aku dah tanak marah....
insaf
nak jadi budak baik....
tak marah...
tak jeles...
tak membebel....
lantak lahhhh awak nak buat ape.... mcm semalam tu.... :)
sakit hati aku... bile die wat tak nampak aku kat wall syafiq...
owhhh.... patut lah mcm tu.... kan....
ex dia ade di wall syafiq.... dia tanak ex dia tahu pasal kami....
hurmm.....
pape je laa....

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

aku syg dia....

halluuuuuu....
morningzzz ....

ape aku nak bebel hari ni ea?
ishhhh abis da idea aku....
ilang semua... bile pagi2.....
ilham dah col aku....
sedih2... emo2....
huhu....
aku yg masih blur2..... tapi aku layan gak laa....
memandangkan dia tu tak ade kawan yg lebih cun dari aku.... wawawawa...
ishhhh kesian dia....
sgt2 down..... sbb..... PUTUS CINTE....
alaaaaa... putus cinte jek pun..... huhu....
pape pun aku sentiasa mendoakan agar dia ok2 jek kat sana....
aku tahu dia bole handle diri sendiri.....
kate doctor...... doc tak bole lemah2 k....

lepas habis bersembang dgn ilham.....
aku col izham....
hukhuk rinduuuuuuuuu....
ehhh salah... bukan col..... miscol....
ahaksss.... tak pernah aku col dia sekarang....
miscol... dia akan col balik....
ngeee.....
mahal laa... :(
sms je pun satu hari kadang2 sampai 20rm....
1 hari der.... kalau sebulan..... uishhhhh...
(hehe ade org merunguttttttttt) sebelum izham ckp.... aku dah ckp dulu...
izham pun tak pernah mintak aku col....
dia faham keadaan aku kot....
dak sekolah pon......
hehe...
ishhh tapi kesiannn dia....
habis kedit .... setiap hari col....
sehari 2... 3.... kali col nye...
sms lagi....
so far dia tak pernah merungut..... ok rrr kann.... ;)

dia masih demam....
suara punye lahhh seksi.... haha....
sakit tekak.... batuk....
ishhh sungguh simpati pade beliau....
:((
ape tak nye.....
esok..... genap sebulan.. dobizz.com dier.....
selama sebulan ni lahhhhh...... dia tak rehat.....
bekerja 7 hari seminggu....
dari pagi..... lewat malam baru balik....
makan tah kemane....
solat.... faham2 suda.... (aku agak laa )
dah tak larat nak bebel.....
aku membebel...... mcm bebel pade dinding....
dia akan jwp.... 'ok syg'
'ok' yg xde makne nye... huh!!

serius..... aku stress tengok dia keje....
bajet mcm diri dia tu robot....
sampai demam2 pon.....
kerja lagikkkkkk....
cakap org langsung lahhhh tak dengar.....
alasan dier.....
~ nak buat caner b..... bisness baru nak mule.... kene keje keras.... blaaa ... blaaa~
aku faham......
kene keje kuat.....
permulaan mmg susah....
TAPI!!!!! tak kan sampai nak abaikan kesihatan...... nak abaikan diri sendiri.....
abaikan makan minum....
abaikan solat....
dah jadi berdose tuuuu.....
keje pun da tak berkat...
huh.....
erkkkk.... ape aku bebel niii....
haihsss....
makin kuat bebel aku skrg....
arghhhhh.... stresssssss.....

semalam.....
dia tanye aku soklan ni

~b.....nape b pilih i as ur bf?

~syg bile saat pertama b jth cinta kat i?

ngeeeeee... ;p
romantis siot boifren aku mlm tadik.....
kate dia..... byk ciri2 idaman dia nak...., ade pade aku....

~ciri2nye adalah:
i nak yg tngi
nak yg kidal
nak yg pandai berdikari..
nak yg mampu bt i trdiam bile i berkate2
mampu berade dcc i wlpon ape keadaan skali pon..
mampu bt i trgelak..
mampu bt i snym..

wahhhh.... kata2 dia buat aku senyum sepanjang malam.... haha....

~erk mase tu da syg..
blik pnat cmne pon msti nk fb dl..
tgk status b..
tp cume tkot nak bergerak lbh jauh..
tkot slah langkah lg..
tkot kecewa..
tp last2 huhuhu~
dahliya nurlisa menjadi buah ati sy huhuhu~

senyum lagi.....
teringat mase dulu2....
masing2 sembunyi perasaan....
berlagak cool....
mcm tak de pape......
bermula sebagai kawan.....
kawan baik......
lepas tu......
kawan rapat yg paling istimewa....
teman istimewa....
baru lah dia melamar aku utk menjadi kekasih hati nya....
lepas tu dia terus declare yg aku ni milik dia....
sweet kannn?
relationship yg betul2 ikut step.... hehe

pada aku dia sgt gentleman......
membuat aku bertambah kasih padenye....
huhu...
hope aku dapat bahagia kan die...
sebagaimana dia yang sgt membahagiakan aku sekarang....

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

exam is just around da corner.... OMG

morning sunshine ....
The smiling sunrise woke me up this morning,
I opened the window and felt the touch of fresh air
And the warm hug of the morning sun...

sungguh mendamaikan....
:)
lama siot aku tak tulis blog.....
aku pun tak tahu apa yang aku busy kan.....
studyweek je pun.....
uihhhhh... tetiba menjadi stress.....
2 weeks more, huhh.. 2 weeks to go.. my final exam is coming..so soon..
Time is running so fast.. and..still..I’ve got lots lots lots of assignment to be done. 4 more essays.. i have tried to use all my precious time wisely.. but still…

Ya Allah, give me the strength..

syukur aku ade izham....
dia betul2 membantu menstabil kan emosi aku sekarang.....
sangat2 bersabar dengan aku...
walaupun..... kadang2 aku rasa... aku ni mmg tah pape....
dia semakin memahami aku....
thanks syg....

kesian dia.....
penat kerja.....
nak layan aku lagi....
ishhhh....
insafff3.... huhu

tapi ape yg aku mengamuk tu betul pe......
bukan nye aku saje2 nak bebel.....
harap dia boleh jage diri kat sana.....
ermmm.... walaupun aku tahu sia2 jek membebel pasal tu.....
nak tahu apa ayat dia?
'ye syg.... i tahu.... i boleh jaga diri i.... dun worry syg.. siap boleh jage u jugak nanti....''
blaa33333333.....
grgrgrgrgrrrrrrrr....

ermmmm....
semalam aku agak stress....
dengan fahri....
dia masih lagi post lagu di wall aku.....
dan semalam kali kedua aku tegur dia.....
aku cakap... aku tak suka dia buat mcm tu....
dia pulak tanye aku....
'awk dah tak syg sy ke?'
tapi aku jawap.....
'sy syg izham..... dan sy tak pernah benci awk'

aku rasa dia dah cukup matang untuk faham situasi aku.....
izham tak pernah tanya atau marah pasal fahri....
so.... aku tak nak tggu sampai dia menegur aku pasal tu.....
aku sgt3... berharap..... fahri menghormati perasaan izham....

sangat susah utk menjaga hati semua orang.....
aku sentiasa mendoakan agar semua orang bahagia....





  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

happy new year buddy~~

1.1.11 canteq giler date ni....
happy new year ols....
semoga 2011 ini kita lalui dgn sempurna....
tgglkan 2010 dgn seribu 1 kisah sedih dan gembira
ingat lah wahai nurlisa....
pengalaman mengajar agar lebih berhati2...
bukan menghukum ...
semoga di tahun 2011 ni aku menjadi org yg lebih baik....
lebih matang...
lebih suwit utk my izham....
may god bless me....

semalam 31 dec....
happy belated birthday kepada seseorang yang bernama mohd izzat bin abd manaf....
semoga Allah sentiasa memberkati usia kamu....
berbahagia disamping org2 yg kamu syg dan menyayangi kamu....
~sentiasa menjadi yg termanis~

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS