doa utk ketenangan hATi

اللَهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ نَـفْسـاً بِكَ مُطْمَئِنَّـةً ، تُؤْمِنُ بِلِقَائِكَ، وَتَرْضَى بِقَضَـائِكَ ، وَ تَقْنَعُ بِعَطَائِكَ .

Maksudnya : “Ya Allah , aku memohon dariMu jiwa yang tenang , yang beriman dengan pertemuan denganMu , redha dengan ketentuanMu , dan merasa cukup dengan pemberianMu”

buat sang putera ;)



salam.... ngeee...
perlu x aku nak tulis lagi.... ''dah lamer x jenguk blog aku neh.... haha''
mesti dah menyampah korang nak bace ayat tu kan....
sebab nya.... aku sendiri dah muak... haha asik2 ayat tu... xde ke ayat lain yang lebih menarik ....
ishhhh3....

aku bz wehh....
sgttt bz ...
kadang2 agak lupa diri ...
maklum la... berada di malaysia laaa kate kan... hehe
poyos....

semalam baru balik dari phuket....
uhaiiii....
aku g casting utk EL....
wahhh gempak x.... hehe... rezeki aku....
3 hari kat sana... besttt ooo....
banyak pengalaman yang aku dapat.....
salah satu... yang agak havoc.... ialah shoot dalam air....
1st time nii aku buat 'kejer gila' cam ni....
giler ke? bagi aku laaa.... bagi org lain... mungkin biasa2 je kot... hahaha...
ye rr... sebelum ni.... mana de org pernah nak ambik aku utk job2 dalam air nii....
haihsss....
korang bayangkan..... mekap cantik2..... pastu... terjun dalam laut.... pose...
bile naik atas bot.... pose atas pulak.....
mekap yang langsung tak terjejas....

ewahhhhh EL kottt....
bagusnya jenama tu..... (tangan didada... mate keatas) uhaiiii.....
betapa susahnyaa.... kerja dalam laut nii....
rumit.... kena ambik beratus2 shot.....
mmg mencabar kesabaran aku yg mmg sedia maklom kurang sabar.... kannnnnnn
time tu.... baru lah rasa mcmana team work yg baik.....
tak boleh penting diri.... langsunggg!

bayangkan... 1 hari.... dari pagi.... sampai malam...
letihnya....
penat....
sunburn....
lapar....
dorang mmg sedia kan makanan..... tapi... aku tak terasa nak makan.... huhu tah sape laa yg masak kann.... nasi... ishhhh... malas laa nak tulis panjang2.... sape yg kenal aku akan faham sendiri....
so... aku makan je roti... sampai malam....
dah terbayang.... nanti dah balik otel.... nak turun dan makan banyak2...
TAPI.... sampai je bilik.... mate dah x boleh buke.....
terus je... zzzzzzzzzzzzzzzzzz.....
kul 3 pagi.... aku bangun....
mandi...
solat.... huhu... mengqado solat yg seharian aku tggl.... :(( yaa Allah...
sedihnya time tu.... ape nak jadi laa kann.....
hmmm... kalau laa aku mati lemas dalam laut tu... ishhhh.... nauzubillah...
pas selesai solat...
rindunyaa kat buah hati aku... izham.... sgttt2 rindu...

perut rase sgt lapar....
ketuk pintu bilik sebelah....
nak kejut anas... tapi dorg tak bangun...
so... wat2 berani je lah... turun bawah.... nak cari makanan....
ingat kan aku sorg2...
rupe2nya.....
ramai yang tak tido....
takjub aku spoloh menet... haha...
dorang ni makan ape? byknye tenaga....
dah seharian tengah laut....
boleh pulak nak enjoy lagi...
tak penat agaknya....
huhu...

malas nak join.. dorang.... aku beli buah2an....
hehe lapar.... tapi beli buah je....
nenas... tembikai... apple...
nyummm2....
makan sampai kenyang....
balik semula kat bilik... dah dekat nak subuh....
tggu subuh sat....
lepas subuh.... bummmmmmm... zzzzzzzzzz...
samapi laaa aku dgr ade org nak roboh kan pintu bilik aku...
grrrrrrrr....
bukak pintu.... terus dgr abg photog aku.... membebel...
haihssss..... rase nak belasah jek... pepagi dah bebel2....
haihhhh...
haihhh
haihhhhhhhh

tapi.... aku nye style.... diam je kalo org bebel... haha... malas aku nak layan der...
sementara anas dok conteng2 muke aku...
abg nizam masih terus kan bebelan nye...
huwaaaa.....
cerita2 dgn aku... ape yg patut aku buat hari tu...
blaaa33333....

sebenarnya.... aku brtuah oo dapat kerja dgn abg nizam....
dia kan seorg photog yg sangat profesional....
terime kasih sgt sebab dia sudi nak tolong aku....
sama lah dgn anas....
tukang conteng....
ramai yg puji kerja anas.... (elehhhh... sebenarnya muke aku yg buat kerja anas nampak superb.... haha.... )
korang rasa nak muntah x?
siler2.... g muntah dulu....
sementara aku habis kan kerja2 menaip aku ni... ishhh aku loya jek... belom rase nak muntah.... biaser laa.... kalau dah lupe diri.... cengini lahhh poyo nye... huh

hari kedua....
kebanyakannye.... indoor....
runway... catwalk... penampilan... dan ketrampilan....
dorang casting mcmana kitorang berdepan dgn org...
mcm x banyak masalah...
huhu....
GUEST JUDGES nye pulak org jepun....
so....
xde lah masalah sangat... sebab aku faham ape yang judges nak ....
judges pun nampak baik... sebab dorang mmg sangat menghormati orang yang menghormati bahasa dorang... (walaupun bahase yg aku guna agak berterabur.... haha) tapi....
dorang boleh faham bila aku bertutur wat.... hehe ok laa kan....
hentam saje lahhh labu....
mula2 tu aku mmg ada masalah dgn photog EL....
ade lah mempertikaikan ttg... pakaian aku....
huhu....
nak kena terangkan yang aku ni muslim.... kena menjaga aurat... (arghhh aurat laaa sgt.... plz laaa dahliya.... tlg jgn mention about aurat.... ~ muhasabah diri~)
memilih menjadi model.... agak memalukan bile sebut pasal aurat...
muslimah... berjubah bagai pun..... tetap... 'mempamerkan' dan itu ade lah aurat....
hmmm....
tahu...
tahu benda tu dosa.... tapi masih nak buat juga....
ni lah... bilalah nak dapat hidayah nii...
okayy... pelan2 k...
harap... orang2 yang berade disekeliling aku bersabar...
sampai masanya.... aku akan undur diri juga....
~ kalau mati sebelum undur diri... mcmana?????!!!!!!~
okayyy... migraine suda

peaceeee.....
~sambung makan roti canai.....
tadi dah makan sekeping..... skrg aku nak habiskan lagi sekeping....
huhu.... okayyy model kuat makan ....
sebelom korang kutuk... aku ngaku dulu2an....
pedahal kalau team mod kutuk pun....
asalkan izham aku memuji2 kalau aku chubby.... hehe
memuji2 biler aku makan banyak2....
~hahaha okay fine.... aku mmg suke kene puji dgn izham....
wekkkkkk....

demam.... sunburn.... sakit tekak.... ankle pun sakit....
TAPI.... selera makan tetap x sakit.... hehe... ajaib betul....
i'm me.....

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

di ATAS nama CiNTa~~

Tika mata
Diuji manisnya senyuman
Terpamit rasa menyubur harapan

Dan seketika
Terlontar ke dunia khayalan
Hingga terlupa singkat perjalanan
Tersedar aku dari terlena
Dibuai lembut belaian cinta

Rela aku pendamkan
Impian yang tersimpan
Enggan ku keasyikan
Gusar keindahannya
Merampas rasa cinta
Pada Dia yang lebih sempuna

Bukan mudah
Bernafas dalam jiwa hamba
Dan ku cuba
Menghindarkan pesona maya
Kerna tak upaya ku hadapinya
Andai murka-Nya menghukum leka

Diatas nama cinta
Pada yang selayaknya
Kunafikan yang fana
Moga dalam hitungan
Setiap pengorbanan
Agar disuluh cahaya redha-Nya


Biar sendiri hingga hujung nyawa
Asal tak sepi dari kasih-Nya
Kerna sesungguhnya hakikat cinta
Hanya Dia yang Esa

Saratkan hati ini dengan cinta hakiki
Sehingga ku rasai
Nikmat-Nya
Syurga-Nya
Cinta-Nya....

assalamualaikum....
huhu....
tak tahu ape nak taip....
al maklom lah... dh ber kurun tak menjengok sini....
aku sgt sibuk sekarang....
sangat3....
bermula dgn abah aku yg tak sihat.....
(sekarang dah ok... alhamdulillah....)~~ terima kasih kepada semua kawan2 yg mendoakan kesihatan ayah aku......
semoga Allah membalas nya dgn sejuta kebaikan kepada semua... aminnnn....

sekarang pulak....
aku sibuk dgn finale thesis aku....
erghhhh agak tertekan....
tu lah.... miss last minute....
apa nak cakap lagi kan....
salah sendiri....
byk masalah skrg....
tensionnnnnn sgt.....
arghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh......
huhu....
~~~ mak bidannnnnnnn.....!! rasa mcm nak kopakk ooooooooo!! ~~~
kuikuikui... apabila anda berada dalam situasi tertekan... hendak lah melayan maharaja lawak ......
hahahaha.... terbaekkkkk3..

ATAU,,,,,,,,
marilah melayan lagu2 yg menenang kan jiwa........
mcm lagu unic tu.... ~diatas nama cinta~~
ishhhh..... best laa

haaa.... citer pasal casting aku next 2 week...
alahaiiiii.... tekanan jugak ni....
hehe.... apa taknyer....
kalau laa aku dapat job tu..... aku ckp KALAU ok.......
KALAU.......
kalau dpt.... aku dah belek2 kontraknya....
aku kena stay for two years..... uhaiii....
lama tu.....
boleh ke aku bertahan.....
terikat lelama mcm tu.....
dalam masa aku terikat tu.... aku kena ikot semua promosi dorg.... x kira kemana....
aku kena bagi full komitmen....
huh..... study aku mcmana?
kalau ayah aku tahu ni.... mau laa dia karate aku.... ishhhh....
tapi aku yakin... aku tak akan dapat....
haha... berpijak di bumi nyata laa dahliya.... 90 org ++ tuuuuuuuu....
semua pun pastinye cantik2....
huhu....

aduhhh.... folio utk casting tak siap lagi....
sape nak tolong aku??
huhukk.... jom.. YM...







  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

aishiteru~norizham nordin.....

Menunggu sesuatu yang sangat menyebalkan bagiku
saat ku harus bersabar dan trus bersabar
menantikan kehadiran dirimu
entah sampai kapan aku harus menunggu
sesuatu yang sangat sulit tuk kujalani
hidup dalam kesendirian sepi tanpamu
kadang kuberpikir cari penggantimu
saat kau jauh disana
ooo…

*)
Gelisah sesaat saja tiada kabarmu kucuriga
entah penantianku takkan sia-sia
dan berikan satu jawaban pasti
entah sampai kapan aku harus bertahan
saat kau jauh disana rasa cemburu
merasuk kedalam pikiranku melayang
tak tentu arah tentang dirimu
apakah sama yang kau rasakan

reff:
walau raga kita terpisah jauh
namun hati kita selalu dekat
bila kau rindu pejamkan matamu
dan rasakan a a a aku
kekuatan cinta kita takkan pernah rapuh
terhapus ruang dan waktu
percayakan kesetiaan ini
akan tulus a a ai aishiteru

Bridge:
hapus sendiri pikiran melayang terbang
perasaan resah gelisah
jalani kenyataan hidup tanpa gairah
o…uo..
banyak segala misi dan ambisimu
akhiri semuanya cukup sampai disini
dan buktikan pengorbanan cintamu untukku
kumohon kau kembali

~~~

jumaat.....

:)) aku bahagia skrg.....

alhamdulillah.... syukur.....

sebab bahagia laa agaknya.... berat aku... asyik naik je.....

ishhhh..... izham happy... hmm....

dia suka sgt kalo aku gemok.....

pelik nye kannn.....

call je asyikkkk suruh aku makan.....

bebel tak habis2.....

mmg berat aku naik lahh......

kalau dulu..... baju aku saiz M..... longgar2 je sopan..... skrg.... ermmm malas nak ckp laa kannn....

huwaaa......

tak kan nak pakai saiz L.... umakkkkaihhhhh....

tang baju tu...... ada jugak laaa dia tego aku......

huhu.... okayyyy syg.... saye akan labuh kan tudung.... haha... tetibe....

harap2... nanti aku dah balik jepun..... berat aku akan turun balik.... haha kompom laa kannn....


hari ni.... aku nak citer ... 1 cite lawak....

ttg jiran aku..... hehe....

pagi2.... time dia nak pegi kerja..... dia hantar buah mangga kat rumah aku.....

dia cakap..... dia baru balik dari kampung dia kat melaka..... hehe

okayyyy..... tapi... aku tengok... mangga tu... mcm lah mangga yg pemes kat perlis....

harum manis.... ade kat melaka ke? wakakakakak opss......

mau je aku tanye..... abg dah lame ke dok perlis....

saye dah pat tawon tau.... hehe.....

aduhaiiiiii...... layan je laa......

kalau tak layan..... orang kata sombong pulak.... jiran kot.....

tapi... jiran aku ni mmg baik2 semuanya..... rasanya dorg tggl 3 org.... semua baik... hehe

wekkkkk


arhhh lupekan kan ttg jiran aku tu ye.... jom citer pasal lirik lagu atas nii....

ye lahhhh skrg demam 'cinta melody' kot.... hehe.... best laaa citer tu.....

tiap2 ptg mesti layan.....

citer kat tv3 pun best juga..... nora elena.....

sumpah aku cam terbuai2 jee dgn watak elena tu... huhu.....


macam2 aku nii kannnn......

hanye izham je yg faham aku... hehe....

sayang bangat kat dia.... yang selalu sabar dgn aku....

;p....................................





  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

holaaaaaa.....

salam kerabuan ye...
hehe...
perghhh... seb baik aku masih ingat pasword nak masuk belog nii.... haha
ehhh salah2... bukan masih ingat....
seb baik.... betul pw nye....
hehe kelupaan ler.....
maklom laa... dah lama kot tak berbelog... belog nii....
maaf ye....
pengunjung2 belog .... (ade kew)

harap korang memahami diri ku....
aku sangat sibuk sekarang.....
sibuk dengan kerja..... dgn nak siapkan final tesis aku..... uwarghhhhhh....
cewahhhh.... aku kerja da skrg...... hahaha.....
kerja partime kat tadika.... haha... cikgu bebbb....
best juga..... walaupun agak pening....
nak tahu aku ajar ape?
pagi.... aku ngajar english.... ptg pulak..... aku ngajar kelas quran....
hahaha... ala2 personality disoder laa kata besfren aku.... AM.....
bodo arhhh dia tuu.... bukan nak kasi semangat.... asikkkk nak kutuk jek.... huh

aku suka sebenarnya kerja di tadika tu....
budak2 sana sgt cerdik2.....
tak de laa susah sangat nak ajar....
walaupun kadang2 tu agak mencabar kesabaran....
biasa lahhh.... budak2.....
dah biasa kot.... DAMIA lebih hyper dari mereka.... hehe....
rindu lak dgn damia pepagi neh.... haihsss....

weekend lepas aku pegi langkawi....
keje....
perghhhh keje lagi....
7 hari seminggu da keje.....
dah setaraf bangla2 da aku neh.......
bangla pun cuti kot weekend... huhu
penat laa..... keje dgn produksi yg 1st time aku join.....
aku tak bole 'ikot' dorg punye schdule yg huru hara..... (bagi aku)
senang citer..... aku dah mcm serik laa nak join team dorang nextime....
hmm....
tak per laa.... aku anggap je tu semua pengalaman....

ramai jugak kawan2 aku yg terkejut....
aku dah join klik2 semula.....
kenape eh....
hehe.... sebabbbbbb....
aku rindu ...
boleh cam tu....
yer laa.... dulu aku stop... sebab aku dah tak bole nak handle schdule aku....
nak finale.... sibuk sangat....
then kena pegi jepun.....
tak kan nak ambik job jepun....
tak sesuai lak dgn imej aku....
sekarang.... aku dah ada kat sini.....
ape salahnye aku buat..... kannnnn...
izham pun tak berape kesah....
ummi pun dah tak berape bising....
so.... tunggu lagi...... hehe

izham... tak kesah....
tak kesah ke?....
kesahhh....
tapi dia tahu aku pandai jaga diri....aku tahu nak ambik job yg sesuai....
dia percayakan aku...
tu yang penting....
terima kasih sayang.....

lepas nii.... aku akan sibuk dengan finale tesis pulak....
lahaiiiii.... bile laa nak start nii....
malas nye.....
ade tak org yg baik hati nak tolong aku??
hukhukhuk.....

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

meraban~~ haha

assalamualaikum... yuhuuuuuu..... haha i'm back.... lama betul tak lepak sini..... aku mengalami suatu fenomena yg sangat sibuk lately.... dah tahap2 menteri..... haha sibuk dgn macam2 hal..... sibuk merajuk dgn ijam... sibuk bergaduh.... sibuk makan2.... sibuk... aihhh mcm2 lah sibuknyer.... korg jgn lah sibuk lak ye.... haha sekarang lokasi aku... perlis..... kembali ... siapkan kerja2 yg tak habis..... settle apa yg patut.... lama kot aku cuti neh.... tak buat pape.... otak pun mcm nak kejung dah..... ayah pun selalu tegur aku..... asyikkkkkk memerap dirumah..... tapi bila aku ckp nak keluar main futsal..... tak bagi pulak..... uishhh tak faham den.... ayah aku nak suruh aku keluar rumah buat aktiviti apa kot.... tak kan nak ikot dia main golf...... perghhhhh.... sukan tu lah yg terakhir ada kat fikiran aku..... langsung tak minat..... sementelah aku ada di perlis ni......(tah betul ke ayat aku neh) hahaha..... hentam jek laaa k.... aku akan buat semua xtvt lama aku...... futsal.... (kohkohkoh).... squash.... tennis.... hoki (kalau ada org ajak) hehe.... best laaa wehhhh...... lagi 1..... kerja kat rumah org tua2.... (tetiba aku jadi sedih) teringat kawan aku...... dulu2 dia yg selalu ajak aku... join dia buat keja amal disana..... skrg dia dh tak ada...... aLfatihah~ semoga Allah terima semua amal kebajikan dia.... :(((((( sekarang.... aku akan cuba cari masa.... utk buat lagi kerja tu.... kerja baik.... mesti Allah akan lapang kan masa aku.... aminnnn~ uishhh..... nama pun amal.... perlu ke aku tulis kat sini..... y not kannnnn..... bukan niat aku nak riak..... mana tahu... korg bace ni..... then korang pun terbuka hati nak join...... kat tempat korang pun mesti ada kannn rumah org2 tua.... atau rumah anak2 yatim..... jom laa...... bukan nya lama sgt pun...... dua tiga jam.... dah cukup...... ape salahnya..... nak tahu ape aku buat kat sana? tolong tukar2 cadar...... kemas2 bilik2 dorang...... lipat2 baju.... basuh2 telekung dorg.... sembang2.... citerr2.... dengar dorg citer2/ngutuk pasal anak2 dorang..... haaaa.... korang jangan tak tahu...... ramai je penghuni kat sana ... ada anak2 yg hebat2..... tapi tak ada masa.... so hantar mak/ayah dorg situ... (grgrgrgrrgrgr ape punye anak lahhh..... ) uishhhh rasa rindu pulak dgn SK... ptg ni lah rase nak pegi sana.... ishhhh...... semua kot aku nak buat hari ni....... pegi kolej...... nak g lab...... tengahari..... nak pegi lunch dgn kak nad dan her bos.... si remy ishak.... uhuksss.... pegi SK..... ptg men squash.... tapi aku akan pasti kan aku balik awal dari izham.... hehe..... balik sblom maghrib.... ~perghhh baik giler aku neh...... bertuahhhh izham...... hahahahaha x bole bla~ wekkkkk.......

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS