doa utk ketenangan hATi

اللَهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ نَـفْسـاً بِكَ مُطْمَئِنَّـةً ، تُؤْمِنُ بِلِقَائِكَ، وَتَرْضَى بِقَضَـائِكَ ، وَ تَقْنَعُ بِعَطَائِكَ .

Maksudnya : “Ya Allah , aku memohon dariMu jiwa yang tenang , yang beriman dengan pertemuan denganMu , redha dengan ketentuanMu , dan merasa cukup dengan pemberianMu”

When You Tell Me That You Love Me @ norizham~~


I wanna call the stars
Down from the sky
I wanna live a day
That never dies
I wanna change the world
Only for you
All the impossible
I wanna do
I wanna hold you close
Under the rain
I wanna kiss your smile
And feel the pain
I know what’s beautiful
Looking at you
In a world of lies
You are the truth

And baby
Everytime you touch me
I become a hero
I’ll make you safe
No matter where you are
And bring you
Everything you ask for
Nothing is above me
I’m shining like a candle in the dark
When you tell me that you love me

I wanna make you see
Just what I was
Show you the loneliness
And what it does
You walked into my life
To stop my tears
Everything’s easy now
I have you here

And baby
Everytime you touch me
I become a hero
I’ll make you safe
No matter where you are
And bring you
Everything you ask for
Nothing is above me
I’m shining like a candle in the dark
When you tell me that you love me

In a world without you
I would always hunger
All I need is your love to make me stronger

And baby
Everytime you touch me
I become a hero
I’ll make you safe
No matter where you are
And bring you
Everything you ask for
Nothing is above me
I’m shining like a candle in the dark When you tell me that you love me

You love me
When you tell me that you love me



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

:(

morning guyzz....
hari ni aku rase tak best...
sgt3 down...
takde mood...
bagai2...
erghhhh....

smlm... mcm2 jadi... semua buat aku berangin....
pagi2... dengan semangat aku bangun n g kolej...
tengok jek... kelas x de org....
col aiman.....
~ hari ni xde kelas laa yunk..... lupe nak gitau ko.... sorry2... ko x yah g yek...

* weyyyyyyy!!!! budus rrr.... aku kat kolej niii!!! grrrrr

~lahhh awalnye der..... aku lupa nak ckp rr...

blaaa33333....

erghhhhh.....

pastu...
izham col...

then... tetibe.... ade sumone yang aku panggil....
kiko san....col... (perghhhh nama dia mcm jenama baju danish) hehe
kata dia... dia ade berhampiran kolej aku....
erkkk....
sebelum ni aku dah janji.... nak belanja dia minum....
beliau ialah tester yg test,, japan licence aku....
belanja jek okeeee.... bukan rasuah.... huhu... (huh tetiber)

text izham...
baek siot aku.....
yer laa.... ape tak nye... sebelum ni aku kan suke ikot kepale aku jek....
kekadang lupa nak gitau dia....
byk kali da dia tego aku hal ni....
haihss....

dia ckp ok....(lepas soal aku mcm2~ mcm polis der)
pesan aku... suh jaga diri....
blaaa3.....

mula2 nak g minum jek....
tapi memandang kan dia lom lunch....
dia ajak aku pegi teman dia lunch...
fuhhhh....
aku dah agak boring...
masuk town... yama...
sesak giler time tu...
tapi....
org tu kan org jepun... so dia familiar laa jln2 nye....
ermm....
time makan...
dia yg byk tanye.....
aku heran.... selalunya org jepun tak akan bercakap.... sehingga habis makanan nya...
mamat nii sgt pelik bagi aku...
huhu mix rusian.... mak dia..
patut laa gud looking.... huhu....
haihsss....
dia tanya mcm2 bout m'sia..
aku pun hentam jek laa..... yg tak tahu pun wat2 poyo jek....
janji aku ley jawap... haha.... ;p

lepas makan....
dia ajak aku teman dia shoping kat sebelah restoren tu....
haihhh... lebih2 da mamat ni....
tapi aku ckp nak balik kolej..... aku de kelas....

pastu aku terus balik....
text izham...
dia col....
siyus jek suaranya...
huhu...
blaa... blaaaa... dan blaaaa....

sambung text lagi.... walaupun tahu dia ngah busy....
sampai lahhh...
zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
huhu...
terbangun bila... ade org col...
OMG... ummi.... 8 miscol...
hukhuk....

~ kamu tido ke nurlisa???

*tertido laa ummi..... penat sgt.... hukhuk....

~ owhhh.... baru sehari dua dok jauh2 dah tinggal semayang neh..... apa nak jadi... blaa3... blaaaaa..... blaaaaaaaaaaaa.... (uihhh start daaa)
kamu bangun sekarang! qada! cepatttt.... kejap lagi ummi talipon semule....
cepat!...

*oke...

lepas 5 minit.... ummi call lagi.....

~ lahhhhhhh budak nii tak pegi lagiiiiii!!!!!!!

*nak pegi lah nehhhh....

hadoiiiiii.... lepas setengah jam... ummi call lagi..... bebel mcm2.... hadoiiiiii....
ummi ni dah lupa ke aku dah 23 tahun.... haihsss....
tak penat2 laa puan norsiah tu....
hukhuk....

text izham.... dia reply....
'padan muke b.... sape suh tido maghrib2'
erkkkk
grrrrrrrrrr
org TERTIDO lahhhhh... huh!!!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

ciRi2~~

hommieeeeeeee...
uihhhhh penat der.... lapo bagai.....
bestnyaa balik2 jek ade mee goreng...... yang dimasak oleh puan anis yg camteq... hehe
hari ni... mood aku dah mari....
ngeee....
nanti ahhh aku citer kenapa mood aku swing kelmarin....

nak citer hari ni dulu k.... pastu baru nak citer semalam dan kelmarin.....'
bole camtu?????
ahhhh suka hati aku lah kannnn....
blog aku....
de aku kesah korang nak fikir ape?
hehe....

hari ni aku bangun awal.....
sebabnya aku tidur awal.....
mmg awal dari biasa.....
izham baru jek balik kerja.... aku dah nak tidur....
sebelum tidur.... borak2 dgn dia dulu....
ngeeeee....
bahagianyaaa dapat buat dia senyum non stop.....
pas borak dgn aman damai....
aku tido....
bangun.... bile dah subuh....
lepas subuh aku tak tido...
sambung study...
dan pegi kolej....

sampai kolej punya lah awal.... rajin betul anak ummi ni...
lepak2 .... kaco izham tido....'
then dia call aku....
ngeeee....
sgt rindu pada dia....
borak lahhh lagi dgn aman damai....
mane tak nyer....
semalam ...
aku merajuk.....
38 miskol dia aku tak jawap....
ermmmm....
kesian dia....
bukan niat aku nak tunjuk keras kepale... huhu
tapi aku terkejut....
1st time kene marah....
yer laa sebelum ni dia tak pernah marah aku....
buat pape pun dia x marah....
gelak2 bagai....
tetibe kelmarin tu dia marah.....
wahhhhhhh terase giler lah aku....
terus tak online....
fon aku silence kan.... and simpan dalam laci....
;p
berani betul dia marah aku!! huh....
grrrrrrrrrrrrr

seharian... mood aku swing tah mane....
sorang2 kat umah.....
boring giler.....
muler arrr carik keje.....
tuka cadar... basuh...
basuh semua comforter....
kemas bilik....
kemas dapor.... mop lantai.....
vakum semua habuk.....
perghhhh...

tengahari... kak aisha... senior aku call.....

~ akak boring laa liya.... liya wat ape? tak join kimi g tengok ice show kan?

*same laa kak..... liya pun boring nii..... tak buat pape.... kemas umah... hehe... tak jadi ikot dia kak...
akak dtg laa umah ... liya masak pasta.... ley makan sesame.... meh laa kak...

~owh kenapa tak jadi?
kalau akak dtg... ganggu liya x?

*malas la kak.... ngeeeeeee
dtg laa kakkkk....
liya tggu akak niii taw....

~okeh.... akak gerak skrg.....

fuhhhhhhhhh.... seb baik ade gak kawan......
pastu makan sama2 dgn kakak aisha..... "seafood pasta" aku baru belajar dari kakak2 myR kat forum myresepi.com......

pas makan tengok movie... 'lagenda budan setan' ... best gak......
farid kamil der... hehe....
bila tengok heroin yg cantik.....tu.... lisa surihani....
teringat lak pade... izzat... hisham dan fahri...... tiga org yg sgt obses pada lisa surihani.....
perghhhhh jgn laaa berani2 kutuk or pape pada lisa tu...... mahu bergaduhnyer,.....
huhu

sambil2 tu... borak2 dgn kak aisha....
tanye aku soalan.... 'liya dah ade bf ke'
gulpppp....
sebenar nya aku segan sket dgn sis tu....
bab ni laa pulak kann....
huhu.... segan laa.....
dorang tu jenis2... muslimah.... huhu...
tapi xkan nak tipu lak kannn....
jawap jer laa....
'ade kak... tp kat m'sia'
pastu dia jwp.....
~owhhh patutlaaaa liya tak kelua dgn budak2 koufu....duduk jejauh kena ada kesabaran yg tggi...
tahap kesabaran kene 2oo%++ ada dlm hati....... kan??? liya tak ada masalah ke duk jauh2....

kata2 akak tu sgttttt betul.....
perghhhhh sape kata tak ada masalah......
byk laaa.... huhu....
kemudian dia ceritakan pengalaman dia.... masalah yg dia hadapi....

~akak dulu..... dtg sini.... x de apa2 ikatan dgn azam.... azam jenis yg kuat sgt cemburunya.....
tak senang duduk akak..... sampai fmly pun susahati tengok kami..... lepas akak 6 bulan kat sini.... mak ayah dia dtg jumpa mama akak.... bawak cincin.... konon2 laa lepas tunang x de masalah....
rupa2nya..... mcm tu jugak..... malah lebih teruk.... hari2 ragu2.....lepas setahun.... akak balik mesia..... ayah dia suh nikah.....
bayangkan lah...... masa tu azam baru keja....
benda baik.... akak ikut jek....
doa jek siang malam.... agar lepas nikah ..,, tak ada masalah....
uihhhh lepas nikah.... masalah lain laa pulak.....
blaaa...... blaaa......

lepas dgr citer akak tu....
aku mula lahhh fikir....
sabar....
sabar...
bukan aku sorang jek ade masalah.....
cemburu pun dtgkan prob....
tak cemburu pun prob gak....
ahaksss....
ape sebenarnya yg kita nak ea?
ishhhh x faham aku....
@ening ale kakak@ (bahase anak buah izham.....) hehehehe cuteeeeee sgt anak buah mamat tu....
geram jek aku tengok..... terase mahu geget2.....

kak aisha tanya aku......
aku suka lelaki yg mcm mana.... dan ciri2 tu ada x dgn izham.....
hehe...
aku jawap.....
aku suka lelaki
~solat 5 waktu :)

~ ' bertanggungjawap'
bertanggungjawap terhadap tuhannya....
terhadap diri sendiri....
ibu bapa.....
bagi aku.... kalau dia bertanggungjawap.... dia adalah seorang yang baik...
dia tahu diri....
dia faham apa yg dia perlu lakukan....
(izham ade ni..... dia bertanggungjawap pada ayah dan mama nya... :)... pada kerja....)

~bijak.... (sure laa kannn...... dia kan graduate)

~active..... aku mmg cepat terpikat pade ahli sukan...... tak kira sukan apa.....(ini jugak.... dia kan ruqby player..... basket.... futsal) perghhhh semua aku dah siasat... haha... ;p

~menghormati semua org....

~merokok..... nope i mean... aku suka tengok guy yg merokok.... nampak macho.... wat pe nak tipu kan... huhu..... tapi bukan utk my partner laa kot.... izham aku tanak dia merokok... walaupun aku tahu... sia2 je bercakap... huh.....
okayyy... x pe.... kalau tak benti..... 'kurangkan' pun oke gak..... (ayat mase cinte..... nanti2 sendiri mau ingat laa kannn) huhu

~ yang kepala mcm aku...... hehe..... bole mcm tu?
so far.... izham dah ade 6o% ciri2 tu.....
ngeee.....
may god bless us syg.....
yg penting dia bole jage aku.... syg aku... bimbing aku nanti.... :)
menjadi hak aku satu2nya....
x share okep.... huhu

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

pUinG ciNTa~

salam jumaat yg mulia....
:D
aku tak tahu kenapa aku berada di lab seawal ni....
apekah aku dah tak normal?
atau aku dah berubah menjadi baik....
ngehhhh3....

kelas polymer belom habis.....
aku sedikit terganggu dgn kelas ni sekarang...
mud aku pun sentiasa tak menentu..
akibat dari stress...
arghhhhhhh....
aku kena bagi 200 peratus perhatian...
sebab....
sebab ape ea?
erghhhh slow learner laaa beb....
huh....
tetiba aku menjadi lembab....
ape yg tutor ajar satu benda tak faham....
(mmg laa tak faham.... bahasa jepun! )
cer kalau dia guna bahasa ganu.... macam prof nizar..... boleh g tahan....
haihsssss.....
benci tul aku.... bila aku kena buat kerja byk2 kali.....
balik umah kena wat research sendiri....
arghhhhhhh.....
stresssssssssssssssss.....

kesah aku dgn izham lak....
hadoiiiii....
sekarang asyik lahhhh bergaduh...
ade jek bende nak di bergaduhkan... (uishhh betul ke ayat aku neh)
dulu2 time kawan biase.... happy jek kitorang....
sekarang.... true colour semua dah keluar... hehe
yg best pasal izham....
kalau bergaduh jek.... dia tak suka panjang2.... atau lama2....
dia akan terus settle kan time2 tu gak....
kalau dia marah....
dia akan diam...
so.... faham2 laa sendiri...
ngeee...

semalam.... adik aku msg aku...
~ angah., abg izham ckap pade along..
dia nak g melencong..
dia suruh along jgn bgtahu angah,
takut angah marah..

~melencOng tu... MELANCONG eh angah?

~betul! adeq yg baca msg tu,
along takde... pegi pasar malam...
fOn die memekak.... adeq bace laa
siap reply agi.... tapi abg izham tak balas...
takut kan adeq lah tuh...
kuakuakua....

walaupun aku agak berangin dgn msg pertama tu........ tapi msg kedua tu buat aku gelak....
hehehehehehe.....
adik aku nii fail BM kew?

hadoiiii.... GTG laaa.... aku ade kelas jap lagi....
lama betul aku tulis blog hari ni.....
mana tak nye...
sedang2 menaip.... izham call.....
layan dia dulu....
rinduuuu....
borak sampai habis kredit....
pelik laa die tu....
ade ke dia suke dgr aku membebel.....
kata dia.... best....
sebab suara aku kuat.....
hahahaha...
ishhhh tu lah cinta kan....
bebel pun sedap.... best....
tak faham den....
habis borak....
sambung menaip ... hehe

tetibe fon aku bunyi lagi....
uikkkk??
dia call...
menunaikan tanggungjawap.....
hikhikhik....
sgt suwit my beloved hubby....
borak lagi......
dia on da way g keje....
sebelum letak fon....
sempat dia cakap....
(harap adeq aku bace lah)
hehehehe

"syg, kim salam pade cempake..... ckp dgn dia.... tak bole deal langsung!!!! huhhhhh''

kahkahkah......
cem.... jgn deal dgn dia tawwww....
cem geng angah kannnnnn....
yeahhhhhhhhh

oke3 aku dah lambat niii.....
sebelum masuk kelas....
aku nak share lagu... kenangan kami time mule2 dulu....
time2 baru nak tumbuh perasaan syg kot....
hehe... ye ke?
yea ea b? time ni u dah mula syg i ke belom?
hikhik......

Di alam cinta
Rindu mengejar masa
Pilu kan terasa
Menikam-nikam jiwa..

Di dalam cinta..
Cemburu kan bertakhta
Menguji-uji kita..menguji segala..

Kini aku terapung
Bagai lelayang..
Bertalikan rindu..kurun berpuluh..

Janji dulu dilafaz
Masih lekat tersimpan
Di dalam rongga nafas
Untuk di telan senang..

Engkau dan aku..
Dibuai asyik merindu
Dan kini dipertemu..pada janji dulu..

Engkau dan aku..
Singgah di taman kalbu
Nikmati keharuman..di laman keasyikan

Engkaulah kasih..engkau cahaya..
Engkaulah sahaja..engkau segala..

Tiada antara..tiada angkara..
Tiada derhaka..kau meruntun jiwa
Saling mempercaya..bunuh sangsi prasangka
Genggam kasih kita..hingga ke garisnya..

Cinta dan rindu..
Jika dipupus ia
Kita hilang syahdu..bermurung merana..

Cinta punya sakti..
Terapi untuk diri
Doa jadi teman..akan tenang nafasan..





  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

hadirnya ciNTa

salam hari khamis.....
yayyyyy... aku suka hari khamis....
sebab....
hari ni... aku tak de kelas...
malam tadi.... mood aku sgt baik....
so... lepas subuh aku masih study....
tido 2 jam ++ jek....
kemudian awal2 pagi dah bangun.....
sebab aku lapar...
huhu....
dahliya kelaparan di waktu pagi2....
hehehe korang tak caye ea?
aku pun tak caye gak ni....
bangun.....
dgn tak mandinyer....
cume gosok gigi....
aku memasak dgn kasih syg.... (ayat spongebob) hakhakhak....
mee goreng.....
bekpes berat der.....
mahunya aku kenyang seharian nieh....
dah rrr mee grg aku tu.... fuhhhhhh sedap gilos....
~ aku semakin poyo~
tu lah korang lah yg salah.....
kenape korang semua asyikkkkk ckp aku poyo.....
kan dah betul2 poyo....
dulu lili.... bff aku selalu kata..... satu hari.... 114 kali dia akan kate aku poyo....
aimi...
aiman...
anis....
haihsss ramai lagi lahhh....
termasuk laa izham....
tu lah sape suh korang berdoa...
kan dah betul2 aku poyo skrg..... ngehhhhh3

sambil makan.... online....
kacau budak2 engine 3 kat mesia..... aku tahu dorang kat lab.... sbb ramai yg online...
weee... hilang rindu.... dapat kacau dorang pepagi....
besttt3
siap bersikap riak lagi dgn dorang..... hahahaha maklom laa.... kite xde kelas rini.....
setiap hari pun kelas 2..3.. jam jek sehari.... x mcm dorang kat mesia..... kahkahkah

TAPI...
tahu kah hakikat sebenar... :(
stress nya aku kat sini..... kuasepatbelas taw!!!
hukhuk....

sambil gak on fb.....
bace inbox izham....
kikikikikiki.....
sgt suwit gudnite wish dia......
kelakar....
romantis.... tapi lawak giler.....
hehehehehe...
thanks syg....
u make my days so wonderful.....
luv u....


Kau permata,
Kaulah intan,
Disanubariku.
Kau pujaanku,
Kau idamanku.

Sinar rembulan,
Menerangi jiwa,
Oh asmaraku,
Kau yang kucinta,
Hangatnya cintamu.

Tiada yang lain,
Kaulah satunya,
Antara beribu.
Cintamu sehangat
sinar mentari,
Membakar jiwaku.

Hadirnya cintamu,
Membawa bahagia,
Dalam hidupku.
Bagaikan bulan,
Dipagari bintang,
Dimalam syahdu

sebelum tidur...

izham post lagu ni....

:) suker... thanksss.....



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Kau, Aku BERBEZA... Kau, Aku ISTIMEWA...

hari ni aku nak share artikel yg aku dapat dari wall seorang abg.... 'azrul nizam...'
yg berada di south africa.....
aku suka sgt melawat wall abg ni...... walaupun kdg2 aku tak faham apa yg dia tulis di status.... sbb bahasa mcm2 yg beliau gunakan... ngee.... tapi aku suka tengok gambar2 di album dia..... SANGAT CANTIK!! siyus...
terutama gambar sekitar world cup.....
selalu juga abg ni share.. bermcm2 qoute yg menarik.... note2 yg bagus...
kedit utk abg azrul..... TERIMA KASIH... :)

~rupe2nya... abg azrul anak kepada ibu..... IBU MAZIAH.... huhu... selalu aku tegur ibu.... ibu jugak selalu menyapa aku....
she's very lovely..... bahasakan dirinya 'ibu' dgn aku.... :)
~ dan dia juga kawan kepada izzat..... OMG... keciknya dunia nieh... huhu



**************************


LELAKI

Lelaki bujang kena tanggung dosa sendiri apabila sudah baligh..

Manakala dosa gadis bujang ditanggung oleh bapanya..

Lelaki berkahwin kena tanggung dosa sendiri, dosa isteri, dosa anak perempuan yang belum berkahwin dan dosa anak lelaki yang belum baligh..Hukum menjelaskan anak lelaki kena bertanggungjawab ke atas ibunya dan sekiranya dia tidak menjalankan tanggungjawabnya, maka dosa baginya.. Terutama anak lelaki yang tua..

Manakala perempuan tidak.. Perempuan hanya perlu taat kepada suaminya.. Isteri berbuat baik, pahala dapat kepadanya.. Kalau buat tak baik dosanya ditanggung oleh suaminya.. BERATKAN??

Suami kena bagi nafkah pada isteri, ini wajib tapi isteri tidak.. Walaupun begitu isteri boleh membantu.. Haram bagi suami bertanya pendapatan isteri lebih-lebih lagi menggunakan pendapatan isteri tanpa izin..

Banyak lagi lelaki lebih-lebih lagi yang bergelar suami perlu tanggung.. Kalau nak dibayangkan berat dosa-dosa yang ditanggungnya seperti gunung dengan semut..

Mengikut kajian hayat orang perempuan lebih panjang daripada lelaki.. Lelaki mati cepat kerana tak larat dengan beratnya dosa-dosa yang ditanggung.. (ikut kajian laa..)

Tetapi orang lelaki ada keistimewaannya yang dianugerah oleh Allah SWT.. Ini orang lelaki kena tahu, kalau tak tahu kena jadi perempuan.. Begitulah kira-kiranya.. ^_^

WANITA

Auratnya lebih susah dijaga berbanding lelaki...

Perlu meminta izin dari suaminya apabila mahu keluar rumah tetapi tidak sebaliknya..

Saksinya kurang berbanding lelaki.. [1]

Menerima pusaka kurang dari lelaki..

Perlu menghadapi kesusahan mengandung dan melahirkan anak..

Wajib taat kepada suaminya tetapi suami tak perlu taat pada isterinya..

Talak terletak di tangan suami dan bukan isteri..

Wanita kurang dalam beribadat kerana masalah haid dan nifas yang tak ada pada lelaki..

Benda yang mahal harganya akan dijaga dan dibelai serta disimpan di tempat yang tersorok dan selamat. Sudah pasti intan permata tidak akan dibiar bersepah-sepah bukan? Itulah bandingannya dengan seorang wanita.

Wanita perlu taat kepada suami tetapi lelaki wajib taat kepada ibunya 3 kali lebih utama dari bapanya.. Bukankah ibu adalah seorang wanita?

Wanita menerima pusaka kurang dari lelaki tetapi harta itu menjadi milik peribadinya dan tidak perlu diserahkan kepada suaminya.. Manakala lelaki menerima pusaka perlu menggunakan hartanya untuk menyara isteri dan anak-anak..

Wanita perlu bersusah payah mengandung dan melahirkan anak.. Tetapi setiap saat dia didoakan oleh segala haiwan, malaikat dan seluruh makhluk ALLAH dimuka bumi ini.. Dan matinya jika kerana melahirkan adalah syahid kecil.. Manakala dosanya diampun ALLAH (dosa kecil)..

Di akhirat kelak, seorang lelaki akan dipertanggungjawabkan terhadap 4 wanita ini: isterinya, ibunya, anak perempuannya dan saudara perempuannya.. Manakala seorang wanita pula, tanggungjawab terhadapnya ditanggung oleh 4 org lelaki ini: suaminya, ayahnya, anak lelakinya dan saudara lelakinya..

Seorang wanita boleh memasuki pintu Syurga melalui mana-mana pintu Syurga yg disukainya cukup dengan 4 syarat sahaja: sembahyang 5 waktu, puasa di bulan Ramadhan, taat suaminya dan menjaga kehormatannya..

Seorang lelaki perlu pergi berjihad fisabilillah.. Tetapi wanita jika taat akan suaminya serta menunaikan tanggungjawabnya kepada ALLAH akan turut menerima pahala seperti pahala orang pergi berperang fisabilillah tanpa

perlu mengangkat senjata.

MasyaALLAH... Sayangnya ALLAH pada wanita ....

Seorang wanita adalah pelengkap dan sememangnya istimewa di sisi seorang lelaki.. Tetapi ingatlah wahai lelaki.. Kamu sebenarnya adalah istimewa disisi Allah.. Dengan sebab itu DIA mengangkat kamu menjadi pemimpin.. Maka dengan keistimewaan itu, JAGALAH dan HARGAILAH wanita sebaik-baiknya.. Supaya kelak masing-masing, lelaki dan wanita dapat pulang mengadap Allah dalam keadaan istimewa disisiNYA..

"Berpeganglah kamu sekelian dengan tali Allah dan janganlah kamu berpecah-belah, dan ingatlah nikmat Allah atas kamu, seketika kamu bermusuh-musuhan telah dipersatukanNya hati kamu semuanya, sehingga dengan segera kamu telah menjadi bersaudara dengan sebab nikmatNya.." (Ali-'Imran:103)

[1]

Daripada Abdullah bin Umar bahawa Rasulullah S.A.Wbersabda:

"Wahai kaum perempuan, bersedekah dan banyakkan beristighfar kerana sesungguhnya aku mengetahui (bahawa) kamu golongan yang banyak sekali antara ahli neraka.."

Seorang perempuan yang bijak antara mereka berkata:

"Ya Rasulullah mengapa kami menjadi golongan yang banyak sekali antara ahli neraka?"

Baginda menjawab: "(Kerana) kamu selalu mengutuk dan memaki-hamun dan kamu pula tidak mengenang budi suami dan (selain itu) aku tidak melihat golongan yang kurang akal dan kurang pula (amal) agamanya serta besar pula pengaruhnya kepada orang lelaki bijak bestari (sekalipun) – selain daripada kamu.."

Perempuan itu bertanya lagi katanya: "Ya Rasulullah apa maksudnya: (Kaum perempuan) kurang akal dan kurang (amal) agama itu?"

Baginda menjawab: "Mengenai kurang akal, maka (ketika menjadi saksi): Saksi dua perempuan, (hanya) menyamai saksi seorang lelaki; maka inilah (tanda) kurang akal.. Dan seseorang perempuan pula akan tinggal beberapa hari dengan tidak mengerjakan solat (kerana kedatangan haid) dan dia pula ada kalanya tidak berpuasa pada Ramadan (kerana kedatangan haid juga) maka ini dan (tanda yang menunjukkan kaum perempuan) kurang amal agamanya (berbanding dengan kaum lelaki).."

(Hadis riwayat Bukhari dan Ibn Majah)


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

aku berniat nak pegi fisiO hari ni~ ngeeee

hari ni aku demam...
tah kenapa....
malam tadi tak boleh tido...
lepas chat dgn izham...
aku sambung study....
lepas subuh baru lah tido...
tapi awal2 pagi dah bangun.....
dan terasa badan aku panas2...
terus cari fon...
miskol izham....
dia call....
'b... i demammmmmmm' (manjer2) hehe
~ hahhhhhhh??? kenapa demam? (soklan org tgh weng2 bangun tido) ;p

lepas borak.....
aku on YM.... tetibe terasa nak on.....
dah lama sebenarnya tak on....
ada of9 msg dari.. org sudan.....
katanya dia mimpikan aku... and hope aku ok kat sini....
terima kasih kerana masih care pasal aku.... :)
aku ok.... dan aku harap dia juga ok kat sana... dan menjaga dirinya baik2...

dan beberapa of9 msg lagi....
antaranya.... membuat aku tak selesa dan rimas....
miya....
cerita pasal hisham....
nak bertunang...
:) aku ckp aku happy mendengarnya....
then dia tanye pasal aku dan izham....
uikkk....
tak kan semua org kat N9 tu ko kenal.... miya... miya....
malas lak aku nak layan mamat ni....
abaikan laa....

my bff... incik ilham call aku....
ingat kan aku hari ni 21hb.... aku ade fisio appmnt...
huhu... kenapa laa dia ingatkan....
aku malas der.....
fikir2 balik.....
ahhhh pegi lahh hari ni....
lagipun kelas aku 1 jek ari ni....
nanti kalau izham dah mula membebel....
mahu pekak telinge aku dibuatnya...
huhu....
korang tahu tak.... mamat tu sgt kuat membebel sekarang...
ade jek benda yg dia nak bebel....
:)
aku dengar je laa....
pasrah je laa.....
hehe...
sekurang2nya aku tahu dia sgt syg kan aku....
ngeeee...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

i'm not single~

monday bluezzzz....
erghhh...
malas tahap extreme nieh....
hukhuk....

aku baru balik dari winter camp....
penat siot...
tapi best...
mcm kenangan aku kat sana....
semua buat aku senyum....

kenangan aku kene penalti sebab lewat....
berdiri kat luar.... tengah sejuk2 selama sejam...
grrgrggrrgrgrrr....
time tu mmg marah giler pade tutor budus tuh....
nasib laa ade org call n calm kan aku....
ngeee.... thanks my izham...
walaupun... pada mula nya aku tahu dia nak gelakkan aku....
tapi bila dia dgr suara aku yg kesejukan....
ermmm....
ermm...
;p

kemudian.... keesokkan harinya pula....
kene denda lagi.... sebab aku lewat 5 minit ....
erghhhhhh....
malang betul....
kali ni aku terus pengsan....
hehe... tah pape....
sedar2 jek dah kat bilik....
n nampak muka panik misha n aiman....
dorang siap gitau izham... haihhhssss
ape daaa.....

izham ..
reti lak risau....
tak senang duduk asyik msg misha jek....
hurmm...

19 dec 2010...
tak akan aku lupa sampai biler2...
kerana.....
:))
:))
:))
kerana seseorang telah membuat aku bahagia...
sangat terharu....

''nak oficial kne cmni..

ati i keras..
i tol2 menolak cinta..
setelah dkecewakan..
i tkot nak bercinta..
sbb i tkot utk dkcewakan lg..
tp lepas jumpe u..
ati keras i mule trbuke menerima u..
ari2 trbyg2 u..tringtkan u..
arini u bz..i dah jd xtentu arah..
kebosanan, kerinduan...
keje pon mlas nak bt + kaki sakit hehe~
thanx krn berjaye melembotkan ati yg keras utk menerima cinta nie..

sudikah awak menjadi bulan yg akan menerangi kegelapan mlm i? ''


huhu...
speechless....
lidah ku kelu utk berkate2...
hehe...
dia betul2 buat aku rasa dihargai....
terima kasih Allah....
agaknya inilah hikmah MU
setelah memberi aku sedikit penderitaan...
Kau hadiahkan aku dgn kebahagiaan ini..

''nak laa syg.....
thanks ....
sgt terharu.... thanks god...
sy sudi menjadi bulan demi menerangi malam2 awk....
semoga cahaya sy dapat membuat awk terus tersenyum....
sy syg awk....''

;p
aku ke yg taip tu..... hehe mcm x caye jek kann....
tetiba jadi jiwang....
ngeee....

papepun....
aku sentiasa doa yg terbaik utk aku dan dia....
semoga Allah merahmati hubungan kami...
semoga dia bahagia dgn aku....
dan aku tetap menjadi terbaik utk dia....
amiennnnn...

aku sedar....
dari mule kenal dulu.... aku sentiasa bagi masalah pada dia....
tapi dia sentiasa bersabar dgn perangai aku yg tah pape....
huhu..
tu lah aku terpikat dgn dia...
dia beza dgn lelaki lain yg aku kenal...
byk bezanya....

sape kater 'lelaki semua sama'
tak sama.....
setiap dari mereka mempunyai karektor berbeza2....
punyai kelebihan dan kelemahan yg beza2...
ermm...

alamak.... da lewat....
huwaaaaa..... kelas yg aku paling busan....
doraemonnn meh laa tlg aku.... hukhuk...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

i have nothing~ juz for my david



Share my life, take me for what I am
Cause I’ll never change all my colours for you
Take my love, I’ll never ask for too much
Just all that you are and everything that you do

I don’t really need to look very much further
I don’t want to have to go where you don’t follow
I won’t hold it back again, this passion inside
Can’t run from myself
There’s nowhere to hide
(your love I’ll remember forever)

Don’t make me close one more door
I don’t wanna hurt anymore
Stay in my arms if you dare
Or must I imagine you there
Don’t walk away from me...
I have nothing, nothing, nothing
If I don’t have you, you, you, you.

You see through, right to the heart of me
You break down my walls with the strength of you love
I never knew love like I’ve known it with you
Will a memory survive, one I can hold on to

&&&&&&&&&&&&&&&&

aku rasa bersalah.....
sangat2 bersalah...
(wohhh tetibe)
bole x.... lagu nii aku nak kasi pade dia....
sesuai x?

huhu aku tahu dia terasa dgn aku....
mungkin dia marah aku...
AKU MINTA MAAF~~
b... i minta maaf k.... :((
terkasar dgn u...
suara i kuat....
semalam betul2 tak boleh control....

biler u sedar kan i mcm tu.....
i lagi lah tak boleh control perasaan i....
rasa bersalah pada ayah....
lepas u bebel tu.... i terus call ayah...
minta maaf...

then... pasal sms tu...
huhu
i minta maaf lagi....
my bad....
tapi
lepas tu i balik....
tak jadi pergi....

biler i sms u.... ckp i kat uma.... kalo tak caye call laa....
u terus call me...
i nangis taw.... sebab u mmg tak percaye i lagi....
u desak2.... tanye i kenape i patah balik.... x terus pegi....

time tu.....
i harap u hargai ape yg i buat.....
i tak pegi sebab u...
tapi u ....
ermmm....
tak pe lahhh....

lepas tu u terus diam....
diam...
diammm...
i tahu u diam apabila u marah....
i minta maaf k syg....
mmg salah i...
~sy syg awk... byk~





  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

:))

selamat pagi cinte''
perghhhh.....
aku harap ada org senyum lahhh bila baca mesej aku yg tak hengat nii....
hehehehe

kenape?? ade org nyampah?
ade aku kesah....
blog aku..... suke hati aku nak taip ape okeee.....
korang suka boleh stay.... tak suka sila klik hat wane merah kat atas sebelah kanan tu yee....
terima kasih....

semalam ada bff aku ckp.....
seseorang telah masuk blog aku....
kemudian mempertikaikan apa yg aku tulis.....
kata beliau.... aku nii perempuan ke ******...

hahaahah aku gelak jee masa bff aku cakap....,,

dia sape nak menilai aku?
tuhan??
mak ayah aku???

bukan rite???
so....
baik laa jaga diri sendiri....
dan jaga boifren baik2.....

aku andaikan komen beliau tu.....
komen tekanan perasaan.....
;p owhhhh
sebab bf dia ada dalam blog niii...
huhu....

maaf laaa beb.... aku belajar dari kesilapan.....
kesilapan akibat kebodohan diri sendiri....

kata seorang abg.....
''tiada yg lebih bijak.... selain dari dia berani mengaku kesilapan''
aku akan ingat kata2 abg neh... sampai bila2....
so.... kalau aku buat salah..... buat silap.....
aku tak akan malu mengaku.....
aku kan budak bijak.....
~ best student for SPM di sekolah aku *sekolah menengah sains tun raja azlan shah (perghhh bangge siot derr)
~ kat kolej lak.... pernah dapat 4 flat taww...... gegegegege...... (sekali jee weiiii)
~ tak lama lagi aku bakal mengengam ijazah..... ijazah sarjana muda kejuruteraan .....

kan bijak tuu nama nyaaaa.....
ko ader????
hahahahaha.....
kompom2 sesape yg masuk blog aku menyampah tahap dewa nii.....
hakhakhak.....

kejap ea.....
aku jawap sms....
ngeeee

@Slmt pg cinta hatiku..
pngubat jiwa yg sdg lara

speechless... ;p

@lara krn dhambat kerinduan pd mu
whai cintaku

hikhikhik.....
beliau kah itu.....
sungguh romantis.....
takut den membacenyaa.....
takut ke???
elehhhhh.... suka sebenarnyaa.....
huh

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

ok..

pagi yg gelap.... kini suda teranggg....
aku adik mu.... dan engkau abg...
lalalalalala....
carik mood nii....
haihssss rasa tak best jek rini....
nape ye....

hari ni rasa nak skip kelas DR shintai.....
arghhhhhh.... stress kalau masuk pun.... bukannye faham....
tah kenapa..... aku paling bosan kelas DR shintai....
dah laa dia ngajar tak faham hape.....
then.... asyik2 dia suka nak panggil nama aku....
'dahlia.... dahlia... dahlia.....'
grrgrgrrrrr.....
menyampah tul.....
tanye itu.... tanye ini.....
saje jek nak malukan aku.... huh!!!
agaknye aku paling bodoh dlm kelas tu kot....
tu laa dia asyik panggil aku....
huwaaaaaaa......
hari ni aku tanak masuk kelas.....
padan muke!!
padan muke aku.... :|

hari ni...
aku bangun awal.... kejut izham....
weeeeeeee...
semalam dia kata nak pergi keje awal.....
byk keje....
Alhamdulillah bisness dia makin ok....
terima kasih Allah.. kerana mendengar doa kami....
susah jugak taw nak kejut org niii....
byk kali call pun tak bangun.... huhu.....
ngeee.....
bebel... ;p
izham kate..... baru sekali kejut dia, dh bising satu dunia....
hahahaha siot tul....
yo lahhhh......
setiap hari dia yg kejut aku.... huhu...
errrr.....
semalam dia ckp... kulim best... sejuk....
dia nak cari org kulim......
grgrgrgrgrgr.....
mmg laa.... kulim mmg best.... org kulim cantik2.... baik dan peramah....
(merujuk pada aimi) aimi sile belanje aku steak victoria sttn @ sunway k.... aku sedang memuji ko nii....
hahahaha

izham tak tahu kew..... yg jejaka2 kulim jugak kacak2 dan romantis.... uewwwwwww....
hohohohohoho....

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

lesen..

penatt...
sgt penat hari ni....
awal2 pagi aku dah pegi kelas memandu....
sebenarnyaa... aku tak de laa beria sgt nak ambik lesen nii....
tapi....
mummy zizah yg bising2....
kalau nak ikutkan.... tak mampu laa....
tapi....
mummy beria suruh....
so... ikut je laa.....
bukan rugi pun kann....
so... terpakse lah minta ayah duet.... huhu....
herannya.... ayah setuju jek....
tanpa sebarang bantahan.... huhu...
sejam belajo tuu....lebih kurang 5000yen
huhu...
tapi..... korang rasa kereta apa utk belajar memandu kat sini???
hehe kat mesia.... kereta kancil laa kann.....
kecik... besttt...
kat sini.....
perghhhh.... kereta BMW atau merc beb.....
tadi aku guna kereta BMW
''terase mcm ade sugardaddy'' <----- ayat seorang kawan aku yg bernama emilia....
hehehe

tadi aku dah settle tentang procedur utk mohon lesen tu....
surat translate dari JPJ m'sia....dan lesen translate....
hari khamis nii test.... yehaaaaa.......
tak de laa susah sgt sebenar nyaa.... kannnn
cuma malas jee....
huhu.....
tentang test pula nanti.... kata 'senpai' atau senior2 aku.....
nanti aku akan kene interview.. sebelum test....
erkkkkk....
cuak laahhh aku wehhh....
interview2 bagai....
tapi.... bila budak2 senpai sebut soklan2 yg bakal aku jawap.... perghhhhhh.....
mau gelak guling2 beb....
antaranya.....
~dia akan suruh cerita macam2 berkaitan dgn pengalaman kita memandu di Malaysia, mcm brapa lama kita blajar memandu, apa yg kita blajar, kreta apa kita bwk kt Malaysia, brapa CC, brapa jam sehari/seminggu, brapa jauh dll. <----- kahkahkah.......

xde ke soklan yg lebih mencabar minda aku.... hehehehe opsss....
berlagak....

gambatte.... semoga aku bole jawap nanti.... dlm bahase jepun beb.... bukan bahase kelantan oke... haha...
hampeh dak kolej kata aku ckp jepun mcm slang kelantan.... arghhhhhhhh....

lepas habis tu.... aku akan bersiap2 ke kangawa..... winter camp utk 3 hari....
huhu malas laa nak pegi.....
mesti aku busy nanti.... hukhuk....

arghhh... rindu lahhh izham...
hehehe tetibe....
kesian dia... kaki makin bengkak....
asyik merengek sakit.... x boleh pijak....
aku benggang sebenarnya.... sebab dia degil... tak dengar ckp aku.....
tapi da tengok dia sakit mcm tu....
kesian laa pulak....
aku mcm dapat rasa apa yang dia rasa....
mmg sakit kalau injured....
huhu... mcm aku dulu.... siap pakai tongkat g kolej.... jadi cacat laaa kejap time tu....
huhu insafff....
tanak sakit lagii.....
semoga izham cepat sembuh....

hari niii.... kami wat lawak bodoh....
ngeee... kekononnya....tanak call 1 hari....
cadangan aku lahhh..... hehe...n
dia ckp.... dia follow jek.....
tak sampai sejam pun msg mcm tu.....
terus jek dia call aku.... hehehehe....
hadoiiiii...
rindu laaa weiiii... mana tahan 1 hari der.....
1 hari.... berkali2 dia akan call aku....
huhu....
suwitt laaa apebila skrg dah tunjuk2 jeles sket2....
dah tak heran kenkawan nak bahan....
ngaaaaa....
uishhhhh.... kawan jee k....
siler lahhh sedar diri cik lisa....
ishhhhh3...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

izham~ degil yg tak agak2....

happy weekend.....
yeahhhh.... sangat happy today....
semoga mood ini berkekalan sepanjang hari....
:D
awal2 pagi.... bukak mate.... tengok fon...
sms dari izham.... :D
sms mlm tadi... x bace ag.... ngeeee
terus reply... n dia terus call...
borak3....
mcm ade jek dia nak gitau aku sesuatu...
ermmm....
tetiba.... terus org tu merengek2...
haaaa kan dah agak.....
pada mulanya.... dia kata... takut nak gitau.....
takut aku marah....
takut aku bebel....
injured lahhh ape lagi kann....
grgrgrrgr.... aku dah ckp smlm....
tapi dia degil....
degil... nak cakap apa lagi....
lutut yg dah mmg x ok tu.... jadi bengkak sebab kawan sepak....
ishhhhh sepak bola ke... sepak lutut org... haihsss...
ermmm biasa lahhh....
kemalangan x berbau....
tak berhati2....
tapi aku rasa bersalah jugak....
sebabnya.... semalam.... mmg dia marahkan aku....
berangin dgn perangai aku....
so aku faham dia lepaskan geram di gelanggang,...
huhu... sorry....
semalam aku mmg tak boleh kawal perasaan....
tapi... sekurang2nya.... aku tak tipu diri sendiri.... aku mengaku ,, apa yg aku rasa....
tak mcm dia....
cool laa konon.... huh....

sedang berborak..... aku terpakse letak fon.... sebab ummi aku call....
:D
lama jugak borak..... ummi tanye berbagai2 soalan.....
berbagai2 amaran.... peraturan aku kena dgr.... huhu....
then.... borak dgn ayah....
kata ayah..... aku ni kene setiap hari dorang call..... kalau dorang tak call..... aku akan miskol....
(ayah merungut ke)
tak macam adeq cem..... adeq lebih berdikari.... sekarang kat phuket..... dah 3 hari tak call ayah....
huhu....
adeq nii nak kene lahhhh!!! nape tak call ayah..... aku tahu ayah riso tuu...
sabar laaa ayah.... adeq busy kot....

habis borak dgn ayah dan ummi.....
sambung borak dgn izz...
ngeee....

aku risau lahhh.....
hari niii dia nak pegi kulim..... bawak parent dia...
sepupu dia bertunang dgn org kulim....
mcmana lah nak drive dgn lutut bengkak tu....
nak berdiri pun payah....
hurmmm....
terase mcm nak ckp..... 'jgn pegi'
tapi tak bole laa.... sape nak drive pulak...
kesian ayah dia....
haihssssssss.... huwaaaaa...
kesiannyaa syg....
sedang aku fikir2 kan bende nii..... aku dapat SMS....

~''B.. i da mandi n da ensem.
erm da sapu ubat kat kaki
n blOt chantek2.
b jgn risau k. i ok hehe''

erkkkk... dia tahu ape yg aku sedang fikir laa.... hahahaha

semoga dia selamat ke kulim hari ni.....
semoga ayah ummi.. kak long dan abg amir jugak selamat ke kuantan.... :(( jelesnyaaa dorang nak balik kg.... rindunyaa nenek... :((

aku mahu mandi.....
hari ni....
nak keluar ke.... nak siap kan esemen yg berlambak....
huhu....
mcm best jek hakimi n geng ajak keluar.....
misha ... anis dan fara pun join.....
hurmmm tapi kalau keluar.... otak asyik fikir pasal esemen... x gune gak kann....
haihhssss.... dilema betul laa....
tadi call izham... lupa lak nak gitau....
ermmm....
ermm...
ermmmmmmm...
tengok laa cane nanti....

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

segala macam punye rase


yuhuuuuu.....
baru habis kelas....
baru sampai bilik.....
baru lepas buat izham pening....
ngeee...

aku sangat penat... lapar.... rindu....
segala bagai punye rasa sekarang....
tu lah... buat perangai sket bagi izham pening....
alaaaa....
kalau happy je.... x meriah lahhh hidup....
n sape suh manje kan sy berlebih~lebihan
yer dak??

tadi kata dia....
kalau rindu tgk gamba dia....
ngee
ni lah izham....
kawan rapat yang aku rindui... (jeling aimi)
hikhikhik.....

hadoiiiiiii lapar laaa........
mahu masak memasak......
daaaaaaaaaaaa....



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

gadisku

perghhhh....
akhirnyaaa siap gak esemen cognitif menggong nehh.....
alhamdulillah......
terima kasih pade hakimi encik senior yg tlg aku translate kebahasa DR suga....
grgrgrgr....
kali ni aku berhati2......
takut2 tragedi oct berulang.....
percaye bulat2 pada senior... rupenyer dorg kene kan aku.....
arghhhhhhh....
malunyaaaaaaaa... budus betul...

esok start polymer.....
yeahhhhhhh may god bless me....
start esok... till minggu depan... n minggu depan lagi... sesape bebudak Ep1K3 kaco aku....
mmg laa aku belasah tanpe belas kasihan.... hhahaha
berani laa korang buzz2 aku....
aku siyus nii....
hahahahhahaha

hari nii hari pening aku lahhh.... walaupun xde kelas....
aku dapat email dari sumone....
sebenarnya aku tak faham.... apa yg dia cuba sampaikan....
dan aku tak nak faham....
utk apa .... utk sakitkan hati aku lagi?
x cukup ke?
dia bahagia dgn gf dier.....
aku tak pernah kaco.....
dia nak apa lagi.... ermmm....
:((
apekah maksud dia ...
aku meruntuhkan hubungan org yg dah 5 tahun???
saat nii ade dua org je yg rapat dgn aku.....
1st izham....
kedua hakimi.....
dua org nii single.....
tak ade gf... mahupun kekasih gelap....
dan aku paling rapat dgn izham...... x mungkin dia maksudkan izham....
aku percayekan izham....
setiap yg dia buat... die x lupe utk gitau aku....
call anytime... sms anytime.... sentiasa balas...
x mungkin dia ade gf kat sane...
ngeeeee....

hadoiiiii3.... x yah laa semak kan otak... meh dgr lagu izham kasi aku niii......




Gadisku

Seri mewangi bagai disiram selautan kasturi

Gadisku

Terindah padamu kerna tak pernah meminta selain cinta

Dialah gadisku (selalu) selama-lamanya

...

Tak peduli kata orang terhadap dirinya

Aku tahu dia gadisku

Tak peduli nista yang terlempar padaku

Dia tahu dia gadisku


Cinta kan bermakna jika sama saling memahami

Cintaku bercahaya jika disulami cinta suci


Gadisku...


Dikala hidup ini rangkap tak bermaya

Dia datang membawa harapan

Di kala hari-hariku menjadi gelita

Dia datang membawa cahaya


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

mine



Oh, oh, oh
Oh, oh, oh

You were in college, working part-time, waiting tables
Left a small town and never looked back
I was a flight risk, afraid of fallin’
Wondering why we bother with love, if it never lasts

I say, “Can you believe it?”
As we’re lyin’ on the couch
The moment, I can see it
Yes, yes, I can see it now

Do you remember, we were sittin’ there, by the water?
You put your arm around me for the fist time
You made a rebel of a careless man’s careful daughter
You are the best thing that’s ever been mine

Flash forward, and we’re takin’ on the world together
And there’s a drawer of my things at your place
You learn my secrets and figure out why I’m guarded
You say we’ll never make my parents’ mistakes

But we got bills to pay
We got nothin’ figured out
When it was hard to take
Yes, yes

This is what I thought about:

Do you remember, we were sittin’ there, by the water?
You put your arm around me for the fist time
You made a rebel of a careless man’s careful daughter
You are the best thing that’s ever been mine

Do you remember all the city lights on the water?
You saw me start to believe for the first time
You made a rebel of a careless man’s careful daughter
You are the best thing that’s ever been mine

Oh, oh, oh, oh

And I remember that fight, two-thirty AM
You said everything was slipping right out of our hands
I ran out, crying, and you followed me out into the street

Braced myself for the goodbye, cause that’s all I’ve ever known
Then, you took me by surprise
You said, “I’ll never leave you alone.”

You said, “I remember how we felt, sitting by the water.
And every time I look at you, it’s like the first time.
I fell in love with a careless man’s careful daughter.
She is the best thing that’s ever been mine.”

You made a rebel of a careless man’s careful daughter
You are the best thing that’s ever been mine

Do you believe it?
We’re gonna make it now
And I can see it

I can see it now


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

swing~~

morning guyz...
aku tak nyenyak tidur....
mood aku sgt weng....
tah pape.... grgrrgrgr
semua call... sms... ym... gmail aku tak balas....
sorry laa eh korang....

tapi aku akui.... aku bahagia semalam....
biler ade org tu balik kerja.... msg aku...
bahagia dalam kesakitan.... huhu
serius aku katakan.... aku sgt terkejut ...
speechless dia layan aku cm tu...
selalunya aku tengok dia sgt happy go lucky..... gila2...
tak sangke dia sejiwang tu.....
sekarang aku percaye..... dia study akaun sebab parent yg nak.... hehe
jiwa nya bukan jiwa akaun.... :D

~''dr td i dah dtg syg..
b g tgk blan..
tu la i..
tiap2 mlm i teman b..
menerangi kegelapan mlm b..''

~''Kaulah gadis idaman hatiku

Takkan kupersiakan
Renangi lautan asmara
Walaupun bergelora
Kan kucurahkan padamu
Kan kucurahkan padamu

Wajah siapa
Bermain-main di ruang hatiku
Ingin aku dekatinya

Tidak ku duga
Wajahnya selama ini kupendamkan
Ingin aku dekatinya
Kaulah gadis pilihanku

Hanya kau gadis pilihan hatiku sayang
Tiada dua atau tiga

Kaulah gadis idaman hatiku
Takkan kupersiakan
Renangi lautan asmara
Walaupun bergelora
Kan kucurahkan padamu
Kan kucurahkan padamu ''

*besttt lirik niii :))

~''yea2 my baby dah leh gelak hehe~
b nape b ckp i lain? ''

~''ngah on9 ngn b la...
b sape mamat dlm gmbr b tu..
bf ek huhu~ ''

~''syg nie tnye msti la sbb nak tau..hehe~
xleh tnye ek.. ''

~''td kan b sakit..
so teman la b dl..
nie b da ok sikit..
bole la i mam jap k..
td dah nak mkn..
tp sian b sakit.. ''

~'wokeh tido la k..sory wat b tnggu..

nite syg sweet dream..
syg b bykkkkk~ mwahhhhxxxxssss '

*
* ngeee.... tu laa msg2 dari dia.....
sweet kannn..... mesti dgn gf dia dia lebih romantis..... bertuah gf dia nanti.....
semoga dia ditemukan Allah dgn perempuan baik2... aminnnn





  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

selamat tahun baru~ weeeeee

salam maal hijrah buat semua umat islam.....
semoga dengan kedatangan tahun baru.... hidup kita semua lebih diberkati Allah.....
semoga aku menjadi lebih baik utk diri aku sendiri....
menjadi anak yg lebih baik utk ummi ayah dan daddy....
menjadi yg terbaik utk izham ...
menjadi adik dan kakak yg baik2 utk along dan adeq cem...
menjadi kawan yg baik utk korang...
insyaallah.... :))

semalam..... berbagai2 kejadian berlaku....
ada yang happy....
ada yang tak berape nak happy.... ngeee....
yang paling happy adalah.....
semalam.... kawan istimewa aku.... izham nordin bergelar seorang bisnesman....
wahhhhh.... tahniahhhh.....
alhamdulillah.... may Allah bless u....
semoga semuanya dipermudahkan Allah... dan diberi Allah rezeki yang melimpah buat kamu...
aminnnnn...
sesungguhnya..... aku nak sgt dia tahu... yang aku sangat berbangga dengan beliau dan usaha2 beliau...
walaupun aku tahu... sekarang aku dah jadi no 2.... :(
dia akan busy dgn bisness baru dia....
namun aku redha..... dan sentiasa mendoakan akan kesejahteraan beliau....

errr... ape??
korang jangan laa salah faham.....
aku dan dia masih single oke....
semalam.... kami dah bincang tentang status kami.... ngeee
dan kami sama2 setuju....
menklasifikasikan hubungan kami sebagai.....
' teman rapat yg istimewa'
tapi kami saling menyayangi...
weeeee.....
doa je lahh yg baik2 utk kami....
:))

oke.... cerite tak best....
lili nak bertunang 11.1 nie...
bukan aku tak hepi bf aku nak bertunang...
tapi.... dgn siapa dia nak bertunang tu aku tak suka...
sorry laa lili....
mcm aku dah ckp kat ko.... aku mmg tak suka dia...
dia tak sesuai utk ko...
aku tahu ko tak suke aku ckp mcm ni...
ermmm...
smlm aku baru sedar...
yang cinta mmg betul2 buta....
ko pernah benci dia....
pernah bersumpah bagai yg ko tak akan terima dia semula...
dia pernah buat bagai2 pade ko...
layan ko macam sampah...
tapi tiba2 ko ckp... ko nak bertunang...
haihsss....
bukak laa mata lili....
wake uppp.....
ramai lagi lelaki baik dan budiman....
ermmm....

semalam kelas cognitif..... arghhhhhh stresssss sgt.....
aku tak faham satu bende pun apa yg lect bebel.....
nasib laa... izham tak kesah aku ganggu dia time dia keja.....
so... ilang laa stress aku sket.....
habis kelas..... aku terpaksa buat research sendiri.... dan translate kan kebahasa jepun utk esemen aku....
arghhhhhhhhhhhhhhhh.....
sabarrrr je lahh...

minggu depan... kelas polymer.....
huh!!! aku da tak bole main2..... semakin hari.... semakin stress....
wajib laa aku busy tahap cipan minggu depan.....
aku dah bersedia.... sebab.... semua senior2 dah warning ttg kelas ni.... kalau aku leka..... mmg habis lah aku....
wehhhhh korang doa laaa aku ye....
plzzz

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

:D

morning sunshineeeeeee....
weeee....
hari yg sangat33333 happy utk aku....
hari akhir tahun hijrah.....
walaupun tahun ni.... tahun yg sgt byk cabaran utk aku....
mcm2 terjadi.... sehingga kadang2 membuat aku down yg teramat..
tapi Allah still bagi aku kebahagiaan..
subhanallah.... terima kasih Allah....
hikmah yg amat baik dari MU...
semoga Engkau pelihara hati aku... sentiasa bersangka baik atas setiap ujian MU...
aminnn....

nak tahu tak... kenape aku happy?
tak nak???
'de aku kesah' (ayat aimi)
hahaha suke hati aku lahhh... blog aku... aku nak tulis ape kan....

opssss....
happy... sebab hari niii..... awal2 buta..... subuh2... (subuh kat m'sia) kat sini dah benderang dahh... hehe
~~ade org sms aku.....
jengg3....
beliau menyatakan... yg beliau merindui aku...
lalu membuat aku senyum... walaupun sangat mengantuk....
1st.... beliau kata.... beliau sgttttt rindukan sumone.... sumone yg jauh dari dia....
time tu.... aku tak rasa pape... sbb... sbb.... sbb....
ye lahh.....
aku tak nak lah jadi perasan ....
TAPI.... biler beliau berkata2 yg beliau rindu kan budak bernama liya...
gulppppp.... aku menjadi sgt happy....
sampai tertido semula....
dan sambung balik happy tu.... biler... fon aku berbunyi....
dan aku mendengar suara romantis nya buat kali pertama..... (hahaha ayat tak bole bla...)
beliau suh aku bangun...
dan... dia ckp.... dia dah nak gerak....
aku sukaa.....
apabila org buat laporan cengitu.... hahaha
best borak dgn dia.... ceria dan macho jek..... kontrol arr tuh.... huh!!!
lepas tu....
ketika aku masih dalam selimut....
dia hantar sms....
"Grr bertambh rindu plak"

hikhik....diikuti dgn beberapa sms... termasuk yg nii.....
"Puase sunat ek.. gud2 tp da tau dmam ptt xyah pOse syg.. k pape kang i bgtau k..xleh stop senyum nie haha apy plak pg nie huhu thanx b. da g tdO k. rest ckp2..
lurve u"
~~ (huh bebel.....)

lalalalalaa....
semalam 1 hari merajuk....
tah pape....
oittt bukan aku k.... tapi dia yang merajuk....
aku ok jek.... hehe.... smlam g umah akak senior....
ade majlis sempena maal hijrah....
tapi aku tak gitau dia pun....
ahaksss....
padan muke... sapa suh majuk...

lepas habis bace yaasin jek aku terus balik....
kepale dah weng2.....
rase nak muntah segale bagai.....
guess what??
DEMAM...... damnnnnn...
huhu....
then akak den yg tercinta call..... haihsss.....
bebel about sumthing......
sabar jer lahhh....

erkkk alamakkkk dah lambattt....
aku de kelas nii.....
ok lasttt2..... aku nak kopipes email ni......
thanks kwn2 aku tersyg yg hantar pada aku email nii....
SEMOGA AKU MENJADI KAWAN YG BAIK UTK KORANG

Seorang bijak pandai berpesan kepada anak lelakinya: “Wahai anakku, sekiranya engkau berasa perlu untuk bersahabat dengan seseorang, maka hendaklah engkau memilih orang yang sifatnya seperti berikut:



-Jika engkau berbakti kepadanya, dia akan melindungi kamu;



-Jika engkau rapatkan persahabatan dengannya, dia akan membalas balik persahabatan kamu;



-Jika engkau memerlu pertolongan daripadanya, dia akan membantu kamu;



-Jika engkau menghulurkan sesuatu kebaikan kepadanya, dia akan menerimanya dengan baik;



-Jika dia mendapat sesuatu kebajikan (bantuan) daripada kamu, dia akan menghargai atau menyebut kebaikan kamu



-Jika dia melihat sesuatu yang tidak baik daripada kamu, dia akan menutupnya;



-Jika engkau meminta bantuan daripadanya, dia akan mengusahakannya;



-Jika engkau berdiam diri (kerana malu hendak meminta), dia akan menanyakan kesusahan kamu;



-Jika datang sesuatu bencana menimpa dirimu, dia akan meringankan kesusahan kamu;



-Jika engkau berkata kepadanya, nescaya dia akan membenarkan kamu;



-Jika engkau merancangkan sesuatu, nescaya dia akan membantu kamu;



-Jika kamu berdua berselisih faham, nescaya dia lebih senang mengalah untuk menjaga kepentinga persahabatan;



-Dia membantumu menunaikan tanggungjawab serta melarang melakukan perkara buruk dan maksiat;



-Dia mendorongmu mencapai kejayaan di dunia dan akhirat.



Sebagai remaja yang terlepas daripada pandangan ayah ibu berhati-hatilah jika memilih kawan. Kerana kawan, kita bahagia tetapi kawan juga boleh menjahanamkan kita.

~~





  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

the climb



salam malam2 yg sejuk.....
grrrrrrrrr.... sejukkkkk.....
kalau kat kg.... sejuk cm nii..... aku dah cari opah nii.... haihhss

busannyaaa.....
encik david baru balik keje.....
huh!!! bz memanjang....
aku nga tggu dia xplain sumthing.....
tanak tanye2 lagi dah....
tunggu dia makan jap.....
tahu lak lapo....
igt dah tak tahu lapo....
keja apa tah sampai tak igt makan.... grgrgrgr
hurmmm...

ari ni....
dia kerap sms aku....
ngeee...
bz2 gak... asal dia tak lupa aku.... ok lahh tu kann...
selesanyaa aku... bila aku tak tercari2 kemanakah dia...
sbb,,...
dia bgtahu je aku... kemana dia nak pergi....
terase lahhh dihargai... haha
that day.... aku dah lupe bila.....
dia tanya aku....
'nak pegi nengok frenly kat stadium leh x?'
uishhhh speechless aku senonya.....
walaupun benda tu nampak remeh..... tapi sgt bermakne....
sgtttt2....
bermakne.... sehingge buat aku bukak mata.... bukak hati....
hehe....

haihssss...
jom layan miley .....

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

penat....

fuhhhhh... penatttt......
full kelas hari nii.... plus kene wat presentation utk class dr shintani san.....
tapi Allahmdulillah.... success..... yeahhhhh thanks Allah....

thanks to encik david yg sgt sweet juga.... kerana membuatkan mud sy... gumbira....
ngeeee.... i means it....
u r really sweet in my heart.....
sentiase disisi aku disaat susah... sedih dan senang.... huhu.....
walaupun lately.... dia selalu je terasa dgn kata2 aku....
huhu....
sorry darl.... my bad...

time nii.... aku baru habis masak......
today aku masak mee soup... hahah againn.....
hentam je laa.....
asal tak lapar kann.....
kalau laa ummi baca nii.... aku tulis mcm ni.... mesti bebel 2 hari dua malam ni.....'
ummi akan kate aku pemalas....
haihss....

sedang2 tulis blog..... sambil2 sms dgn david.... hehe....

semalam mummy zizah call.... ajak aku pegi uma dier weekend nii...
hadoiiii... kalau kat uma dia.... selera makan aku akan bertambah.... huwaaa.....
sebabnyaa.... ddy tu... asyik2 akan suruh aku makan.....
plus mummy lak masak sedap2 makanan malaysia.... hukhuk....
dorang jugak suh aku g kelas driving
malas laa.... :(
tapi aku malas juga nak kasi2 alasan tak nak pegi....

uhhh esok aku nak pegi bank.....
bnk in semula duet ayah.....
duet kak long mawar..... haha duet topup... ngeee....
dan duet utk adik aku..... perghhhh cempaka nak pegi phuket!!!!!!!!!!!.... jeles siot aku.... haihsss....

k laa... dh maghrib......
mahu solat.....
makan......
david suda bebel..... hehe
lepas semua settle.......
aku nak start baca.... '' KAU LAKSANA BULAN''... perghhhhhh tetiba teringat bff aku.... aimi....
beliau yg sangat meminati.... 'firas'...
lama tak nampak aimi.... :(

opsss sebelum lupe... thanks to cek pitt AKA apit....yg hantar brg utk aku..... termasuk novel tu....
jasamu dikenang....
nanti aku balik....... aku belanje hang makan 'lok cheng'.... okee... haha

okess chaosssss.....
salam....

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

mood aku yg tah pape....

kat kampus.....
ngaaaa...... baru abis kelas 'dr suga san'
percaye atau tidak.... aku masuk kelas setengah jam jek.... hahahaha....
budus betul....
kenape?
sebab... aku bangun lewat.....
huh!!!!....
selalu.... ade org kejutkan aku pagi2... huhu....
n aku tak akan lewat g kelas....
hehe padan muke aku....
masuk kelas dgn muke demam tapi selambe.....
wat bodo.... mcm x bersalah....
suga san pun nengok jee aku....
tanpe kate pape.... (alahhh kalau dia kate pun.... aku bukan nak faham.... ) wawawa

habis kelas..... lepak lab...... bukan wat research....
tapi online.....
haihsss apa nak jadi laaa.....
on YM....
'miya' buzz aku....
haihsss tetiba aku jadi kawan dia lak.....
perlu ke?
layan je lahhh....
lagipun... aku tanak jadi org yg x kenang budi....
miya kan dah tolong aku....
thanks miya....

utk informasi korang.... miya niii.....
LELAKI... huhu
dulu dia selalu 'kaco' aku.... about perkara yg pernah aku tulis sblum ni...
so.... tah mcmana... one day.... aku tiba2 brminat nak mintak no fon.....
sebab.....
aku mcm syak jee.... dia bukan perempuan seperti yg dia ckp..
bile aku call....
sahhhh.... mmg dia lelaki....
panjang lebar kami borak..... habis topup aku... 200++....
huhu...
miya pun... baik hati kasi aku email dia.... so aku boleh bukak fb dia......
miya fren dgn akaun org tu yg kedua... dan fren juga dgn GF beliau yg tercinta....
SAH!!...
aku tengok semua album mereka... 'mmy_bby'.... album time dorang dating... bagai2.....
date nyaa pulak.. mmg time aku bahagia dgn dia....
mmg pasangan bahagia....
tah pape jek aku nii....
nyaris2 jadi perosak... haihssss....
ya Allah.... bodoh dan hina nyaaa aku disisi MU....

kalau aku ikutkan hati.....
nak je aku teruskan hubungan' tu....
sebab... dia ckp.... dia lalui hari2 yg sgt sempurna dgn aku.... means... kami bahagia....

TAPI.....
aku tak kejam....
aku pernah rasa suatu masa dulu....
3 tahun aku dgn fahri ashraff....
tetiba datang nurul...
betapa sakit nyaa
bila org yg kita syg khianati kita.....
walaupun ashraf beria tanak aku tgglkan dia.....
walaupun.... dia mengaku... dia cuma main2..... dgn nurul....
tapi....
hati aku tetap x dpt maafkan semua perbuatan dia....
tambah dgn masalah lain....
so... aku undur diri....

aku pernah rasa semua kesakitan tu....
so aku tak sampai hati nak tengok saifura sakit mcm aku....

dulu aku dan kawan2 aku... pernah pandang hina pada nurul.... atas perbuatannya....
tu lahhh..... Allah bayar cash atas setiap perbuatan buruk aku....
sekarang.... aku lak rasa.....
aku jadi perosak kebahagiaan org!
yaAllah.... ampun kan aku.....
aku takut atas semua hukuman mu.....

borak dgn miya... best jugak....
dia ckp aku baek.....
hehe standet laaa..... aku tunjuk baek jee depan ko... haha
mcm2 dia puji aku.... cantik laa..... cun laa.... baek laaa...... (taw daaaaa)
lain mcm jek puji memuji nehh..... ko nak tekel aku ke miya?
hahahaha.....
tekel laaa wehh.... aku kan single niii.....

haihssss...
haihss dan haihsssssssss.....
tak serik2 kee dahlia.....
dahhhh2...
lupekan semua perkara yg sakit...
yg boleh buat serabut kepale hotak kite....
orang happy2.... berbahagia.....
kenapa aku perlu bersedih sorang2.....

mehhh dgr lagu "baek2 sayang' ada org kasi kat aku.....
org tu... selalu nyakat aku! dia juga tak pernah syg aku!... huhu.....
tapi dia baek.... sgt baik.... sentiasa ada waktu susah dan senang aku....
huhu thanks lalink.....
lalink yg kuat bebel....
bluekkkkk

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS