doa utk ketenangan hATi

اللَهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ نَـفْسـاً بِكَ مُطْمَئِنَّـةً ، تُؤْمِنُ بِلِقَائِكَ، وَتَرْضَى بِقَضَـائِكَ ، وَ تَقْنَعُ بِعَطَائِكَ .

Maksudnya : “Ya Allah , aku memohon dariMu jiwa yang tenang , yang beriman dengan pertemuan denganMu , redha dengan ketentuanMu , dan merasa cukup dengan pemberianMu”

di ATAS nama CiNTa~~

Tika mata
Diuji manisnya senyuman
Terpamit rasa menyubur harapan

Dan seketika
Terlontar ke dunia khayalan
Hingga terlupa singkat perjalanan
Tersedar aku dari terlena
Dibuai lembut belaian cinta

Rela aku pendamkan
Impian yang tersimpan
Enggan ku keasyikan
Gusar keindahannya
Merampas rasa cinta
Pada Dia yang lebih sempuna

Bukan mudah
Bernafas dalam jiwa hamba
Dan ku cuba
Menghindarkan pesona maya
Kerna tak upaya ku hadapinya
Andai murka-Nya menghukum leka

Diatas nama cinta
Pada yang selayaknya
Kunafikan yang fana
Moga dalam hitungan
Setiap pengorbanan
Agar disuluh cahaya redha-Nya


Biar sendiri hingga hujung nyawa
Asal tak sepi dari kasih-Nya
Kerna sesungguhnya hakikat cinta
Hanya Dia yang Esa

Saratkan hati ini dengan cinta hakiki
Sehingga ku rasai
Nikmat-Nya
Syurga-Nya
Cinta-Nya....

assalamualaikum....
huhu....
tak tahu ape nak taip....
al maklom lah... dh ber kurun tak menjengok sini....
aku sgt sibuk sekarang....
sangat3....
bermula dgn abah aku yg tak sihat.....
(sekarang dah ok... alhamdulillah....)~~ terima kasih kepada semua kawan2 yg mendoakan kesihatan ayah aku......
semoga Allah membalas nya dgn sejuta kebaikan kepada semua... aminnnn....

sekarang pulak....
aku sibuk dgn finale thesis aku....
erghhhh agak tertekan....
tu lah.... miss last minute....
apa nak cakap lagi kan....
salah sendiri....
byk masalah skrg....
tensionnnnnn sgt.....
arghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh......
huhu....
~~~ mak bidannnnnnnn.....!! rasa mcm nak kopakk ooooooooo!! ~~~
kuikuikui... apabila anda berada dalam situasi tertekan... hendak lah melayan maharaja lawak ......
hahahaha.... terbaekkkkk3..

ATAU,,,,,,,,
marilah melayan lagu2 yg menenang kan jiwa........
mcm lagu unic tu.... ~diatas nama cinta~~
ishhhh..... best laa

haaa.... citer pasal casting aku next 2 week...
alahaiiiii.... tekanan jugak ni....
hehe.... apa taknyer....
kalau laa aku dapat job tu..... aku ckp KALAU ok.......
KALAU.......
kalau dpt.... aku dah belek2 kontraknya....
aku kena stay for two years..... uhaiii....
lama tu.....
boleh ke aku bertahan.....
terikat lelama mcm tu.....
dalam masa aku terikat tu.... aku kena ikot semua promosi dorg.... x kira kemana....
aku kena bagi full komitmen....
huh..... study aku mcmana?
kalau ayah aku tahu ni.... mau laa dia karate aku.... ishhhh....
tapi aku yakin... aku tak akan dapat....
haha... berpijak di bumi nyata laa dahliya.... 90 org ++ tuuuuuuuu....
semua pun pastinye cantik2....
huhu....

aduhhh.... folio utk casting tak siap lagi....
sape nak tolong aku??
huhukk.... jom.. YM...







  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS