doa utk ketenangan hATi

اللَهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ نَـفْسـاً بِكَ مُطْمَئِنَّـةً ، تُؤْمِنُ بِلِقَائِكَ، وَتَرْضَى بِقَضَـائِكَ ، وَ تَقْنَعُ بِعَطَائِكَ .

Maksudnya : “Ya Allah , aku memohon dariMu jiwa yang tenang , yang beriman dengan pertemuan denganMu , redha dengan ketentuanMu , dan merasa cukup dengan pemberianMu”

aishiteru~norizham nordin.....

Menunggu sesuatu yang sangat menyebalkan bagiku
saat ku harus bersabar dan trus bersabar
menantikan kehadiran dirimu
entah sampai kapan aku harus menunggu
sesuatu yang sangat sulit tuk kujalani
hidup dalam kesendirian sepi tanpamu
kadang kuberpikir cari penggantimu
saat kau jauh disana
ooo…

*)
Gelisah sesaat saja tiada kabarmu kucuriga
entah penantianku takkan sia-sia
dan berikan satu jawaban pasti
entah sampai kapan aku harus bertahan
saat kau jauh disana rasa cemburu
merasuk kedalam pikiranku melayang
tak tentu arah tentang dirimu
apakah sama yang kau rasakan

reff:
walau raga kita terpisah jauh
namun hati kita selalu dekat
bila kau rindu pejamkan matamu
dan rasakan a a a aku
kekuatan cinta kita takkan pernah rapuh
terhapus ruang dan waktu
percayakan kesetiaan ini
akan tulus a a ai aishiteru

Bridge:
hapus sendiri pikiran melayang terbang
perasaan resah gelisah
jalani kenyataan hidup tanpa gairah
o…uo..
banyak segala misi dan ambisimu
akhiri semuanya cukup sampai disini
dan buktikan pengorbanan cintamu untukku
kumohon kau kembali

~~~

jumaat.....

:)) aku bahagia skrg.....

alhamdulillah.... syukur.....

sebab bahagia laa agaknya.... berat aku... asyik naik je.....

ishhhh..... izham happy... hmm....

dia suka sgt kalo aku gemok.....

pelik nye kannn.....

call je asyikkkk suruh aku makan.....

bebel tak habis2.....

mmg berat aku naik lahh......

kalau dulu..... baju aku saiz M..... longgar2 je sopan..... skrg.... ermmm malas nak ckp laa kannn....

huwaaa......

tak kan nak pakai saiz L.... umakkkkaihhhhh....

tang baju tu...... ada jugak laaa dia tego aku......

huhu.... okayyyy syg.... saye akan labuh kan tudung.... haha... tetibe....

harap2... nanti aku dah balik jepun..... berat aku akan turun balik.... haha kompom laa kannn....


hari ni.... aku nak citer ... 1 cite lawak....

ttg jiran aku..... hehe....

pagi2.... time dia nak pegi kerja..... dia hantar buah mangga kat rumah aku.....

dia cakap..... dia baru balik dari kampung dia kat melaka..... hehe

okayyyy..... tapi... aku tengok... mangga tu... mcm lah mangga yg pemes kat perlis....

harum manis.... ade kat melaka ke? wakakakakak opss......

mau je aku tanye..... abg dah lame ke dok perlis....

saye dah pat tawon tau.... hehe.....

aduhaiiiiii...... layan je laa......

kalau tak layan..... orang kata sombong pulak.... jiran kot.....

tapi... jiran aku ni mmg baik2 semuanya..... rasanya dorg tggl 3 org.... semua baik... hehe

wekkkkk


arhhh lupekan kan ttg jiran aku tu ye.... jom citer pasal lirik lagu atas nii....

ye lahhhh skrg demam 'cinta melody' kot.... hehe.... best laaa citer tu.....

tiap2 ptg mesti layan.....

citer kat tv3 pun best juga..... nora elena.....

sumpah aku cam terbuai2 jee dgn watak elena tu... huhu.....


macam2 aku nii kannnn......

hanye izham je yg faham aku... hehe....

sayang bangat kat dia.... yang selalu sabar dgn aku....

;p....................................





  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS