doa utk ketenangan hATi

اللَهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ نَـفْسـاً بِكَ مُطْمَئِنَّـةً ، تُؤْمِنُ بِلِقَائِكَ، وَتَرْضَى بِقَضَـائِكَ ، وَ تَقْنَعُ بِعَطَائِكَ .

Maksudnya : “Ya Allah , aku memohon dariMu jiwa yang tenang , yang beriman dengan pertemuan denganMu , redha dengan ketentuanMu , dan merasa cukup dengan pemberianMu”

dygta~jatuh cinta

yooaaaaaaa...
arghhhhhhhhhhhhhhhhhh.....
aku busan .....
bosan siot der hari nii.....
aku tak pergi mana2 hari nie.....
pertame... sbb aku sakit perut..... huhhhhhh...
kedua... sbb aku nak tggu ummi call aku... yehaaaa.....
mlm nii ummi dan ayah berangkat ke tanah suci... menunaikan haji.....
semoga semuanya dipermudahkan Allah.....

masa ummi call tadi.... ummi de tanya keadaan aku....
maser tu aku baru bangun tido,,,, so suara aku sgtlahhhh... ermmm.... tah laa...
ummi kate aku nanes....
aku jwp... tak lahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh.... mana de nangis....
aku ckp kt ummi...... 'sakit pewot'
so ummi faham... n terus tanye aku.... bertungku tak?
aku jawap.... 'tak' tanpe rase bersalah..... huhu...
ermmm.... pastu.... terpakse lahhh dgr bebel ummi.....
potpet222222222222......

hadoiiiiiiiiii.....
then ummi tanye lagi.....
'kak ngah dgn ***** mcmana?'
aku jwp...... ''dah habis..... dah putus..... tanak sebut lagi dah..... kak ngah tahu ... kak ngah salah... x dgr ckp ummi.....''
then ummi ckp.... alhamdulillah..... blaaaa3...
mcm2 kami bual kan....

yupppp.... aku dah sedar..... betul2 sedar....
apa yg aku doakan.... semuanya Allah dh tunjuk....
terima kasih Allah...
terima kasih jugak kawan2 yg byk nasihat aku.....

okehhhhhh.... TUTUP....
buka buku baru......
i'm juz 23..... lambat g nak menopos... bak kate lili.... so.... bukan lah desperate sgt kannnnnn....
hehe....

ehhhh nak dengar citer x? (aku tanye saper? blog aku niii bukan ade org nak masuk pon... haha)
semalam.....
de org kasi aku lagu niiii.....



hehe.... ehhhhhh2 salah.... beliau bukan kasi lagu.... beliau hanya kasi lirik......
hadoiiiiii.... terase stop jantung aku buat beberapa saat.... hehe
tapi kannnn...
aku terus je berpijak dibumi nyata......
pabila beliau berkata...... 'dia kasi lirik tu tanpa niat apa2...
huhu.....
tapi aku sukaaaaaaa sgt lagu niiii.....
niceeee je.....
terime kasih pade putera mikail tuu.....

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS