doa utk ketenangan hATi

اللَهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ نَـفْسـاً بِكَ مُطْمَئِنَّـةً ، تُؤْمِنُ بِلِقَائِكَ، وَتَرْضَى بِقَضَـائِكَ ، وَ تَقْنَعُ بِعَطَائِكَ .

Maksudnya : “Ya Allah , aku memohon dariMu jiwa yang tenang , yang beriman dengan pertemuan denganMu , redha dengan ketentuanMu , dan merasa cukup dengan pemberianMu”

musim bunga


tajuk tak bole blah arr.... hahahaha

weeeee lately... aku sukaaaa sgt dgn baby...
nak2 dok sini... uishhh baby2 kat sini semua nyaa cumil2 siot...
dgn putih melepaknyaa.... dgn mata sepetnya.... errrr geram aku...
nak je aku cubit2 budak2 tuuu....
errrrrr... errr... errrrrrr
kalau ada baby sendiri kan best....
haaahhhhh... aiyookkkkk....
sape tanak baby... kasi aku oke....
jgn buang2 kat longkan!!!! grgrgrgr

heran kann... dulu aku sgt x suka dgn baby..... merimaskan lah konon....
bising memekak....
sebenarnyaa.... tak.... mereka sgtttttt cantik dan mendamaikan jiwa....

boringnyaa hari ni.... nope i means malam ni....
dah laa sejuk.... kwn lak tak ade nak borak..... mamat putera mikail tu.... balik kg laa pulak..... tadi merungut rindu adam... 'anak' dia... tu lah malam nii dia balik tampin.... selain tu katanya nak ambik kamera n sijil utk interview esok....
tadi siang.... borak/gayut kejap dgn dia.... time dia kat offc...

hehe semenjak dua menjak niii.... aku punye fb... semua dah tak tegang.... ala2 musim bunge laa kononnya kann.... semua pon mcm nak tahu..... inbox aku penuh... semuanya bertanyekan hal aku dgn mika....
tapi tak seorang pun tahu siapa mikail tu... haha....
rahsia laa kononnya....
ahhhhh... sebok lahhh korang2 tuuu....
waktu aku tak hepi.... korang langsung tak tanye khabar aku punnn....
time aku hepi sikit nii.... semua laa nak tahu....
salah ke aku nak berkawan?
salah ke kalau ade org sudi ambil berat pasal aku?
dah kami selesa berkawan....
ape salahnya
lagipun... kami dah lama kenal...
dulu kami rapat... dia je yg selalu ambil berat pasal aku... nasihat aku time aku down....

lagi pun..... aku tak stress berkawan dgn mika....
dia tak merimaskan aku...
tak pernah konkong aku....
nasihat yg lojik....
hormat kan aku
tak pernah ganggu masa study aku...
chat bila perlu sj...
wc kdg2.... msg or call bila perlu....
aku selesa cm tu.....
tak desak2 utk sesuatu yg aku tak suka.....
dan yg paling best.... dia pun kaki futsal....
yehaaaaaaaaaaaaaaaa den sukooooooooooooo org yg activ.....
walaupun malam sabtu hari tu..... dia injured dan tak bole main utk beberapa ketika....
tapi tak pe....... JIWA tuuu dah ada kannnnn..... heheheeh

tapi kannnn....
kannn
kannnnnnnn
kannnnnn....
mamat niii amat lahhhhh tak romantik....
betull....
langsung tak romantik... hahaha
kalau dia baca niii
haihssss

haaaaa.... satu lagi... aku suka dia... sbb ape taw? sebab dia photograper....
dulu2 masa baru2 kenal.... aku selaluuuu laa tengok2 je gambar kat album dia....
tak komen pape pun.... tapi aku mmg suka kerja dia....

ishhh apa citer mamat tu jek niiii....
kang kalau dia masuk sini... kembang kempis laa pulak kann......
dia masuk sini ke?
aku yakin dia tak masuk... hehe

ok citer bab aku....
aku dah makin stabil dah sekarang... Alhamdulillah...... terima kasih Allah
happy dgn kwn2 fb...
ngaa kawan fb...... sejak seseorg dua dah tak ada dlm list aku..... makin ramai dah berani tegur aku....
hehe lawak gak laa aku rasa...... betapa power nyaa sesetengah org kannnn ;)
tapi aku tak kesah...... aku ok jee.... siapa nak kawan... boleh terus kawan.... sape x suke.... boleh berambus dari wall aku.....
haaa boleh mcm tu?
boleh je kannnn ;)

daddy murtaza..... family dier semua boleh terima aku... abg faizal... abg kozae... adik iqram dan adik azra.... semua baik2... dan... ucap 'welcome' pada aku..... terharunya rasa ade fmly yg baik mcm dorang.....
alhamdulillah..... walau pun ada org citer yg bukan2 pada daddy.... daddy ok je.... tetap syg aku ... tetap ambil berat pasal aku...

sekurang2nyaa hilang rindu aku pada ayah bila aku dpt chat setiap hari dgn daddy.....
aku syggggg ayah dan daddy....

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS