doa utk ketenangan hATi

اللَهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ نَـفْسـاً بِكَ مُطْمَئِنَّـةً ، تُؤْمِنُ بِلِقَائِكَ، وَتَرْضَى بِقَضَـائِكَ ، وَ تَقْنَعُ بِعَطَائِكَ .

Maksudnya : “Ya Allah , aku memohon dariMu jiwa yang tenang , yang beriman dengan pertemuan denganMu , redha dengan ketentuanMu , dan merasa cukup dengan pemberianMu”

Andai kumiliki semalam

Andai kumiliki semalam
Dan bisa aku ubah menjadi esok
Takkan kuubah apapun
Kerna aku tahu engkau tetap indah
Tanpa sempadan masa
Aku bahagia seadanya

Tangis ini tanda kasihku
Bukan mengeluh luka yang semalam
Kerna engkau mengasihiku
Tiada sendu lagi di duniaku ini

Aku tak dapat bayangkan
Sengsara yang harus kutanggung
Jika kau pilih perpisahan
Tanpa punca yang meyakinkan
Aku akan tersasar mencari cintamu

Andai terhentinya masa
Dan gunung jatuh ke laut
Kau tetap kucinta
Kasih sayangku adalah kekuatan

Untuk menempuh segala
Dugaan yang tak terbayangkan
Oleh insan yang lemah seperti kita
Sekalipun kumiliki esok
Takkan kumenolak ketentuan




~~ uishhh...
korang tengok liriknyer,.... baca.... faham.....
speechless kannnn....
sebab sgt best....
dari semalam.... dah berbelas kali aku dgr lagu nii.....
sukerrr sgt laa der,....

bermula.... aku dgr dari wall club hansome N beautiful di facebook.... (haha club mcm ni pon ade)
korang join x?
takkkk???? :O
korg tak cantik /ensem lah maksudnya... hehe....
sebab tu lh x de org invite.... wakakakakaaaaaaa.....

aku 1st time dorg invite pun.... malu2 nak join...... hehe...
ape tak nye..... semua kat sana mmg sgt2 hensem dan cantik2.... (kecuali aku)
semua hot2... haha....
haihss..... terima kasih laa kepada encik rahul.... selaku president club.... kerana
menginvite aku.... dan ckp aku antara camteq2...
errrr.... poyonya aku....

adehhhhh... sudah2 laa kepoyoan k....
ape nak citer ea??
ermmm.....
xde ape yg menarik pun.... aku masih kat koufu......
hari2 terakhir disini.....
wahhhhhh......
tak sabar nak berambus dari sini.... haha....
kecik hatiiii org2 koufu bace nii kannn....
aku gurau lahhhh.....
''gurau2 sket pun dah x bole skrggggggggggg.... fine lahhhhhh''~~~ teka ayat sape niii???.....
sape tgh senyum time bace niii.... ayat die lah k..... aku pinjam.... hahaha

cerita pasal buah hati.... tak ada apa jugak yang best.....
biasa2 je.....
merajuk... berangin..... kan biasa tu.... adat laa kot....
kitaorg bergaduh... bukan sebab sesiapa okeee.....
jgn salah faham.....
cerita2 org.....
cerita bodoh2 tu..... kita gelak2 je kannn syg?
tak menjejas kan apa2 pun.... makin syg ade laa.....
anggap jer laa.... lawak bodoh.... citer lapok...
yg dah basi...... (attn to cik athira)
huhu....

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS