doa utk ketenangan hATi

اللَهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ نَـفْسـاً بِكَ مُطْمَئِنَّـةً ، تُؤْمِنُ بِلِقَائِكَ، وَتَرْضَى بِقَضَـائِكَ ، وَ تَقْنَعُ بِعَطَائِكَ .

Maksudnya : “Ya Allah , aku memohon dariMu jiwa yang tenang , yang beriman dengan pertemuan denganMu , redha dengan ketentuanMu , dan merasa cukup dengan pemberianMu”

.................

assalamualaikum........
tumpang lalu.....
hehe poyo.....
aku ade blog rupa2nya.... hahaha....
sorry laaa readers... (ade ke.. org baca blog aku) hehe
aku dah berada di MALAYSIA.......
so..... korang pun mesti faham keadaan aku kann....
kejutan budaya lah lebih kurang.... hehe
busy semedang dah aku sekarang.....

semalam..... buah hati sy tu tegor......
'syg dah lama tak tulis blog....'
baru lah aku tersedar...... yg aku ade blog....
hehe.... hilang ingatan.....
maklom laa.... byk benda nak fikir......
fikir nak makan mc D lahhh...
nasi lemak opah kat depan sekolah tu lahhhhhhhh....
nyummm3.....
mcm2 nk fikir....
haha...

seminggu aku balik.... berat aku naik 2 kg......
skrg.... 44kg.... sekian terima kasih....
ijam punye lah happy mendengarnya.....
haihsss.....

seminggu naik 2 kg.....
sebulan.....8 kg.....
6 bulan...... arghhhhhhh.... aku malas kiraaaa.....
huwaaa......


~~~~~
sudah2..... lupa kan pasal berat badan aku tu.... x penting...
ada yg lebih penting utk kita semua renungkan......
::mode sedih::
sedih tengok keadaan jepun....
kalau aku tak pernah g sana..... atau tak pernah belajar sana.....
mesti aku pun tak kesah ... mcm ... dorg2 yg komen kat blog2......
tentang keadaan MARIA OZAWA..... ok ke tak....
tentang lukisan sebuah akhbar m'sia..... yg masuk berita CNN......
time tu aku berada di seoul.... tgk berita mcm tu...... CNN lak aihhhh....
1 dunia tgk.....
rasa mcm nak nangis jek.....
perlu ke wat lawak benda mcm ni.....
orang kena musibah......
bersimpati lah .....
bukan nya mempersenda2 mcm tu.....

time tu.... semua family.... iaham... kawan2.... risaukan keadaan aku....
terima kasih korg yg mendoakan aku...
apa yg aku boleh kongsi.....
aku sgt takut time tu....
Allah je tahu.....
menangis dan berdoa jek......
line fon semua terputus.....
nak keluar takut....
sesekali jek boleh online.....
bayangkan.....
tapi aku bersyukur..... sebab.... semua selamat.....
Alhamdulillah....
Allah maha besar....

teringat lagi.... mase earthquake tu....... kitorang kat sana semua mcm takjub.....
~hebatnyaaaa teknologi jepun.... EQ 8 sumthing pun tak jejas teruk bangunan2.....
hebat3.......
tapi sehari selepas tu...... tsunami dtg..... masyaAllah...... subhanallah....
muhasabah diri....... sehebat mana pun teknologi manusia..... tetap tak dapat menahan kehendak Allah yg maha agung.... subhanallah......
Allah maha mengetahui.....


ما شاء الله كان وما لم يشأ لم يكن
Setiap sesuatu yang Allah kehendaki ia berlaku maka ia berlaku, adapun setiap sesuatu yang tidak Allah kehendaki ia berlaku maka ia sekali-kali tidak akan berlaku.

semoga semua org kat jepun tabah menghadapi ujian Allah.......
semoga Allah sentiasa pelihara semua kawan2 yg aku syg disana.....
utk korang yg masih di koufu..... tabah ya.... sabar.....
jaga kesihatan...... sesungguh aku tak happy bile ingat korang semua yg dalam kesusahan disana.... :((
aku setiap hari tggu berita korang..... doakan korg....

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS