doa utk ketenangan hATi

اللَهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ نَـفْسـاً بِكَ مُطْمَئِنَّـةً ، تُؤْمِنُ بِلِقَائِكَ، وَتَرْضَى بِقَضَـائِكَ ، وَ تَقْنَعُ بِعَطَائِكَ .

Maksudnya : “Ya Allah , aku memohon dariMu jiwa yang tenang , yang beriman dengan pertemuan denganMu , redha dengan ketentuanMu , dan merasa cukup dengan pemberianMu”

bosan tahap hagemaru.....



Just The Way You Are Lyrics

Oh, her eyes, her eyes, make the stars look like they're not shining
Her hair, her hair, falls perfectly without her trying
She's so beautiful, and I tell her every day

Yeah, I know, I know, when I compliment her she won't believe me
And it's so, it's so, sad to think that she don't see what I see
But every time she asks me do I look ok, I say

When I see your face, there's not a thing that I would change
Cause you're amazing, just the way you are
And when you smile, the whole world stops and stares for a while
Because girl you're amazing, just the way you are(yeah)

Her lips, her lips, I could kiss them all day if she let me
Her laugh, her laugh, she hates but I think it's so sexy
She's so beautiful, and I tell her every day

Oh, you know, you know, you know, I'd never ask you to change
If perfect's what you're searching for then just stay the same
So, don't even bother asking if you look ok
You know I'll say

When I see your face, there's not a thing that I would change
Cause you're amazing, just the way you are
And when you smile, the whole world stops and stares for a while
Because girl you're amazing, just the way you are
The way you are, the way you are

Girl you're amazing, just the way you are

When I see your face, there's not a thing that I would change
Cause you're amazing, just the way you are
And when you smile, the whole world stops and stares for a while
Cause girl you're amazing, just the way you are. Yeah

aku busan niii weyyhhhhh....
tulunnn.... tulunnnnnn....
on ym....
xde org yg free....
skype pun xde org gak....
sms2 kenkawan.....
semua reply ayat yg lebih kurang je....
aku busy...
aku kat luar...
malam minggu kot der....
haihsss....

layan lagu ijam kat atas ni.... tah berapa kali dah ulang.....
huhu....
tggu ijam balik ....
hari ni.... die ke Shah Alam....
pergi wedding kawan dia ....
uishhhh jeles nya aku....
nasi kenduri yg sgt sedap....
arghhhhhh....
mcm laa boleh makan skrg....
mmmm

~~
semenjak dua menjak nii...
aku tak sihat....
muntah2...
asal makan je aku mesti akan muntah....
mula2 tu aku syok..... sbb...
berat aku xde laa naik.....
kannn.... sbb apa yg aku makan.... aku muntah kan balik... huhu....
lama2... semua org tegur.... muka aku pucat....
mcm org sakit...
plus aku kerap sgt demam.....
dan ... bila aku g check....
doktor kata aku ada ulser....
haihss....lepas 2 hari aku fikir2.....
terus wat minor operation lepas tu....
hehe.... ramai org terkejut.....
time tu aku cuma bgitahu izham....
selain abg senior aku si hakimi.... dan sorg lagi..... abg azuwan...
huhu...
ummi pun aku tak gitau....
apetah lagi kenkawan....
sebab....
sebab aku tanak kecoh2....
lagipun aku sgt takut time tu....
tanak arr stress2... nanti ramai yg tahu.....
dorg mesti risau.... dan akan wish2 aku bagai2.....
niat aku baek ok.... tanak korang risau....
huhu kalau korang kenal dahliya.....
itulah aku....
aku mmg suka buat org marah....
dan buat org tersinggung....
huhu teruknya aku kannn?
ade aku kesah?

izham...
ermmm....
dia sgt risau....
kesian dia....
walaupun aku ckp aku ok....
tapi aku tahu dia risau....
dalam risau2 tuuu....
asal call aku je....
mesti dia membebel....
aku rasa.... bebel dia tu dah tahap
mak nenek tau x....
banyak betul pantang larang dia...
dan satu perangai dia yg buat kami selalu bertekak skrg....
ialah....
dia sgt garang....
buat aku selalu terasa.....
sensitif laa konon2 nya.....
padehal aku tak larat nak lawan.....
ala org sakit kot.....

kalau tak sakit.... siap rr...
sepatah dia ckp..... 18 ratus aku jwp....
sampai dia pulak terdiam....
hehe.....
sorry syg....
u kan suka ''gurl yg boleh buat u terdiam....''
hehe rasa kann...

pelik kan? suka gurl yg boleh buat dia diam.... huhu....
kalau lelaki lain suka perempuan yg rambut panjang ayu2....
dia lak suka yg rambut pendek....
org lain suka aku kurus2 langsing.....
izham... tak.....
dia tak habis2 suruh aku makan.....
selalu komplen aku sgt kurus....
keding... mcm tak bahagia....
pelikkk2....
sgt pelik ...
org lain sgt takut nak membebel kat aku....
sbb takut aku merajuk... marah....
tapi dia selambe jek....
membebel tanpa segan silu....
huh!!....
paling tak tahan.... bila dia bebel aku pasal makan....
Allah shj yg maha mengetahui... huhu...

uishhhh... cantik nya bulan malam ni....
teringat sgt pada izham....
kata dia.... hobi dia ade lah melihat bulan....
kerana... bulan cantik mcm aku....
aku cntik mcm bulan???
huhu.....
rase mcm terbang bila dia puji mcm tu pagi tadi....
ye laaa.... bukan senang tau nak dgr dia puji2....
haihhh... sejak bila pulak aku suka kena puji niii...
huh....
tapi aku sgt menghargainya....
bulan kan one n only.....
bertuahnya aku.....

bertuah2 pun....
tiap2 hari buat perangai....
bergaduh setiap hari....
sampai ada yg meluat tgk kami.... ihiksss....
bergaduh manje2 je kannn b?
huhu....
kdg2 mcm dah tak peduli kat org lain je.....
bergaduh dgn selambe....
ermmm..... ape de kesah org tak suker kannn....
bukan dorg bayo bill sepital aku kot....
hahaha... poyos...

dah laa.... aku penat nii taip mengunakan tangan kanan....
ermmm
sambung tengok bulan.... sambil... tunggu mamat yg bernama
norizham bin nordin balik dari kenduri.....
mata aku semakin kecik.....
perlu ke aku tido di balkoni malam ni....
mmmmmmmm.........










  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS