doa utk ketenangan hATi

اللَهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ نَـفْسـاً بِكَ مُطْمَئِنَّـةً ، تُؤْمِنُ بِلِقَائِكَ، وَتَرْضَى بِقَضَـائِكَ ، وَ تَقْنَعُ بِعَطَائِكَ .

Maksudnya : “Ya Allah , aku memohon dariMu jiwa yang tenang , yang beriman dengan pertemuan denganMu , redha dengan ketentuanMu , dan merasa cukup dengan pemberianMu”

semalam yg hangat~

salam....
jumaat yg sgt sejuk.....
tapi hati aku masih suam2....
arghhhhhhhhhhhhh......

semalam yg hangat.....
benggang betul aku...
tahniah laa pade org tu yg berjaya buat aku marah....
aku jarang marah.... tak suka...
nak2 pada org yg aku tak kenal..,
sebab bila marah menguasai....
mula lah kita akan menunjuk kan kebodohan...
haihsss.....
tapi aku manusia biasa....

semalam, hakim sms aku.....
'amoy... ko tgk wall ko.... ape kejadah nye mamat tu'
then aku balas balik.....
~mende? sy study... malas nak on9
'ok.. nanti ko free... ko tgk la, study smart k dear'

tapi... masa tu... nak study pun da tak best.... so aku terus lah... on fb...
wohhhhh.... gambar aku....
dgn sukahati nyaa beliau telah mengedit... dan menayang di wall....
pada mulanya.... aku tak baca komen2 kenkawan die....
bila aku baca satu persatu.....
aku dah mula terasa panas....
ape motif ko???
dia katakan di inbox..... 'abg bergurau'
wahhhhhhh3333333....
itukah cara... golongan2 hi clas bergurau....
lawak bodoh keterlaluan....

aku mula terfikir.....
apekah aku pernah buat salah pada dia?
seingat aku.... tak pernah...
aku sentiasa hormat kan dia....
tapi kenapa dia sanggup buat mcm tu....
tentang kawan2 dia tu.....
haihhh memang sedia maklom laa.....
dulu yg komen di wall izzat....
'mereka2' lah juga.... :) ape nak heran.....
dah memang quality dan sikap mereka sebegitu....

aku peduli hape korang semua tak kenal aku dlm pic2 tu......
do i care?
korang langsung tak penting dalam hidup aku....


Mohamad Erwan January 6 at 7:13pm Report
liya...abg minta maf yer..niat nak gurau2 jer..
ok ok..abg delete balik gambar tu..
alaaaa...kan liya ni mcm adik abg jgk..dah2..jgn duk tulis status yg bukan2 kat wall nti..meh abg delete skrg gak...

hahaaha kata adik.....
ko layan adik ko mcm tu ke?
teruknya.....
kalau mcm tu lah layanan seorg abg terhadap adik2nya....
SUMPAH aku tak teringin ade abg....

tetiba aku setuju dgn komen aimi
~~tak hbs2 sikap tu.....nmpk jek alim
tp alim lagi banduan kat penjara
takde sikap sampai nk jatuhkan org mcm nie

ermmmm....
melihat komen2 aimi semalam.....
aku tahu dia sgt benggang pd aimi.... sampai sanggup delete aimi dari fren list dia.....
ape niii....
kate golongan hi class.....
come on laaa.....
profesional sket....
ko masalah dgn aku.....
ape lak nak babit kan kawan2 aku....
lagipun.....
ape sgt laaa komen bekap aimi tu,,
komen seorg kakak mempertahankan adiknya... je ponnn
berbanding dgn ape yg ko buat... dan kawan2 ko komen....
;) ye tak?
ishhh budak2 betul.....

melihat aku marah2 semalam.... ramai yg menegur di inbox....
ade salah seorang kawan aku berkata.....
aku sedang menakut kan izham....
menunjuk kan bukan diri sebenar pada izham....
hehe.... ape pulak?
marah kan normal.... semua org pernah marah rite?

sebenarnya... izham tak heran pun.....
sebab....
dia selalu je kene marah dgn aku.....
haha... ;p

pasni aku dah tanak marah....
insaf
nak jadi budak baik....
tak marah...
tak jeles...
tak membebel....
lantak lahhhh awak nak buat ape.... mcm semalam tu.... :)
sakit hati aku... bile die wat tak nampak aku kat wall syafiq...
owhhh.... patut lah mcm tu.... kan....
ex dia ade di wall syafiq.... dia tanak ex dia tahu pasal kami....
hurmm.....
pape je laa....

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS