doa utk ketenangan hATi

اللَهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ نَـفْسـاً بِكَ مُطْمَئِنَّـةً ، تُؤْمِنُ بِلِقَائِكَ، وَتَرْضَى بِقَضَـائِكَ ، وَ تَقْنَعُ بِعَطَائِكَ .

Maksudnya : “Ya Allah , aku memohon dariMu jiwa yang tenang , yang beriman dengan pertemuan denganMu , redha dengan ketentuanMu , dan merasa cukup dengan pemberianMu”

ummi dan izham tak sihat ~ :((

Ya Allah, ampunilah segala dosaku, dan (dosa) kedua ibubapaku, dan rahmatilah keduanya sepertimana mereka mendidikku pada waktu kecil. Berikan lah keduanya kesihatan dan kehidupan yang baik didunia dan akhirat~
amennnn

aku susahhati.....
ummi tak sihat kat sane....
semalam.... aku call ummi...
beberapa kali call... ummi tak angkat...
tggu ummi call back.... tapi tak call juga....
aku sedih... x sedap hati....
call ayah..... ayah reply dgn sms....
'angah... ayah tgh kursus kat penang,
kenape dgn kamu?'

aku jadi lagi susahati...
terus call cikyah jiran ummi....
kata cikyah ummi demam....
hukhukhuk.....
minta tolong dgn cik yah utk tengok ummi...
sampai petang.... baru lah aku dpt dgr suara ummi....
ummi tanak aku risau....
bole ke tak risau....
along tak de...
adeq kat asrama...
ayah pun takde....
haihssss... stress nyaaa.....

aku bertambah stress bila aku call along.... dan dia jwp..
'along tak bole balik lah.... byk sgt keje.... tengok lah minggu depan kalau free along balik rr'

arghhhhhh... tetiba aku menjadi berangin mendengarnya....
ummi sakit! agak2 rrrr....
kate anak sulung..... bertanggungjawap lah sket....
haihsss....

'tengok lah mcm mana nanti.... along mintak amir pegi.... dia free jek weekend'

errrr..... mak ko ke mak die...... haihssss.....
wat pe nak susahkan org.....

susah gak kan....
ermmmm.....
fikir2 lah sendiri....

ape pun aku doakan yg baik2 utk ummi....
semoga ummi sentiasa dalam lindungan Allah....
semoga Allah segera sembuh kan ummi dari sakit....

izham pun tak sihat....
demam....
semalam dia ke klinik....
agaknya dah tak tahan kot....
selalu nya... membebel lah aku sampai lenguh mulut.... dia tak pergi....
degil betul....
semalam tetibe dia sms....
~syg.. sy dh kat uma.... baru balik dari klinik... wat oksigen....... blaa333
aku reply 'OK'
hehe.... tapi dalam hati ..... yeshhhhhhhhhhhhh!!!!!! alhamdulillah :D
semoga kedua2 org yang sgt aku cintai sihat~




  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS