doa utk ketenangan hATi

اللَهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ نَـفْسـاً بِكَ مُطْمَئِنَّـةً ، تُؤْمِنُ بِلِقَائِكَ، وَتَرْضَى بِقَضَـائِكَ ، وَ تَقْنَعُ بِعَطَائِكَ .

Maksudnya : “Ya Allah , aku memohon dariMu jiwa yang tenang , yang beriman dengan pertemuan denganMu , redha dengan ketentuanMu , dan merasa cukup dengan pemberianMu”

exam is just around da corner.... OMG

morning sunshine ....
The smiling sunrise woke me up this morning,
I opened the window and felt the touch of fresh air
And the warm hug of the morning sun...

sungguh mendamaikan....
:)
lama siot aku tak tulis blog.....
aku pun tak tahu apa yang aku busy kan.....
studyweek je pun.....
uihhhhh... tetiba menjadi stress.....
2 weeks more, huhh.. 2 weeks to go.. my final exam is coming..so soon..
Time is running so fast.. and..still..I’ve got lots lots lots of assignment to be done. 4 more essays.. i have tried to use all my precious time wisely.. but still…

Ya Allah, give me the strength..

syukur aku ade izham....
dia betul2 membantu menstabil kan emosi aku sekarang.....
sangat2 bersabar dengan aku...
walaupun..... kadang2 aku rasa... aku ni mmg tah pape....
dia semakin memahami aku....
thanks syg....

kesian dia.....
penat kerja.....
nak layan aku lagi....
ishhhh....
insafff3.... huhu

tapi ape yg aku mengamuk tu betul pe......
bukan nye aku saje2 nak bebel.....
harap dia boleh jage diri kat sana.....
ermmm.... walaupun aku tahu sia2 jek membebel pasal tu.....
nak tahu apa ayat dia?
'ye syg.... i tahu.... i boleh jaga diri i.... dun worry syg.. siap boleh jage u jugak nanti....''
blaa33333333.....
grgrgrgrgrrrrrrrr....

ermmmm....
semalam aku agak stress....
dengan fahri....
dia masih lagi post lagu di wall aku.....
dan semalam kali kedua aku tegur dia.....
aku cakap... aku tak suka dia buat mcm tu....
dia pulak tanye aku....
'awk dah tak syg sy ke?'
tapi aku jawap.....
'sy syg izham..... dan sy tak pernah benci awk'

aku rasa dia dah cukup matang untuk faham situasi aku.....
izham tak pernah tanya atau marah pasal fahri....
so.... aku tak nak tggu sampai dia menegur aku pasal tu.....
aku sgt3... berharap..... fahri menghormati perasaan izham....

sangat susah utk menjaga hati semua orang.....
aku sentiasa mendoakan agar semua orang bahagia....





  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS