doa utk ketenangan hATi

اللَهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ نَـفْسـاً بِكَ مُطْمَئِنَّـةً ، تُؤْمِنُ بِلِقَائِكَ، وَتَرْضَى بِقَضَـائِكَ ، وَ تَقْنَعُ بِعَطَائِكَ .

Maksudnya : “Ya Allah , aku memohon dariMu jiwa yang tenang , yang beriman dengan pertemuan denganMu , redha dengan ketentuanMu , dan merasa cukup dengan pemberianMu”

weekend~

hari yang sangat emosi....
aper da....
ada kah aku tak jager sensitiviti org lain?
maaf yerr sesiapa yg mengunjungi blog aku ni...
kadang2 aku agak sengal...
hehe hanya abg ril yg faham tahap kesengalan aku....
sebab... dia POYO....
weeeeee,.....
suke hati aku rrr nak taip ape kannn..... blog aku....



weekend lepas.... walaupum agak boring... tapi aku enjoyed jek....
bestttt2..... jumaat... aku g kelas malam....
walaupun kaki aku bengkak.... makin bengkak.... aku g jugak kelas...
aku kan seorg yg rajin.... kohkohkoh...
habis kelas.... terus jek balik bilik... malas aku nak g memaner.... sbb kaki aku makin sakit....
arghhhhh... denyut2 dowhhh....
boring nyaa lahaiii... lili lak tade.... dia cumer tggl nota....
*yaya aku tak balik.... demam campak ko dah jangkit aku.. meh terajang sikit.. haha*

hadoiiii.... pegi mana sajer laa dak lili niii.... aku terus jek call dier... tapi....x jawap... ermmm
pastu... aku juz sms dier.... harap2 nanti dia bacer laaaa.... *wehhh.... jager diri!!!!*
tapi aku terfikir gak.... dier g mane yek....
dgn saper....
uishhhh

kaki aku lak... siot jek.. makin sakit....
busannyer time tu.... ermmm
sms ummi.... cakap demam aku dah ok....
tanak ummi riso...
ummi citer... ayah  tak sihat... :((
aku lak yg jadi riso...
siann ayah...
semoga ayah cepat sembuh....

ummi tanyer... naper aku jarang call... huhu... aku ckp... aku bz skrg... (alasan bodoh... harap ummi aku tak kecik hati )
pastu ummi terus jek ckp..... 
nanti ummi topap kan utk kak ngah ye... duit ade x?
~ade je ummi...
sehari dua lagi... ummi bank in yer... hari tu... angah kate nak beli buku... dah beli ke?
~belum... kat kangar tade buku tu.... nanti lah kak ngah dah sihat sikit... g alor setar...
borak2 dgn ummi.... gosip2 pasal kak long ain... dan cem... huhu

habis borak.... aku layan fb.... layan ym....
tetiberr... jenggg3... ade call.... hehe suspen rr.... no tak kenal.... aku malas angkat....
byk kali gak rr...
then ader sms....
*awat x angkat... ni abg sham.... kenai dak? anak anjang hashim*
lepas tu... baru lah aku angkat.... hehe
kenai dak abg sham?
~owhhh... kenai.. hehe... (pade hal aku blur2 jek.... yg mana 1 abg sham tu ea)
ummi kata.. kak ngah demam? tu lah anjang suruh call ni... depa suruh kak ngah dtg umah... 
~ehhhh... dah ok dah..... sihat dah niii... hehe
anjang kata.... kalau dah ok... kena berbedak.... kalau tak nanti campak tu naik balik....abg p ambik kak ngah skrg ya?
~erkkk... sekarang tak bole abg sham.... dah lewat... takper2.... demam nii ok dah...
ok kalau mcm tu... esok pagi abg p ambik.... angah siap awai sikit ye....
assalammualaikum...

hadoiiiiiiii.... caner niiii
huhu
esok nyaa awai2 pagi abg sham tu dah call....
huwaaaaaaaaaaa.....
nak tak nak.... aku g jugak laaa....
masa nak g kat kereta abg sham.... abg sham tengok semacam jek aku jalan....
*kaki awat?
aku pun citer laa.... panjang lebar... hehehe... seb bek ade citer... kalau x... aper aku nak sembang dgn dia.... hadoiiiiii....
sampai kat sungai batu pahat... suasana jadi kecoh... huhu.... malunyerrrrrrrrr....
hampeh tul.....
ankle bengkak je pun.... dah mcm aku ngidap barah....
pak njang terus je panggil nenek sebelah... suh urut....

hadoiiiiiii.... tanakkkkkkkkkkkkkkkk.... (tapi jerit lam hati jek)
muler2 nak wat cool... hehe sebab ramai je org kannn... malu rrr...
tapi... tangan nenek tu..... yaa ampun..... baru pegang jek.... aku dah jerit tanpe segan silu......
uishhhhhhh sakit siottttt..... nak je aku terajang org2 yg ade kat depan aku tu....
nenek tu kate.... dah masuk angin aper bala... bagai lah.... mcm doctor rrr
 hehe
kat sejam gak arrr... nenek tu dok ulit kaki aku....
bagi aku.... aku rela jek g hospital... x ray ke hape ke....
sakit rrr ... urut2.... dah rr minyaknya buat aku migraine sehari... busukkkkkk
abg sham lak dok sengih2....
~sepak mau???~ huh

nenek tu kata.... jgn dok main bola dah lepas niii..... apa niiii org tina men bola....
aku cuma sengih2 jer laa..... (dalam hati..... ~ de aku kesah) wakakakakaka

tengahari tu.... mak njang masak sedap2.... weeee..... gulai tempoyak....
huhu rinduuu ummi :((

petang lak.... pak njang bawak balik 'air tawar' suh aku mandi... n bedak... utk aku letak kat seluruh badan....
eeeeeeyakkkkkk...
kalau ummi yg suh.... dh sure2 aku bantah.....
seb bek laaa aku masih malu2 kat umah dorg tu....

malam tu.... mak njang suh aku tido sane.... tapi... aku cepat2 jek bagi alasan.... tak bawak baju...
uishhhh segan rr aku
abg sham lak... wat pasai tanak antar aku balik.... huwaaaa....
grgrgrgr....
tanak antar sudah... aku call lili... hehe
pastu.... abg sham hantar gak rrr.... lepas aku dah mcm nak nanes... huhu
sblum balik.... kitorang singgah kat mini MAHA.... jumper lili kat sane.....
maser tu lahhhhh.... encik iz call aku....
nyampah jek rase.... dh kat seminggu tak call... sekali call.... nak ckp kasar2 dgn aku....
pastu... aku malas nak gaduh2.... terus jek aku letak ....
abg sham tanye... saper....
aku tak jawap....
malas rrr....

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS