doa utk ketenangan hATi

اللَهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ نَـفْسـاً بِكَ مُطْمَئِنَّـةً ، تُؤْمِنُ بِلِقَائِكَ، وَتَرْضَى بِقَضَـائِكَ ، وَ تَقْنَعُ بِعَطَائِكَ .

Maksudnya : “Ya Allah , aku memohon dariMu jiwa yang tenang , yang beriman dengan pertemuan denganMu , redha dengan ketentuanMu , dan merasa cukup dengan pemberianMu”

kekasih yg tak dianggap

apa kah yg anda lakukan bila marah?

diam...
buat bodoh..
marah org,, yg buat kita marah..
tengok gambar kucen...
pegi kelas dgn perasaan marah...
marah prof... bila prof buat lawak bodoh...
marah akim... sebab dier call time aku kelas..
marah lili... sbb dia parking motor aku kat sebelah refa.... grgrgr
marah tong sampah
.........
dan akhir sekali.... menangis kat umi...
ummi tanyer... ngaper?
aku jawap.... rasa nak demam.... ~alasan~
tapi... ummi lebih tahu....
dan ummi ckp.... tu lah... ummi dah ckp... jgn bercinte mase belajo...
huhu... mmg beliau seorg ummi....

umi tak faham....
biar lah....
masalah aku... aku selesai kan sendiri...

bila2 aku fikir2....
aku mcm buat benda yg salah pulak...
mmg aku sentiasa rasa bersalah...
kalau lah dia masih ada... dia mesti sedih ada kawan mcm aku...
tapi... dah takdir....
siapa yg boleh menolak takdir...
aku tak sengajer jatuh cinta padanya...

semalam... buat kesekian kalinya... hati aku sakit lagi....
balasan tuhan sbb dosa aku mengkianati kawan agaknya...
ermm..
aku betul2 rasa diperbodohkan dia...
dia betul2 mempergunakan aku...
utk kepentingan diri dia...
selfish....
kemudian.. senang2 minta maaf...

''minta maaf..tak ada niat...nak buat aku terluka....'' aku dah muak mendengarnya

dia salah kalau dia anggap aku seperti ex nya... senang memaafkan semua org...

lebih buat aku terluka... lebih buat aku sedih...
dia langsung tak menghargai aku...
malu nak mengaku aku ni seseorg pada dia... malu kawan2 dia tahu...
erm....
dah mcm tu....
perlukah aku fikir positif lagi?
alasan dia....
belum bersedia....utk kawan2 dia tahu...
ok fine....
maksud nya apa?
samer2 faham lah k?
:)





lagu niiii sangat sesuai utk aku....

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS