doa utk ketenangan hATi

اللَهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ نَـفْسـاً بِكَ مُطْمَئِنَّـةً ، تُؤْمِنُ بِلِقَائِكَ، وَتَرْضَى بِقَضَـائِكَ ، وَ تَقْنَعُ بِعَطَائِكَ .

Maksudnya : “Ya Allah , aku memohon dariMu jiwa yang tenang , yang beriman dengan pertemuan denganMu , redha dengan ketentuanMu , dan merasa cukup dengan pemberianMu”

pUinG ciNTa~

salam jumaat yg mulia....
:D
aku tak tahu kenapa aku berada di lab seawal ni....
apekah aku dah tak normal?
atau aku dah berubah menjadi baik....
ngehhhh3....

kelas polymer belom habis.....
aku sedikit terganggu dgn kelas ni sekarang...
mud aku pun sentiasa tak menentu..
akibat dari stress...
arghhhhhhh....
aku kena bagi 200 peratus perhatian...
sebab....
sebab ape ea?
erghhhh slow learner laaa beb....
huh....
tetiba aku menjadi lembab....
ape yg tutor ajar satu benda tak faham....
(mmg laa tak faham.... bahasa jepun! )
cer kalau dia guna bahasa ganu.... macam prof nizar..... boleh g tahan....
haihsssss.....
benci tul aku.... bila aku kena buat kerja byk2 kali.....
balik umah kena wat research sendiri....
arghhhhhhh.....
stresssssssssssssssss.....

kesah aku dgn izham lak....
hadoiiiii....
sekarang asyik lahhhh bergaduh...
ade jek bende nak di bergaduhkan... (uishhh betul ke ayat aku neh)
dulu2 time kawan biase.... happy jek kitorang....
sekarang.... true colour semua dah keluar... hehe
yg best pasal izham....
kalau bergaduh jek.... dia tak suka panjang2.... atau lama2....
dia akan terus settle kan time2 tu gak....
kalau dia marah....
dia akan diam...
so.... faham2 laa sendiri...
ngeee...

semalam.... adik aku msg aku...
~ angah., abg izham ckap pade along..
dia nak g melencong..
dia suruh along jgn bgtahu angah,
takut angah marah..

~melencOng tu... MELANCONG eh angah?

~betul! adeq yg baca msg tu,
along takde... pegi pasar malam...
fOn die memekak.... adeq bace laa
siap reply agi.... tapi abg izham tak balas...
takut kan adeq lah tuh...
kuakuakua....

walaupun aku agak berangin dgn msg pertama tu........ tapi msg kedua tu buat aku gelak....
hehehehehehe.....
adik aku nii fail BM kew?

hadoiiii.... GTG laaa.... aku ade kelas jap lagi....
lama betul aku tulis blog hari ni.....
mana tak nye...
sedang2 menaip.... izham call.....
layan dia dulu....
rinduuuu....
borak sampai habis kredit....
pelik laa die tu....
ade ke dia suke dgr aku membebel.....
kata dia.... best....
sebab suara aku kuat.....
hahahaha...
ishhhh tu lah cinta kan....
bebel pun sedap.... best....
tak faham den....
habis borak....
sambung menaip ... hehe

tetibe fon aku bunyi lagi....
uikkkk??
dia call...
menunaikan tanggungjawap.....
hikhikhik....
sgt suwit my beloved hubby....
borak lagi......
dia on da way g keje....
sebelum letak fon....
sempat dia cakap....
(harap adeq aku bace lah)
hehehehe

"syg, kim salam pade cempake..... ckp dgn dia.... tak bole deal langsung!!!! huhhhhh''

kahkahkah......
cem.... jgn deal dgn dia tawwww....
cem geng angah kannnnnn....
yeahhhhhhhhh

oke3 aku dah lambat niii.....
sebelum masuk kelas....
aku nak share lagu... kenangan kami time mule2 dulu....
time2 baru nak tumbuh perasaan syg kot....
hehe... ye ke?
yea ea b? time ni u dah mula syg i ke belom?
hikhik......

Di alam cinta
Rindu mengejar masa
Pilu kan terasa
Menikam-nikam jiwa..

Di dalam cinta..
Cemburu kan bertakhta
Menguji-uji kita..menguji segala..

Kini aku terapung
Bagai lelayang..
Bertalikan rindu..kurun berpuluh..

Janji dulu dilafaz
Masih lekat tersimpan
Di dalam rongga nafas
Untuk di telan senang..

Engkau dan aku..
Dibuai asyik merindu
Dan kini dipertemu..pada janji dulu..

Engkau dan aku..
Singgah di taman kalbu
Nikmati keharuman..di laman keasyikan

Engkaulah kasih..engkau cahaya..
Engkaulah sahaja..engkau segala..

Tiada antara..tiada angkara..
Tiada derhaka..kau meruntun jiwa
Saling mempercaya..bunuh sangsi prasangka
Genggam kasih kita..hingga ke garisnya..

Cinta dan rindu..
Jika dipupus ia
Kita hilang syahdu..bermurung merana..

Cinta punya sakti..
Terapi untuk diri
Doa jadi teman..akan tenang nafasan..





  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS