doa utk ketenangan hATi

اللَهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ نَـفْسـاً بِكَ مُطْمَئِنَّـةً ، تُؤْمِنُ بِلِقَائِكَ، وَتَرْضَى بِقَضَـائِكَ ، وَ تَقْنَعُ بِعَطَائِكَ .

Maksudnya : “Ya Allah , aku memohon dariMu jiwa yang tenang , yang beriman dengan pertemuan denganMu , redha dengan ketentuanMu , dan merasa cukup dengan pemberianMu”

ciRi2~~

hommieeeeeeee...
uihhhhh penat der.... lapo bagai.....
bestnyaa balik2 jek ade mee goreng...... yang dimasak oleh puan anis yg camteq... hehe
hari ni... mood aku dah mari....
ngeee....
nanti ahhh aku citer kenapa mood aku swing kelmarin....

nak citer hari ni dulu k.... pastu baru nak citer semalam dan kelmarin.....'
bole camtu?????
ahhhh suka hati aku lah kannnn....
blog aku....
de aku kesah korang nak fikir ape?
hehe....

hari ni aku bangun awal.....
sebabnya aku tidur awal.....
mmg awal dari biasa.....
izham baru jek balik kerja.... aku dah nak tidur....
sebelum tidur.... borak2 dgn dia dulu....
ngeeeee....
bahagianyaaa dapat buat dia senyum non stop.....
pas borak dgn aman damai....
aku tido....
bangun.... bile dah subuh....
lepas subuh aku tak tido...
sambung study...
dan pegi kolej....

sampai kolej punya lah awal.... rajin betul anak ummi ni...
lepak2 .... kaco izham tido....'
then dia call aku....
ngeeee....
sgt rindu pada dia....
borak lahhh lagi dgn aman damai....
mane tak nyer....
semalam ...
aku merajuk.....
38 miskol dia aku tak jawap....
ermmmm....
kesian dia....
bukan niat aku nak tunjuk keras kepale... huhu
tapi aku terkejut....
1st time kene marah....
yer laa sebelum ni dia tak pernah marah aku....
buat pape pun dia x marah....
gelak2 bagai....
tetibe kelmarin tu dia marah.....
wahhhhhhh terase giler lah aku....
terus tak online....
fon aku silence kan.... and simpan dalam laci....
;p
berani betul dia marah aku!! huh....
grrrrrrrrrrrrr

seharian... mood aku swing tah mane....
sorang2 kat umah.....
boring giler.....
muler arrr carik keje.....
tuka cadar... basuh...
basuh semua comforter....
kemas bilik....
kemas dapor.... mop lantai.....
vakum semua habuk.....
perghhhh...

tengahari... kak aisha... senior aku call.....

~ akak boring laa liya.... liya wat ape? tak join kimi g tengok ice show kan?

*same laa kak..... liya pun boring nii..... tak buat pape.... kemas umah... hehe... tak jadi ikot dia kak...
akak dtg laa umah ... liya masak pasta.... ley makan sesame.... meh laa kak...

~owh kenapa tak jadi?
kalau akak dtg... ganggu liya x?

*malas la kak.... ngeeeeeee
dtg laa kakkkk....
liya tggu akak niii taw....

~okeh.... akak gerak skrg.....

fuhhhhhhhhh.... seb baik ade gak kawan......
pastu makan sama2 dgn kakak aisha..... "seafood pasta" aku baru belajar dari kakak2 myR kat forum myresepi.com......

pas makan tengok movie... 'lagenda budan setan' ... best gak......
farid kamil der... hehe....
bila tengok heroin yg cantik.....tu.... lisa surihani....
teringat lak pade... izzat... hisham dan fahri...... tiga org yg sgt obses pada lisa surihani.....
perghhhhh jgn laaa berani2 kutuk or pape pada lisa tu...... mahu bergaduhnyer,.....
huhu

sambil2 tu... borak2 dgn kak aisha....
tanye aku soalan.... 'liya dah ade bf ke'
gulpppp....
sebenar nya aku segan sket dgn sis tu....
bab ni laa pulak kann....
huhu.... segan laa.....
dorang tu jenis2... muslimah.... huhu...
tapi xkan nak tipu lak kannn....
jawap jer laa....
'ade kak... tp kat m'sia'
pastu dia jwp.....
~owhhh patutlaaaa liya tak kelua dgn budak2 koufu....duduk jejauh kena ada kesabaran yg tggi...
tahap kesabaran kene 2oo%++ ada dlm hati....... kan??? liya tak ada masalah ke duk jauh2....

kata2 akak tu sgttttt betul.....
perghhhhh sape kata tak ada masalah......
byk laaa.... huhu....
kemudian dia ceritakan pengalaman dia.... masalah yg dia hadapi....

~akak dulu..... dtg sini.... x de apa2 ikatan dgn azam.... azam jenis yg kuat sgt cemburunya.....
tak senang duduk akak..... sampai fmly pun susahati tengok kami..... lepas akak 6 bulan kat sini.... mak ayah dia dtg jumpa mama akak.... bawak cincin.... konon2 laa lepas tunang x de masalah....
rupa2nya..... mcm tu jugak..... malah lebih teruk.... hari2 ragu2.....lepas setahun.... akak balik mesia..... ayah dia suh nikah.....
bayangkan lah...... masa tu azam baru keja....
benda baik.... akak ikut jek....
doa jek siang malam.... agar lepas nikah ..,, tak ada masalah....
uihhhh lepas nikah.... masalah lain laa pulak.....
blaaa...... blaaa......

lepas dgr citer akak tu....
aku mula lahhh fikir....
sabar....
sabar...
bukan aku sorang jek ade masalah.....
cemburu pun dtgkan prob....
tak cemburu pun prob gak....
ahaksss....
ape sebenarnya yg kita nak ea?
ishhhh x faham aku....
@ening ale kakak@ (bahase anak buah izham.....) hehehehe cuteeeeee sgt anak buah mamat tu....
geram jek aku tengok..... terase mahu geget2.....

kak aisha tanya aku......
aku suka lelaki yg mcm mana.... dan ciri2 tu ada x dgn izham.....
hehe...
aku jawap.....
aku suka lelaki
~solat 5 waktu :)

~ ' bertanggungjawap'
bertanggungjawap terhadap tuhannya....
terhadap diri sendiri....
ibu bapa.....
bagi aku.... kalau dia bertanggungjawap.... dia adalah seorang yang baik...
dia tahu diri....
dia faham apa yg dia perlu lakukan....
(izham ade ni..... dia bertanggungjawap pada ayah dan mama nya... :)... pada kerja....)

~bijak.... (sure laa kannn...... dia kan graduate)

~active..... aku mmg cepat terpikat pade ahli sukan...... tak kira sukan apa.....(ini jugak.... dia kan ruqby player..... basket.... futsal) perghhhh semua aku dah siasat... haha... ;p

~menghormati semua org....

~merokok..... nope i mean... aku suka tengok guy yg merokok.... nampak macho.... wat pe nak tipu kan... huhu..... tapi bukan utk my partner laa kot.... izham aku tanak dia merokok... walaupun aku tahu... sia2 je bercakap... huh.....
okayyy... x pe.... kalau tak benti..... 'kurangkan' pun oke gak..... (ayat mase cinte..... nanti2 sendiri mau ingat laa kannn) huhu

~ yang kepala mcm aku...... hehe..... bole mcm tu?
so far.... izham dah ade 6o% ciri2 tu.....
ngeee.....
may god bless us syg.....
yg penting dia bole jage aku.... syg aku... bimbing aku nanti.... :)
menjadi hak aku satu2nya....
x share okep.... huhu

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS