doa utk ketenangan hATi

اللَهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ نَـفْسـاً بِكَ مُطْمَئِنَّـةً ، تُؤْمِنُ بِلِقَائِكَ، وَتَرْضَى بِقَضَـائِكَ ، وَ تَقْنَعُ بِعَطَائِكَ .

Maksudnya : “Ya Allah , aku memohon dariMu jiwa yang tenang , yang beriman dengan pertemuan denganMu , redha dengan ketentuanMu , dan merasa cukup dengan pemberianMu”

selamat tahun baru~ weeeeee

salam maal hijrah buat semua umat islam.....
semoga dengan kedatangan tahun baru.... hidup kita semua lebih diberkati Allah.....
semoga aku menjadi lebih baik utk diri aku sendiri....
menjadi anak yg lebih baik utk ummi ayah dan daddy....
menjadi yg terbaik utk izham ...
menjadi adik dan kakak yg baik2 utk along dan adeq cem...
menjadi kawan yg baik utk korang...
insyaallah.... :))

semalam..... berbagai2 kejadian berlaku....
ada yang happy....
ada yang tak berape nak happy.... ngeee....
yang paling happy adalah.....
semalam.... kawan istimewa aku.... izham nordin bergelar seorang bisnesman....
wahhhhh.... tahniahhhh.....
alhamdulillah.... may Allah bless u....
semoga semuanya dipermudahkan Allah... dan diberi Allah rezeki yang melimpah buat kamu...
aminnnnn...
sesungguhnya..... aku nak sgt dia tahu... yang aku sangat berbangga dengan beliau dan usaha2 beliau...
walaupun aku tahu... sekarang aku dah jadi no 2.... :(
dia akan busy dgn bisness baru dia....
namun aku redha..... dan sentiasa mendoakan akan kesejahteraan beliau....

errr... ape??
korang jangan laa salah faham.....
aku dan dia masih single oke....
semalam.... kami dah bincang tentang status kami.... ngeee
dan kami sama2 setuju....
menklasifikasikan hubungan kami sebagai.....
' teman rapat yg istimewa'
tapi kami saling menyayangi...
weeeee.....
doa je lahh yg baik2 utk kami....
:))

oke.... cerite tak best....
lili nak bertunang 11.1 nie...
bukan aku tak hepi bf aku nak bertunang...
tapi.... dgn siapa dia nak bertunang tu aku tak suka...
sorry laa lili....
mcm aku dah ckp kat ko.... aku mmg tak suka dia...
dia tak sesuai utk ko...
aku tahu ko tak suke aku ckp mcm ni...
ermmm...
smlm aku baru sedar...
yang cinta mmg betul2 buta....
ko pernah benci dia....
pernah bersumpah bagai yg ko tak akan terima dia semula...
dia pernah buat bagai2 pade ko...
layan ko macam sampah...
tapi tiba2 ko ckp... ko nak bertunang...
haihsss....
bukak laa mata lili....
wake uppp.....
ramai lagi lelaki baik dan budiman....
ermmm....

semalam kelas cognitif..... arghhhhhh stresssss sgt.....
aku tak faham satu bende pun apa yg lect bebel.....
nasib laa... izham tak kesah aku ganggu dia time dia keja.....
so... ilang laa stress aku sket.....
habis kelas..... aku terpaksa buat research sendiri.... dan translate kan kebahasa jepun utk esemen aku....
arghhhhhhhhhhhhhhhh.....
sabarrrr je lahh...

minggu depan... kelas polymer.....
huh!!! aku da tak bole main2..... semakin hari.... semakin stress....
wajib laa aku busy tahap cipan minggu depan.....
aku dah bersedia.... sebab.... semua senior2 dah warning ttg kelas ni.... kalau aku leka..... mmg habis lah aku....
wehhhhh korang doa laaa aku ye....
plzzz

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS