doa utk ketenangan hATi

اللَهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ نَـفْسـاً بِكَ مُطْمَئِنَّـةً ، تُؤْمِنُ بِلِقَائِكَ، وَتَرْضَى بِقَضَـائِكَ ، وَ تَقْنَعُ بِعَطَائِكَ .

Maksudnya : “Ya Allah , aku memohon dariMu jiwa yang tenang , yang beriman dengan pertemuan denganMu , redha dengan ketentuanMu , dan merasa cukup dengan pemberianMu”

lesen..

penatt...
sgt penat hari ni....
awal2 pagi aku dah pegi kelas memandu....
sebenarnyaa... aku tak de laa beria sgt nak ambik lesen nii....
tapi....
mummy zizah yg bising2....
kalau nak ikutkan.... tak mampu laa....
tapi....
mummy beria suruh....
so... ikut je laa.....
bukan rugi pun kann....
so... terpakse lah minta ayah duet.... huhu....
herannya.... ayah setuju jek....
tanpa sebarang bantahan.... huhu...
sejam belajo tuu....lebih kurang 5000yen
huhu...
tapi..... korang rasa kereta apa utk belajar memandu kat sini???
hehe kat mesia.... kereta kancil laa kann.....
kecik... besttt...
kat sini.....
perghhhh.... kereta BMW atau merc beb.....
tadi aku guna kereta BMW
''terase mcm ade sugardaddy'' <----- ayat seorang kawan aku yg bernama emilia....
hehehe

tadi aku dah settle tentang procedur utk mohon lesen tu....
surat translate dari JPJ m'sia....dan lesen translate....
hari khamis nii test.... yehaaaaa.......
tak de laa susah sgt sebenar nyaa.... kannnn
cuma malas jee....
huhu.....
tentang test pula nanti.... kata 'senpai' atau senior2 aku.....
nanti aku akan kene interview.. sebelum test....
erkkkkk....
cuak laahhh aku wehhh....
interview2 bagai....
tapi.... bila budak2 senpai sebut soklan2 yg bakal aku jawap.... perghhhhhh.....
mau gelak guling2 beb....
antaranya.....
~dia akan suruh cerita macam2 berkaitan dgn pengalaman kita memandu di Malaysia, mcm brapa lama kita blajar memandu, apa yg kita blajar, kreta apa kita bwk kt Malaysia, brapa CC, brapa jam sehari/seminggu, brapa jauh dll. <----- kahkahkah.......

xde ke soklan yg lebih mencabar minda aku.... hehehehe opsss....
berlagak....

gambatte.... semoga aku bole jawap nanti.... dlm bahase jepun beb.... bukan bahase kelantan oke... haha...
hampeh dak kolej kata aku ckp jepun mcm slang kelantan.... arghhhhhhhh....

lepas habis tu.... aku akan bersiap2 ke kangawa..... winter camp utk 3 hari....
huhu malas laa nak pegi.....
mesti aku busy nanti.... hukhuk....

arghhh... rindu lahhh izham...
hehehe tetibe....
kesian dia... kaki makin bengkak....
asyik merengek sakit.... x boleh pijak....
aku benggang sebenarnya.... sebab dia degil... tak dengar ckp aku.....
tapi da tengok dia sakit mcm tu....
kesian laa pulak....
aku mcm dapat rasa apa yang dia rasa....
mmg sakit kalau injured....
huhu... mcm aku dulu.... siap pakai tongkat g kolej.... jadi cacat laaa kejap time tu....
huhu insafff....
tanak sakit lagii.....
semoga izham cepat sembuh....

hari niii.... kami wat lawak bodoh....
ngeee... kekononnya....tanak call 1 hari....
cadangan aku lahhh..... hehe...n
dia ckp.... dia follow jek.....
tak sampai sejam pun msg mcm tu.....
terus jek dia call aku.... hehehehe....
hadoiiiii...
rindu laaa weiiii... mana tahan 1 hari der.....
1 hari.... berkali2 dia akan call aku....
huhu....
suwitt laaa apebila skrg dah tunjuk2 jeles sket2....
dah tak heran kenkawan nak bahan....
ngaaaaa....
uishhhhh.... kawan jee k....
siler lahhh sedar diri cik lisa....
ishhhhh3...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS