doa utk ketenangan hATi

اللَهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ نَـفْسـاً بِكَ مُطْمَئِنَّـةً ، تُؤْمِنُ بِلِقَائِكَ، وَتَرْضَى بِقَضَـائِكَ ، وَ تَقْنَعُ بِعَطَائِكَ .

Maksudnya : “Ya Allah , aku memohon dariMu jiwa yang tenang , yang beriman dengan pertemuan denganMu , redha dengan ketentuanMu , dan merasa cukup dengan pemberianMu”

:(

morning guyzz....
hari ni aku rase tak best...
sgt3 down...
takde mood...
bagai2...
erghhhh....

smlm... mcm2 jadi... semua buat aku berangin....
pagi2... dengan semangat aku bangun n g kolej...
tengok jek... kelas x de org....
col aiman.....
~ hari ni xde kelas laa yunk..... lupe nak gitau ko.... sorry2... ko x yah g yek...

* weyyyyyyy!!!! budus rrr.... aku kat kolej niii!!! grrrrr

~lahhh awalnye der..... aku lupa nak ckp rr...

blaaa33333....

erghhhhh.....

pastu...
izham col...

then... tetibe.... ade sumone yang aku panggil....
kiko san....col... (perghhhh nama dia mcm jenama baju danish) hehe
kata dia... dia ade berhampiran kolej aku....
erkkk....
sebelum ni aku dah janji.... nak belanja dia minum....
beliau ialah tester yg test,, japan licence aku....
belanja jek okeeee.... bukan rasuah.... huhu... (huh tetiber)

text izham...
baek siot aku.....
yer laa.... ape tak nye... sebelum ni aku kan suke ikot kepale aku jek....
kekadang lupa nak gitau dia....
byk kali da dia tego aku hal ni....
haihss....

dia ckp ok....(lepas soal aku mcm2~ mcm polis der)
pesan aku... suh jaga diri....
blaaa3.....

mula2 nak g minum jek....
tapi memandang kan dia lom lunch....
dia ajak aku pegi teman dia lunch...
fuhhhh....
aku dah agak boring...
masuk town... yama...
sesak giler time tu...
tapi....
org tu kan org jepun... so dia familiar laa jln2 nye....
ermm....
time makan...
dia yg byk tanye.....
aku heran.... selalunya org jepun tak akan bercakap.... sehingga habis makanan nya...
mamat nii sgt pelik bagi aku...
huhu mix rusian.... mak dia..
patut laa gud looking.... huhu....
haihsss....
dia tanya mcm2 bout m'sia..
aku pun hentam jek laa..... yg tak tahu pun wat2 poyo jek....
janji aku ley jawap... haha.... ;p

lepas makan....
dia ajak aku teman dia shoping kat sebelah restoren tu....
haihhh... lebih2 da mamat ni....
tapi aku ckp nak balik kolej..... aku de kelas....

pastu aku terus balik....
text izham...
dia col....
siyus jek suaranya...
huhu...
blaa... blaaaa... dan blaaaa....

sambung text lagi.... walaupun tahu dia ngah busy....
sampai lahhh...
zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
huhu...
terbangun bila... ade org col...
OMG... ummi.... 8 miscol...
hukhuk....

~ kamu tido ke nurlisa???

*tertido laa ummi..... penat sgt.... hukhuk....

~ owhhh.... baru sehari dua dok jauh2 dah tinggal semayang neh..... apa nak jadi... blaa3... blaaaaa..... blaaaaaaaaaaaa.... (uihhh start daaa)
kamu bangun sekarang! qada! cepatttt.... kejap lagi ummi talipon semule....
cepat!...

*oke...

lepas 5 minit.... ummi call lagi.....

~ lahhhhhhh budak nii tak pegi lagiiiiii!!!!!!!

*nak pegi lah nehhhh....

hadoiiiiii.... lepas setengah jam... ummi call lagi..... bebel mcm2.... hadoiiiiii....
ummi ni dah lupa ke aku dah 23 tahun.... haihsss....
tak penat2 laa puan norsiah tu....
hukhuk....

text izham.... dia reply....
'padan muke b.... sape suh tido maghrib2'
erkkkk
grrrrrrrrrr
org TERTIDO lahhhhh... huh!!!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS